Jump to content

cthore

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser ut som Brecom har modeller som kommuniserer på både analog og digital: - Tre kommunikasjonsmoduser a) Analog modus . Kommuniserer med "gamle radioer" - analoge radioer b) Digital modus . Kommuniserer kun med "nye generasjon radio" - digitale radioer c) Mixed modus. Kommuniserer med gamle og nye generasjon radioer- analog og digital Brecom
 2. Ikke bra ! https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/bekreftet-funn-av-skrantesjuke-pa-hardangervidda?publisherId=10773547&releaseId=17891694
 3. Jeg kan ikke navigere etter kart og kompass, men jakter allikevel i skog og fjell. Skal jeg ansvarliggjøre jegerprøve arrangøren hvis jeg går meg vill ? Hver høst er det leteaksjoner etter jegere som har gått seg vill, er det mange lete aksjoner etter turgåere som følger T-løypene ? Og hvor mange av disse har vært på kurs eller lest boka til Bjørn Kjellstrøm ? DNT driver med mye mer enn de få hotellene som får mye oppmerksomhet, kanskje greit å ikke dra hele organisasjonen over en kam.
 4. Folk på tur har da et selvstendig ansvar for egen sikkerhet, så at DNT peker i riktig retting bør de vel ikke lastes for. Jegere og skyttere som brukere av naturen har kanskje lett for å se DNT som den store stygge ulven med hytter og merkede løper. Men da bør vi kanskje se litt på oss selv som beslaglegger store områder til skytebaner, og forsøpler naturen med viltkamera og jakttårn. Noen av oss har sikkert også sluppet fra seg til tider illeluktende tuer av noe som ikke er Nugatti i reir av pappmasje.
 5. Kajka er ganske romslig, du får ikke en hel bukk oppi, men ei simle går greit etter min erfaring. Glidelåser hele veien ned på begge sider av hovedrommet gjør at du kan fylle sekken enkelt. Sekken er god å bære, men som flere over sier er nok rammesekk en fordel når børa blir virkelig tung.
 6. Jeg fant 2 stk i roteskuffen . Send meg navn og adresse på pm, så sender jeg de.
 7. Da er det vel denne du trenger : https://www.extremtextil.de/ykk-5c-schieber-beidseitig-frei-haengend.html
 8. PVAS har montasjer fra kozap du kanskje kan bruke ? https://www.pvas.no/produkter/optikk/montasjer
 9. Mener at Rogne våpen har annonsert dette på finn.no tidligere. Ta kontakt med de så får du sikkert svar.
 10. På storhusholdnings kjøkken har de ofte større bokser, men da er det kanskje 5-10 liter vi snakker om. Men du kan jo sjekke det opp om du kjenner noen i det yrket.
 11. Hesby sport i Tønsberg har opphørssalg.50% på ammo mv. Var endel krutt igjen ,noe rifle ammo og litt hagle patroner igjen i dag.
 12. Hos meg funker Lee pressa bra etter noen små modifikasjoner. Bygg opp med en 1-1,5 mm tykk skive under hylsa når du kjører siste stasjon så sitter bretten. Regner med man kan justere seg opp til å brette 65 mm lage hylser også. Tar du så en liten runde med rulle krymperen over bretten ser den ekstra fin ut. Synes desuten den måler krutt nøyktig, jeg har prøvd med Universal og longshot. Kjøpt krutt hos Winge Våpen, og bruker data fra http://www.hodgdon.com
 13. Sluttstykke bør stå i spendt i kassa. Det sitter en liten knapp på venstre side av moffa, knappen holdes inne når du spenner ned sluttstykke . ta ut sluttstykke , og du skal nå kunne skru moffa med tennnål og fjær ut. Kilent å foklare , men enkelt å gjøre.
 14. cthore

  Sjøkreps

  Da jeg jobbet som kokk brukte vi ofte å fryse krepsen rå. Det er etter min mening beste måten å oppbevare den på. Vi hadde til en hver tid liggende inne bestilling på kreps hos fiskehandleren og fikk vi for mye så frøys vi ned det vi ikke brukte. Stortsett tok vi av halen og frøs den og lagde kraft av hodene. Hvis du skal ha halen rå ut av skallet slipper den lettere etter et lite opphold i fryseren. Gammle fiskere sier mye rart, så man skal ta det de sier med en klype salt.
 15. Fins vel noe på http://www.unlimitedammo.fi/. Bruk google translate.
×
×
 • Create New...