Jump to content

Medic82

Members
  • Posts

    631
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Medic82

  1. Ny rifle? Har denne selv i 308 http://osloskytesenter.no/Produkt/1/113 ... na-308-Win Vekt med optikk og demper er 3,2 kg
  2. Jeg hadde styrt unna speed hylstere med mindre du har en Open pang med optikk på. Har hatt Blade-Tech Sting Ray og var fornøyd med den en god stund, men etterhvert så begynte den lille delen som man kan justere for å tilpasse den til forskjellige belte tykkelser å løsne og tilslutt ble den borte vekk. Har per dags dato Comp-Tac International og synes denne virker mye bedre. De har ikke samme justeringsmulighet til forskjellige beltestørrelser som Blade-Tech, men jeg fikk kjøpt ekstra beltefeste som jeg tilpasset til ytterbeltet, så nå har jeg en som jeg bruker på riggen min og en som jeg bruker i feltløypa når jeg ikke gidder å drasse med meg riggen. De andre hylsterene har jeg ikke prøvd, men regner med at de minst like bra.
  3. Medic82

    Kjøpe pistol.

    Du vet at det finnes andre som lager håndvåpen enn Sig Sauer?
  4. http://osloskytesenter.no/Kategori/37/Håndvåpen?orderBy=none&categoryId=37&filter%5Bbrands%5D%5B%5D=31984&page=1&minPrice=0&maxPrice=999999999
  5. Medic82

    HK impotør

    Begrunnelsen for å ikke ha eget utsalg (noe som dem har og heter Norsk Jakt) er at man ikke ønsker å konkurere med sine forhandlere mener jeg er ganske tynn. La oss ta Våpensøilen som eksempel, importør av Ruger og selger det i egen butikk, er ikke noen konkurrent av hverken Intersport, PVAS eller andre forhandlere så lenge man selger våpen til det som er veiledende pris.
  6. Nå sies det at Winge har mistet S&W til Schou, så det må jo bare bli bedre enn det har vært de siste årene.
  7. Medic82

    HK impotør

    Så du mener at 2Alfa, Landrø, Våpensøilen og Jakt og Friluft har en lagerstatus for vanlig dødelige og en for forhandlere? Høres veldig tungvint ut.
  8. Da ser det ut som Colt har startet produksjonen av revolvere igjen https://www.americanrifleman.org/articl ... tion-colt/ Er bare en revolver foreløbig, men kanskje vi får se gamle klassikere som Python igjen etter en stund.
  9. Joda, bare kjøp Stock 3 hvis du har lyst på det, Tanfoglio lager generelt bra våpen.
  10. Vist er det politifolk som kjøper HK privat, men de pleier som regel å kjøpe den for egentrening i forbindelse med jobb, har som regel ikke ambisjoner om å skyte seg opp i klasse A. Men jeg har skutt dynamiske sammen med en som jobbet i Delta som brukte tjenestevåpenet sitt. Så det finnes vel untak. Jeg taffset litt på en SFP9 rett før jul og den var ganske lik PPQ, men jeg fikk en følelse av at kvaliteten på PPQ var bedre enn SFP9. Men jeg skjønner ikke hvorfor HK på død og liv skal ha den teite magutløseren når de lager VP9 med vanlig utløser med knapp.
  11. Støtter Egon, alltid lurt å prøveskyte rifler hvis du har mulighet til det, noe som man forsåvidt får gjort hos Oslo Skytesenter. Jeg fikk gjort det før jeg kjøpte rifle der.
  12. Kan du ikke høre med de som var leverandør av S&W? Winge våpen burde vel ha en god del deler liggende på lager.
  13. Ta deg en tur til en lokal skytebane, der får du garantert hjelp fra de som jobber der og andre skyttere.
  14. Fasiten på det du lurer på begynner på §34 https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904#KAPITTEL_3
  15. Medic82

    HK impotør

    Importør har offisielt ikke egen butikk, men det er jo alment kjent blandt de som er litt bevandret i våpen Norge at Nicolay på Swenor har veldig tette bånd med Norsk Jakt siden han har jobbet/jobber der. Hvor mange forhandlere er det som har hele sortimentet til en produsent i butikken sin? Du skjønner vel at mange kan bli lettere forvirret.
  16. Medic82

    Ny rifle?

    Kan bekrefte at Kimber er superlett rifle, har en Montana i 308 og den veier rett under 3,2 kg med demper og optikk. Har ikke kappet pipa så får sikkert redusert vekta enda mer hvis du gjør det.
  17. Medic82

    HK impotør

    Swenor/Norsk Jakt.
  18. Har sett at Oslo Skytesenter har noen artige selvanvisere http://osloskytesenter.no/Kategori/114/ ... &maxPrice=
  19. Rhino kan ikke brukes til feltskyting grunnet alt for lav kjernelinje, så hvis du faktisk har tenkt å bruke våpenet du kjøper i Mag 1 så velger du ikke Rhino. Men Kimber/STI 10mm er ett godt valg.
  20. Har god erfaring med denne til bruk i ultralyd, la våpenet ligge i en time. http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /100011634 Ellers så er jo en ren solvent som Tetragun kobbersolvent som har virket i 30 min og en kobberbørste en god løsning. Ellers så Autosol, en gammel t-skjorte og litt tålmodighet en sikker løsning .
  21. Kan bekrefte at Hornady hylser ikke er noe særlig. En jeg kjenner ladet med nesten bare Hornady hylser siden det var lett tilgjengelig på banen. Noe eksakt antall vet jeg ikke, men det var ofte det skjedde.
  22. Jeg skal ikke si at det eneste problemet til vådeskudd er manglende opplæring og trening. Men gjennom min karriere som vekter hvor jeg har jobbet med en god del politistudenter, og ikke minst på skytebanen, så er også en god del av årsaken problemet holdningen. Det er som i forsvaret, gi en 19 år gammal gutt 3 vinkler på skulderen og litt makt så er man verdensmester og kan alt. Det er noe som skjer med visse individer når man kommer inn på politiskolen, hvor man får den idéen at man er bedre en alle andre og at sivile ikke har noe fornuftig å bidra med. Det er det klassiske verdensmester syndromet.
  23. Å ta ladegrep med et ladd våpen så en patron blir kastet ut av våpenet synes jeg ikke høres ut som en god idé. Kan tenke meg at man må ha en liten leteaksjon etter patronen og man må skrive en lang rapport om hvorfor man ikke fant den forsvunnede patronen i en park på en sen høstdag. Da hadde det vært bedre at man var bevæpnet med en SA/DA pistol hvor man kunne spent hanen. Men det er som du sier, finger skal kun på avtrekker når du har intensjon om å skyte og ikke før. Det 1/3dels ladegrepet for å sjekke at våpenet er tomt er vel bare en videreføring av en press-check for å se om en patron er kammeret, i tillegg til at diverse youtube helter gjør det ganske ofte. Personlig så pleier jeg å ta 1/3dels ladegrep for å sjekke at våpenet ikke er ladd med jevne mellomrom når jeg tørtrener på trekk og DA avtrekk, men det er etter at jeg har tatt fullstendig ladegrep og tatt en god titt i kammeret at det ikke er en patron der.
  24. Personlig så mener jeg at med dagens utdannelse med såpass lite fokus på våpenopplæring og mangelfull trening så burde man ikke ha permanent bevæpning. Jeg prøver å tenke meg hva som kan være fordelen og ulemper ved å ikke ha et skudd i kammeret. Fordel: Bruker ladegrep for stegvis eskalering. Vil redusere mulige vådeskudd fra personer som trener trekk foran speilet, eller andre scenarioer, som vi har opplevd og at man "trodde våpenet var tomt". Ulempe: Mister litt av beredskapen ved å ha et skudd i kammeret. Mister et steg i eskalering av makt. I en veldig skarp og stresset situasjon så kan man glemme og ta ladegrep. Noe som igjen kan føre til fomling og usikker våpenhåndtering når man skal kammere patronen. Økt fare for vådeskudd fra de som "trodde våpenet var tomt". Kan sikkert lage en mer utfyllende liste, men var bare det første som slo meg. Burde politiet ved en permanent bevæpning gå med skudd i kammeret? Personlig så ser jeg ikke noe problem med at de i utgangspunktet gjør det, men da må de få en mye bedre våpenopplæring og langt mer trening enn i dag.
×
×
  • Create New...