Jump to content

HotShot

Members
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HotShot

 1. Børse mottatt og prøveskutt med oryx, mer enn godkjent resultat selv med åpne sikter. Prøver nok et par pakker partisan for rimelig trening, merker at det trengs litt trening for å bli trygg på de åpne siktene.
 2. Den tikkaen med docter må da være helt perfekt!
 3. Er siktet du har nå godt nok? Ville prioritert å ha en kikkert av god kvalitet på storviltrifla først, og salongen i andre rekke. Ergerlig å stå på fjellet med en billig kikkert som ikke holder mål. Du får mye bra brukt i den prisklassen. Kjøpte selv docter 1.5-6x42 og er strålende fornøyd.
 4. Jeg har frem til nå aldri eid en håndkikkert, og forsåvidt klart meg greit uten. Men leser mange skryter det å ha en god kikkert opp i skyene, og begynner å se at det kanskje har noe for seg. Budsjettet mitt er ganske dårlig om dagen grunnet drillingkjøp. Ikke vet jeg hvilken størrelse som er optimalt for meg heller. Så hva ville kammerfolket gjort? Kjøpt en rimelig kikkert til å bruke enn så lenge, og prøve om forstørrelse virker passe? Eller gi f... og heller spare til noe dyrere og bedre? Jakter mest skogsfugl med spets, rådyr og rev. Er de billigste vortex noe bra?
 5. Opticsplanet har også, husker ikke hvilket merke i farta.
 6. Er vågsland jeg får drillingen fra, virket som en kar med mye kunnskap det ja. Har fått den lokale sjappa til å ta inn et par pakker Norma til meg, så prøver jeg det først.
 7. Når vi først er inne på blyfri kuler, noen tanker om ecostrike? Tenker mye på "den optimale kula", som holder sammen i et stort villsvin, ekspanderer i rådyr og uten å lage gryte av tiur. Men innser at noe slikt ikke finnes...
 8. Dette er en skytesport jeg virkelig skulle ønske jeg hadde i nærområdet!
 9. Bruker 180 grs oryx selv, godt fornøyd. Er skrevet mange innlegg her med mye god info hvis man søker litt.
 10. https://www.finn.no/147316114 Koster vel 500 på jula..
 11. Det regnes vel ikke som å drive handel? Er lov å selge våpenet sitt privat, men ikke drive handel med skytevåpen. Slik jeg leser teksten på lovdata gjelder det samme for ammunisjon. Ser nå at dette var besvart allerede...
 12. Som sagt, hjemmelading kommer etterhvert. Kjøper nok ei pakke jaktmatch og oryx og ser hvordan det blir, da sitter jeg igjen med gode hylser også.
 13. Høres egentlig lurt ut ja. Eller kanskje jeg skyter inn kikkert med helmantel, og bruker jernsiktene til ekspanderende ammunisjon.
 14. HotShot

  Liten demper

  Har denne nå, på en 308 med 50 cm pipe. Oppleves mindre enn den er pga liten diameter, godt fornøyd. Men blir veldig fort varm.
 15. HotShot

  Liten demper

  Sjekk ut ase utra sl5i. Min neste demper blir nok en slik en. https://www.aseutra.fi/s-series-sl5i-suppressor.html
 16. Har brukt litt treverk som kulefang siste året, har mye kapp etter verandabygg. 2 lag 2x8 impregnert stopper sk std på 25 meter, men skyter jeg gode samlinger går det fort igjennom. 3 lag, og litt rotering i hvor jeg setter blinken på planken holder lenge.
 17. Da vet vi andre hva det kan være lurt å holde seg unna, bra at du tar problemet med produsent og får deres syn også.
 18. HotShot

  Sakoklubben

  Var noe rundt det jeg så for meg ja, men greit å høre andres meninger også👍
 19. HotShot

  Sakoklubben

  Hva kan man forvente å få for en pen og velskytende a1 helstokk kaliber 222?
 20. Den skal prøves. Har samlet 308 hylser i flere år for å komme igang med hjemmelading, så får se å innvestere i ladesett snart.
 21. Og hva er egentlig forskjellen på jrs og irs?
 22. Norma helmantel på 123 grs er kanskje ikke optimal vekt i forhold til stigning nei.. rart den ikke er i samme vekt som oryx.
 23. Vi jakter ikke i Trøndelag, så den holder sikkert ja👍
 24. Da er jeg en våpensøknad (8 uker) unna å bli drillingeier. Valget falt på en sauer kaliber 16/8x57jrs. Skal brukes til skogsfugl og rådyr, i tillegg til at det er villsvin i terrenget. Har et lite håp om helmantel og blyspiss med ca likt treffpunkt, men finner lite ferdigrulla helmantel. Norma har, men stor vektforskjell på fmj og oryx. Noen som har erfaring med kaliberet, og egnet ammunisjon? Takknemlig for alt av tips👍
×
×
 • Create New...