Jump to content

Alyssis

Members
 • Posts

  253
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alyssis

 1. Det blir litt feil å skrive at du sier at avslaget er på grunn av at du allerede har en 9mm som kan brukes, og derfor ikke trenger en .45, dersom den egentlige grunnen er at du har 4 våpen, og ikke har nok aktivitet til å kunne eie flere. Om avslaget kun er fordi du har et våpen som kan brukes i flere bruksområder, så skal du kunne klage på dette. Kompendiet er veldig klar på at du kan eie et gitt antall våpen til hvert bruksområde, uavhengig av om de kan brukes i flere bruksområder. Men om det kun går på aktiviteten, så er det ikke noe annet å gjøre enn å få mer aktivitet. Eller, som de skriver over, kanskje det er mulig å oversende aktivitet for 2019, og vise til at du vanligvis er forholdsvis aktiv, men 2020 har vært litt spesiell, med tanke på pandemien vi er oppe i. Uansett, så er det veldig viktig å skille mellom et avslag som går imot kompendiet, eller et avslag pga kontoret bare følger de retningslinjer de har fått.
 2. Anbefaler deg å teste ut PPC om du har muligheten til det og!
 3. BUL har også 2011 (double stack), men det jeg linket er en ren single stack 1911, men de har gjort litt småting med den. Alternativet er jo en av de som er billigere, men der kreves det nok vesentlig mer arbeid.
 4. Jeg har ikke sett hvor dette står i rundskriv, eller er sagt av justisdepartementet. Jeg er enig i at det ikke bør være mye synsing ute å går, men loven legger jo veldig opp til det. Jeg vet at når jeg var i Bulgaria for en del år siden, og kom tilbake til Norge og ble stoppet i tollen - så var det eneste de spurte om inne på rommet, om vi hadde med oss noe våpen, sverd, kastekniver eller lignende. De så ikke på alkohol eller tobakk. Kan det være annerledes regler når det gjelder å importere?
 5. Jeg vil påstå at kastekniver går under andre tilsvarende særlige farlige gjenstander uten aktverdig formål, og som fremstår som voldsprodukter.
 6. Som Rausheim skriver, §9 i våpenloven sier følgende: Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter. Denne dekker ganske mye.
 7. Du har P220 Classic, og P220 PPC. forskjellen ligger i grep og sikte. I tillegg kan du også gå for en P220 Skelleton, som har vanlig sikte og Mastershop grepet. Denne er også noe lettere, med en del cuts på sleden. I tillegg har du P210 Supertarget, enten i 5" eller 6". Det vil og være mulig å skifte både grep og sikter på P220. Men, ettersom fabrikken så godt som er lagt ned, så vil det være vanskelig å få fatt i om du venter for lenge. Jeg er usikker på om de fortsatt produserer pistoler, eller om du må håpe på å finne noe på lager.
 8. https://www.nrk.no/norge/politistudent-skulle-hjelpe-politibetjent_-skaut-i-bakken-pa-lensmannskontor-1.15162763 Jeg vet ikke hva annet en kan si..
 9. Ikke verst. Jeg hadde en p226 x-six for en del år tilbake. Gikk for en p226 x-five supermatch denne gangen. Foretrekker 5". Tror det skal være ganske vanskelig å skylde på våpnene om det går dårlig!
 10. Gikk du for en x-six? P220 eller P226, og hvilken modell?
 11. Jeg kommer til å kjøpe iallefall et delesett, og noen originale magasiner.
 12. Jeg tror heller jeg ville valgt en BUL. https://www.2alfa.no/bul-1911-classic-trophy-ipsc-stainless.html f.eks. Her får du mye for pengene. Det er mulig du må ha den en tur innom for å fikse avtrekket, men det kan sikkert de gjøre på 2alfa og. Men ligger du i samme prisklasse som sig sauer supermatch, eller noe annet, så er du jo fort oppe i 35-40k. For den prisen vil du få en ganske mye bedre 1911 enn hva Sig kan tilby.
 13. Jeg tror kanskje at jeg har tatt veldig feil, og at de ikke kommer til å videreføre x-serien i USA. I så tilfelle vil det ikke være mange muligheter igjen nå, om en ønsker en ny x-serie fra Sig Sauer, enten det er 220 eller 226!
 14. Kanskje å ta litt hardt i å si at de er ute av produksjon. De flytter all produksjon fra Tyskland til USA. Det vil fortsatt være mulig å skaffe både våpen, og deler. Men, har du muligheten - Kjøp heller et våpen fra Tyskland enn USA. Fra Tyskland vet vi at de leverer veldig god kvalitet, og det er mulig de kommer til å gjøre det fra USA og, men det vet man ikke. På slitedeler spiller det nok ikke like stor rolle, og jeg hadde ikke hatt noe problem med å bruke de fra USA.
 15. Som ATnT skriver, test en P220 X-Six. Helt samme som P226, men single stack isteden og merkbart smalere i grepet. P210 Super target er og et alternativ.
 16. Har ingen erfaring med Tangfolio, men har skutt både med 5" og 6" sig sauer. Skjøt klart best med 6", og det er ganske greit på lengre avstander som f.eks i PPC. Jeg foretrekker allikevel 5", mest for det estetiske. I den perfekte verden, så hadde jeg nok hatt en av hver.
 17. CQB koster 38k, og skal holde 1" på 25 yards. Jeg har hatt en STI Sentry og Sti Sentinel tidligere, og betaler gjerne 10k ekstra for en Wilson Combat. Men som nevnt så holder jeg fortsatt en knapp på en Les Baer. Regner med prisen blir den samme, så jeg håper importør slår til etterhvert.
 18. Er planen å kvitte seg med GT9, eller skal du ha et reservevåpen til samme bruksområde? Som nevnt tidligere, så er Sig Sauer et veldig godt alternativ. Om p226 er for tykk, så kan du velge P220 eller Sig P210. Men da bør du være tidlig ute for å passe på at du får et våpen produsert i Tyskland, og ikke fra USA. Personlig begynner jeg med en 1911, selv om jeg ikke helt har landet hvilket merke det blir. Får jeg svar fra importør, så blir det Les Baer, men om ikke, så har Brownells nå begynt å selge Wilson Combat sine. I tillegg har Våpensøylen i Bergen inne en Ruger Koenig 1911 som er vel verdt å tafse på om du har muligheten. Kan nesten garantere at den vil sitte veldig godt i hendene til de fleste som føler double stack blir for stort.
 19. Pardini GT9 kjører double stack, som kan bli for stort for enkelte. Et alternativ du kan vurdere da er single stack pistoler, f.eks 1911 av en god leverandør, eller f.eks Sig P210/Sig Sauer P226 (double stack) eller P220 (single stack). Kan det være et alternativ å se etter tynnere grepsplater f.eks? Om ikke, så er det beste du kan gjøre å møte opp på klubben og spørre pent om å få prøve noen skudd med forskjellige våpen av interesse, slik at du kan finne noe som passer deg. Det er ikke så enkelt for oss å fortelle deg hva som passer best i dine hender, men Sig Sauer har en del våpen som minst ligger i samme klasse som GT9, og kjøper du en skikkelig 1911 så vil den og kunne måle seg og vel så det. Edit: Typo
 20. Alyssis

  1911-tråden

  Det kommer en tid for de aller fleste, hvor en skjønner at en må ha en 1911.
 21. Hehe, da vet jeg om én! Det er selvsagt personlig, men for de aller fleste så er nok ikke en shadow2 feil å gå for som første våpen. Det er dog en stor fordel å få prøve en før du kjøper, sånn at du kan gjøre deg opp en mening selv også!
 22. Jeg tror ikke det er noen som har kjøpt denne, og vært misfornøyd. Det er sannsynligvis et av de bedre våpnene en kan kjøpe som første våpen. Perfekt til å lære seg å skyte med, grunnteknikker, og bruke en god del skudd. Når du en gang føler at våpenet er det som holder deg tilbake, så har du enten nok aktivitet til reservevåpen, eller så selger du denne for en god sum, og kjøper et nytt våpen i den dyrere klassen.
 23. Hvor mye har du tenkt å skyte? Og stevner, eller bare til hygge på klubb? .45 er ganske dyrt i forhold til 9mm, og noe vanskeligere å kontrollere, i alle fall for nybegynnere. Det er ting du bør tenke på før du bestemmer deg for valg av kaliber. Har du planer om en 9mm senere f.eks? En annen forskjell på den du linker, og Think! sin er justerbart sikte. Det har kanskje ikke så mye å si om du ikke skal konkurrere, men det er en stor fordel. Et annet forslag er f.eks en Sig P210 Target eller Super Target. Sig Sauer X-Five/X-Six er og meget gode våpen, med flott avtrekk, og god presisjon. De er alle laget for konkurranse, og for å bli skutt mye. Faktum er at det er veldig veldig mange gode våpen rundt om kring. Det beste du kan gjøre, er å prøve flest mulig våpen, og bestemme deg for det våpenet som passer deg best.
 24. Jeg tenkte ikke over hva jeg kjøpte første gang, så jeg har hatt både closed og open. Jeg har litt mindre hender, så jeg foretrekker open. Jeg foretrekker også single stack på pistoler, istedenfor double stack.
 25. Dette du linker til har jeg hatt på begge mine revolvere. Jeg er veldig fornøyd med den typen. Merk at du får den i open og closed back, avhengig av hvilken størrelse du er på jakt etter.
×
×
 • Create New...