Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

AHansen

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AHansen

  Forbud mot macheter

  Enhver utagerende ungdom har sin egen årsak som kan forklare hvorfor ting er som de er. Generelt sett kan vi si at sosiale forskjeller, hjemmeforhold, økonomi/fattigdom og rus er gjengangere. Dette har politiet, barnevernet, bydelen, utekontakter, skoler, helsevesenet, idrettslag og frivillige organisasjoner jobbet med i lang tid. Og ja, det kunne sikkert vært gjort mer. Det er uten tvil mange ungdom som lider av en eller flere svikter enten i systemet eller på hjemmebane, men dette legitimerer ikke bæring eller bruk av macheter eller andre våpen. Min erfaring er at det er to grupper ungdom som bærer våpen. Dette er de "kriminelle" og de som i utgangspunktet er lovlydige, men som er redde for å bli utsatt for vold/ran etc og som ønsker å forsvare seg. Den siste gruppa er egentlig det mest urovekkende. Her har kriminelle satt et så kraftig avtrykk på et område at menigmann føler det nødvendig å bevæpne seg selv i selvforsvar. Jeg mener derfor at det er viktigst å skjerme den lovlydige delen av befolkningen og skape en trygghet slik at vi unngår denne formen for bevæpning. Så kommer spørsmålet om hvordan man skal håndtere den kriminelle gruppa. Det er allerede vedtatt at politiet skal få 30 millioner ekstra til forebyggende tiltak i hovedstadens problemområder. Om dette er tilstrekkelig for å utgjøre en forskjell eller ikke får vi vente og se på. Uansett er det slik at en del ungdom ender i et kriminelt miljø. Og veldig ofte har det allerede vært satt inn tiltak rettet mot disse ungdommene mange år før de begynner med kriminalitet. Barnehager, skoler, helsevesen og barnevern er ofte tidlig på ballen, men det er ikke alltid dette hjelper. Så da står vi igjen med en del ungdom som fort havner på skråplanet. I en perfekt verden vil alle ungdom vokse opp i harmoniske hjem med foreldre som jobber, har et normalt forhold til rusmidler, yter god omsorg, har god økonomi og som følger opp barna sine, men slik er det dessverre ikke. At disse ungdommene får en vanskeligere start på livet er det ingen tvil om, men samtidig kan vi ikke legitimere at disse "terroriserer" annen ungdom. Å få bukt med årsakene til problemet tar lang tid og må løses fra politisk hold. Hva gjør man i mellomtiden for å redusere rekrutteringen til kriminelle miljøer samt ivareta sikkerheten til lovlydige borgere?
 2. AHansen

  Forbud mot macheter

  Er jo forståelig at Bøhler ønsker å få machetene ut av hendene på kriminell ungdom, men jeg tror ikke et forbud er veien å gå. Som tidligere nevnt er det uansett forbudt å bære kniv uten aktverdig formål, og jeg vil tro du sliter med å finne et aktverdig formål ved å bære machete på Grønland en fredags kveld. Jeg bor selv i Oslo og jobber med ungdom fra de mest belastede områdene i byen. Jeg ser og opplever at miljøet har blitt "tøffere" og at volden har blitt grovere. For å bli lagt merke til og få respekt i miljøet må du gjøre noe mer oppsiktsvekkende enn personen før deg, og sånn baller det på seg. Se på antall skyteepisoder i Oslo det siste året. Uten at jeg har noe statistikk på det, så er det mye oftere saker som omhandler skyting i media nå enn jeg kan huske det var før. Ungdom kan skaffe seg skytevåpen meget raskt om de har pengene. Vi kan jo være enige om at vi har et relativt fungerende system vedrørende anskaffelse av skytevåpen i Norge, men allikevel er dette såre enkelt for en kriminell å få tak i. Jeg ser ikke hvorfor det skal bli noe annerledes om man forbyr/behovsprøver macheter. De som vil ha tak i en får jo tak i en uansett. Jeg vil tro at løsningen på problemet er mer politi, hyppigere kontroller, strengere straffer ved overtredelse samt bedre oppfølging i ettertid (sørge for at vedkommende holder seg utenfor miljøet i fremtiden).
 3. Uavhengig om enkelte av gjenstandene på lista er tillatt å ha liggende uten FG-godkjent våpenskap, så er det en stor del av disse våpnene som i aller høyeste grad skal være utilgjengelige. At maskingevær og automatgevær ligger tilgjengelig i et ubebodd hus er jo helt på trynet uansett. Om vedkommende er godkjent samler eller ikke betyr ingenting. Hva om noen ungdommer hadde fått fatt på automatvåpen og ammo ? Hadde fort gått galt da.
 4. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Jeg har kun brukt N110. Dette er sikkert ikke optimalt, men kula fløy nå ut. Jeg ladet med 25grs og det skal ifølge QL ikke være noe problem. Men jeg opplevde at hylsene satt litt trangt da jeg skulle ta de ut. Så begynn litt lavere og heller jobb deg gradvis opp.
 5. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Den ladninga jeg skrev opp litt over her fungerer gull i min 460, og du kan skyte hele kvelden uten at du brekker håndleddet. I tråden her har jeg lagt ut en del kraftigere ladninger, men da beregnet på 300 grs kuler. Hastigheten er jo problemet med disse H&N-kulene. Prøv den oppskriften jeg ga deg over her og gå sakte oppover. Har for øvrig også prøvd noen 405 grains .452 fra blykula.com. De var ordentlig morsomme å skyte med meide tvers gjennom 20" impregnert treverk og kula var like hel.
 6. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Hei! Jeg bruker 250grs H&N til 460. Fyller på med 25grs N-110. COL på 54mm. Gir ca 1400fps og rett over 300 i faktor. Har ladet H&N kuler hardere enn dette også, da i 300grs-utgave uten problemer. I ladeboka utgave 7 er 460S&W mag med, men kun med dyre prosjektiler. Skal du lade full fres eller litt roligere ?
 7. AHansen

  45 LC. hjelp til snarvei

  Nå vet ikke jeg hva Vaquero'en tåler av trykk, men jeg har testa noen 230grs LFN kuler med 8grs N320 bak i en S&W 460. Kronografert til ca 1000 fps. Dette gir da, ikke overraskende, 230 i faktor. QL advarte meg på det sterkeste å bruke disse ladningene og blablabla, men var ganske sikker på at 460en skulle tåle det En kjapp runde i QL sier at du må lade med 13,5 grs N-105 for å oppnå 1109fps. Dette gir 15108 psi, som er ca 1000 psi over SAAMI-standard. Faktor 277. Brukt standard lengde og settedybde.
 8. AHansen

  1911-tråden

  Får legge ut et bilde av min Colt Government model da
 9. Man sparer neppe mye på å lade 9mm med dagens ammopriser. Som tidligere nevnt sparer man mest på halvsære magnumkalibere. Jeg lader 460 S&W til ca 5kr pr smell. Fabrikk koster minimum 20kr. Nå er kanskje 460 eksepsjonelt dyrt å kjøpe fordi man kun får tak i jaktammo, men regnestykket blir nå slik for min del uansett. Jeg lader også 45ACP og 45LC. I butikk ligger disse på ca 5kr smellen. Jeg lader vel disse til drøyt 2kr. Ladeutstyr til 15000kr + litt diverse stash, så kostet det ca 20k før jeg fikk satt i gang. At jeg mest sannsynlig må tilbringe latterlig mange timer bak spaken for å spare inn investeringen er uten tvil. Men det er gøy å forske litt på egen hånd med ladninger og settedybder osv. Lading er en egen hobby og, sånn som jeg ser det, utvider skytehobbyen i vesentlig grad. Du får dobbel mestringsfølelse når du får flotte samlinger midt i skiva med hjemmelada ammo
 10. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Se her ja Har ikke eksperimentert så mye mer selv, da jeg synes ladningene jeg hadde var fine. Går fremdeles knirkefritt. Kjøpte en boks med Hornady XTP Mag 240grs. Prøvde å lade max av det ladeboka tillater. Men synes ikke det var så veldig hissig egentlig. 39grs med N110 og god krymp. Burde ikke disse være ganske hissige ? Kan også legge til at jeg har ladet en del koselige 45LC ladninger i det siste. 230grs .451 LRN og 7grs N320 bak. Veldig behagelige ladninger som samler godt. De går litt høyt, men da får jeg bare sikte litt lavere. Men lurer på om jeg skal fylle på ørlite mer krutt i dem. Noen med erfaring med 45LC og N320 her ?
 11. AHansen

  Blindkompensator til S&W 460

  Er dette noe som fremdeles er mulig å bestille ?
 12. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  En liten update. Fikk også en mail fra HN hvor de fraråder å passere 450m/s. Er jo litt rart at de legger ut ladadata til 454 med vesentlig høyere hastighet, men men. Har forsøkt å få "fanga" en kule for å se hvordan de ser ut, men foreløpig uten hell. Prøvd i snø og snø i isopor. Men kula forsvant. Noen andre ideer til hvordan jeg kan få fanga en kule ? Og da gjerne hel. Ellers har jeg bestilt inn Hornady FTX 240grains mag kuler som jeg tenkte å forsøke noen HARDE ladninger med Må ellers si jeg er fornøyd med HN sine kuler så langt. Gir bra samlinger. Har skutt ca 100 stk av dem hittil. Så tenker å bestille en boks til
 13. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Se der ja. De var kjappere på din mail enn på min gitt Da får jeg holde meg under 1500fps da Bare få lånt en krono på et tidspunkt. Ifølge ladeboka skal en 300grs Hornady XTP gi 1869fps med 34grs N-110. Dette i en 15" T-C Encore. Hvor mye er da realistisk i en 8,3/8" revolver?
 14. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Eneste jeg kan se i løpet er noe urenheter som ser ut som kruttrester. Men det er kanskje ikke annet enn å forvente når man brenner av 34grs i slengen? Dro igjennom løpet med en pusselapp og det er helt rent nå. Nå har ikke jeg noe trent øye for å se etter blying, men løpet ser helt normalt ut etter bruk. Slet litt med at kulene dro seg litt ut av de "slappere" batchene, men justerte krympen litt og nå er det ikke noe problem. Dro av 4 og så på den siste. Kula satt der den skulle. Testa med 30grs og ja. De var relativt slappe i forhold. Fungerte greit, men har ikke kjøpt 460 for å skyte slappe ladninger Humbo: Hvilke blykuler bruker du ? Skal forøvrig sende en mail til H&N og spørre litt om hvordan kulene er produsert
 15. AHansen

  Lading av 460 S&W mag.

  Testa i dag med 34grs N-110. Litt mer "460- følelse" over de ladningene. Kulene går fint og samlingene er gode. Ingen tegn til for høyt trykk på disse. Samtlige, med unntak av en, gikk av på første avtrekk. Tror problemet kan ha vært skitne hettelommer. Humbo: Du mener det er skadelig for våpenet å skyte disse kulene ved disse ladningene ? Noen måte jeg kan finne ut at problemet du beskriver inntreffer ?
×