Jump to content

cthore

Members
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cthore

  1. Jeg er fornøyd med min Mystery Ranch Metcaf sekk. Samme prinsipp som SG, men stoffet virker litt mer solid.
  2. Ny teltstang til mini lavvoen er på gang . 12mm karbonstenger. 140 cm lang og veier ca 100 gram. Så får håpe den er sterk nok.
  3. Kjøp S&L i 308. Når du har skutt noen hjort og trent et par år får du kanskje lyst til å prøve et annet kaliber. Da kan du supplere med ett nytt løp eller kjøpe en ny rifle. Alle kalibre som er nevnt funker fint til jakt på elg, hjort og rådyr. Det viktigste er å trene og treffe det du sikter på.
  4. cthore

    Frukthage

    Nå har det gått endel år, hvordan gikk det med eplehagen ?
  5. https://youtu.be/6CSv67sGoMw Har forsøkt å lage bevegelig mål. Første test i skogen i dag. Dessverre sviktet kobling mellom motor og aksel rett etter videoen ble tatt. Styres med fjernkontroll til rc bil.
  6. Ser ut som Brecom har modeller som kommuniserer på både analog og digital: - Tre kommunikasjonsmoduser a) Analog modus . Kommuniserer med "gamle radioer" - analoge radioer b) Digital modus . Kommuniserer kun med "nye generasjon radio" - digitale radioer c) Mixed modus. Kommuniserer med gamle og nye generasjon radioer- analog og digital Brecom
  7. Ikke bra ! https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/bekreftet-funn-av-skrantesjuke-pa-hardangervidda?publisherId=10773547&releaseId=17891694
  8. Jeg kan ikke navigere etter kart og kompass, men jakter allikevel i skog og fjell. Skal jeg ansvarliggjøre jegerprøve arrangøren hvis jeg går meg vill ? Hver høst er det leteaksjoner etter jegere som har gått seg vill, er det mange lete aksjoner etter turgåere som følger T-løypene ? Og hvor mange av disse har vært på kurs eller lest boka til Bjørn Kjellstrøm ? DNT driver med mye mer enn de få hotellene som får mye oppmerksomhet, kanskje greit å ikke dra hele organisasjonen over en kam.
  9. Folk på tur har da et selvstendig ansvar for egen sikkerhet, så at DNT peker i riktig retting bør de vel ikke lastes for. Jegere og skyttere som brukere av naturen har kanskje lett for å se DNT som den store stygge ulven med hytter og merkede løper. Men da bør vi kanskje se litt på oss selv som beslaglegger store områder til skytebaner, og forsøpler naturen med viltkamera og jakttårn. Noen av oss har sikkert også sluppet fra seg til tider illeluktende tuer av noe som ikke er Nugatti i reir av pappmasje.
  10. Kajka er ganske romslig, du får ikke en hel bukk oppi, men ei simle går greit etter min erfaring. Glidelåser hele veien ned på begge sider av hovedrommet gjør at du kan fylle sekken enkelt. Sekken er god å bære, men som flere over sier er nok rammesekk en fordel når børa blir virkelig tung.
  11. Jeg fant 2 stk i roteskuffen . Send meg navn og adresse på pm, så sender jeg de.
  12. Da er det vel denne du trenger : https://www.extremtextil.de/ykk-5c-schieber-beidseitig-frei-haengend.html
  13. PVAS har montasjer fra kozap du kanskje kan bruke ? https://www.pvas.no/produkter/optikk/montasjer
  14. Mener at Rogne våpen har annonsert dette på finn.no tidligere. Ta kontakt med de så får du sikkert svar.
  15. Av det lille jeg har sett av kråkejakt på film , lokker de ganske intenst. Så mulig du er litt forsiktig med volum og hyppighet. Elglokken funker fint , har fått inn okse på den.
  16. På storhusholdnings kjøkken har de ofte større bokser, men da er det kanskje 5-10 liter vi snakker om. Men du kan jo sjekke det opp om du kjenner noen i det yrket.
  17. Hesby sport i Tønsberg har opphørssalg.50% på ammo mv. Var endel krutt igjen ,noe rifle ammo og litt hagle patroner igjen i dag.
  18. litt lengre unna : Andebu jeger og fisk - Håsken lørdag 03.05 12-15. er det krise så kjørere man vel noen mil for jakta.
  19. cthore

    skifte løp

    Eller så ligger det tikka T3 i 30-06 på finn. Kjøp ny og selg din . Hvis ikke din er veldig spesiell så tror jeg det er billigere enn løpsskifte.
  20. Se om de kan ha noe her : https://www.jnpgunsprings.com/
  21. Flott at det passet. Aner ikke hvilken gjenge.
  22. Hvis det er samme gjenger som til CZ550 har jeg en brukt liggende.Send PM med adressen, så kan jeg postlegge den i morgen. Kjøpte tidligere noen fra USA for 3$.
  23. Hos meg funker Lee pressa bra etter noen små modifikasjoner. Bygg opp med en 1-1,5 mm tykk skive under hylsa når du kjører siste stasjon så sitter bretten. Regner med man kan justere seg opp til å brette 65 mm lage hylser også. Tar du så en liten runde med rulle krymperen over bretten ser den ekstra fin ut. Synes desuten den måler krutt nøyktig, jeg har prøvd med Universal og longshot. Kjøpt krutt hos Winge Våpen, og bruker data fra http://www.hodgdon.com
  24. Max kruttvekt med N140 er 46,5 i følge produsenten. (med forbehold om lesefeil) http://www.nosler.com/308-winchester så jeg tror du kan lade deg opp til lovlig ladning med kombinasjonen du har.
  25. presse er vel kjekt , men til slug funker vel rullekrymp like bra. En drill og noe slikt:http://www.siarm.com/index.php?cPath=2_105_103_153_168&osCsid=c38f836c1bd2e0bf586a9198dfcfcdaf Se ellers litt hos våre naboer i øst, mulig noe ladedata her:http://forum.robsoft.nu/viewforum.php?f=42&sid=61180688d8eb7ab72fce2d43da8685f4
×
×
  • Create New...