Jump to content

G4RM

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for mange gode svar. Da vet jeg det jeg trenger om jeg skulle få lyst til å importere. Det må være et spesielt våpen eller mye å spare om jeg skal vurdere dette, det beste er jo å handle lokalt. Men om prisen på tidligere nevnte X-esse SF serie blir stående 40-50 % dyrere i Norge enn i Sverige velger jeg å handle via andre kanaler i ren protest, om det er x-esse jeg havner på
 2. Helt riktig, jeg har linket til feil våpen. Ikke samme våpen nei. Har kun funnet SF versjonen på Oslo Skytesenter. Kan jo håpe pris-differansen når det blir mer tilgjengelig i Norge, nå er påslaget 5000 for SF versjonen, mens i Tyskland er påslaget ca 900 kr. Men ja, regnestykket på dette våpenet gjør import mindre interessant. Litt sidespor, men jeg syntes den X-esse Steel Frame (SF) serien ser spennende ut. Det kommer også en ny variant X-esse Expert SF, med anatomisk grep. Denne introduseres som etterfølgeren til Hämmerli 208S: https://carl-walther.com/sport/products/p/28439
 3. Fint om de som har erfa Takk, bra det er noen som gjort dette som svarer, å synse klarer jeg selv Når du handlet hos HH, måtte du betale noe ekstra fordi du skulle ta med våpen til Norge? Slapp du DK mva når du handlet hos de?
 4. Hvordan regner du dette? Diffen mellom 10700SEK (ca 11.300NOK) og 17.000 i Norge er 5.700kr. Transportkost kan vi se bort fra, jeg reiser den del. Jeg hadde håpet å slippe mva i utlandet, og betale Norsk mva ved innførsel. Da går vel dette ca i null? Er det andre avgifter på import av våpen, i form av toll eller høyere gebyr på våpensøknaden? Glad for all hjelp og tips jeg kan få rundt dette. Jeg skal trolig ha to våpen, og sparer jeg 10-12.000 kan jeg kjøpe mye amo for de pengene
 5. Ser masse gamle tråder om dette, men virker som om reglene er endret? Jeg er usikker på valg av våpen, men den nye Hammerli med steel frame er ett alternativ. I Sverige koster IPSC versjonen 10.700SEK, i Tyskland 10.400 (€949), mens eneste jeg har sett i Norge skal ha 16.990NOK. Er det gjennomførbart å sette seg i bilen eller på et fly og hente våpen i utlandet, og er det noe å spare? https://www.sportec.se/produkter/vapen/pistoler/pistol-hammerli-x-esse-sf-long-22lr https://www.frankonia.de/p/hämmerli/pistole-x-esse-ipsc-sf/2008456?query=hämmerl
 6. Den er grei, og oppfattet. Formulerte meg litt uklart, spørsmålet mitt er om X-esee Sport med 6’’ løp er et bra og presist våpen til felt?
 7. Henger meg på her da jeg lurer på mye av det samme. Skyter mest felt, og har skutt OK med klubbvåpen (buck mark). Har ikke lyst på anatomisk, men ser jo at anbefalingen er entydig i den retning. Jeg vurderer X-esse IPSC. Den er 6 tommer, har vanlig grep, men kan oppdateres med det nye (delvis?) anatomiske skjeftet. X-esse Expert sf Kan det være en vei å gå når målet er å klare å fylle felt-runde en gang i femtiden.
 8. Takk, Har lagt inn bestilling, bare å få det i posten
 9. Skal lade 30-06 med 58gr krutt. Har endelig forstått hvorfor jeg ikke kan bruke kruttdispeneren som følger med, den er Large og har maksladning ca 50gr. Må derfor ha Magnum. Lurer derfor om noen har en slik å selge meg? Brownells har ikke inne. Desperat plan B: Går det å bygge om en Large til Magnum?
 10. Med det kruttet tror jeg 65gr er maks-ladning, ikke startladning om man følger Normas tabell! mrp og N165 er vel ganske sammenlignbart mht brennhastighet?
 11. E-tip er harde. Min erfaring fra 30-06 150gr e-tip er at max-lading bør holdes 1gr lavere enn anbefalt max-lading for tilsvarende kuler. Se også Normas egne ladedata https://load-data.nosler.com/load-data/7mm-remington-magnum/
 12. Skulle gjerne skutt inn noen nye ladninger og er i området der et par dager... Har noen baner åpent for gjester disse dagene?
 13. Hei, Drar frem denne igjen da jeg skal lade ny runde nå og håper flere har erfaring nå med Vectan Tubal 7000. Burde jeg ev gå over på Tubal 5000, eller noe helt annet. Pris og tilgjengelighet der jeg bor gjør at Tubal er et greit valg, men mangel på ladedata plager meg litt.
 14. Skal lade 30-06 e-tip 150gr. Litt sent ute så havnet på Vectan 7000. Har noen utprøvd ladedata på dette? Jeg har ladet denne før med ladestige fra 55,5 til 58,5grains. Fikk bra presisjon, men med makslading kronograferte jeg 790m/s (2592fps), noe som vel er lite? Jeg skyter med Rem700 kappet til 50,5cm løp.
 15. Trenger nytt headsett til jakta. Begynner å bli gammel radio, så har ikke finnet noe som passer. Er det noen som vet hvor de selger noe som passer på radioen? Ev har et liggende som kan selges?
×
×
 • Create New...