Jump to content

Grubleren

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Grubleren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Jeg er litt på samme galeien akkurat nå jeg også, det er en interessant tanke å bytte ut min 200 STR - rigg med en Tikka CTR i 308 for så å bytte ut originalstokken med en KRG Bravo. Men hadde det ikke vært en fordel med KRG-varianten som tar AICS-magasiner? Vil ikke det gi flere valgmuligheter, som f.eks. 5-skuddsmagasiner?
 2. Etter hvor mange meter er vi på vernebrillenivå for 17HMR da tror du?
 3. Jeg mener å huske at dette med 3000 meter for 7,62 var noe vi lærte i militæret, men da var det snakk om at kula fortsatt er dødelig på dette holdet. Bare hvor langt den kan fly er kanskje noe annet sånn sett? Kan kula sies å være dødelig etter 5000 meter, eller er det bare så langt kula kan fly? Det samme med 17HMR. Den kan sikkert fly 1600 meter, men hvor mye skade kan den gjøre på dette holdet? Ikke det at man skal gamble på dette selvfølgelig, men likevel.
 4. Hva kan sies å være sikkerhetsavstanden til 17HMR? Altså ikke praktisk rekkevidde, men sikkerhetsavstand. En tommelfingerregel for 308 og lignende er jo ca. 3000 meter, altså at kula fortsatt er dødelig på dette holdet. Men hva er det som er gjeldende for 17HMR?
 5. Hvordan er presisjonen når man formskyter med standard jaktammo i 30-06? Kan man trygt benytte seg av standard 30-06 kjøpeammo til jaktbruk i et AI-kammer hvis man må det?
 6. Svar fra Våpensmia: "Dessverre har vi ikke piper i kal 3006 til SAUER, Vi har i dag kun avtale om å produsere piper i kal. 6,5 og 308 til, men vi har et håp om at vi på sikt kan produsere piper i mange kalibre."
 7. Slo på tråden til Ragnar Hansen i dag, han kunne fortelle at de tok 7400 kr for ei 30-06 - pipe til Sauer 200 STR. Dette er for basic pipe da, ikke rustfritt eller noe.
 8. Jeg antar du er typen til å kverke en elg med bare hendene! 💪✊ Ikke ulikt Lars Monsen når han avliver fisk. Det var jeg ikke klar over, vi får se hva som skjer da.
 9. Litt synd det der egentlig, den har jo potensiale. Den er jo solid konstruert, jeg liker materialet den er bygd i. Og det er vel ingen alternativ heller egentlig? GRS? Jeg har ikke inntrykk av at GRS er like solid. Men det verste er at de også gikk på en ergonomismell, de glemte jo også å tenke på folk da de designet dette klumpete og skjeve pistolgrepet 😬 Jeg har til nå hatt KKC og Bredvold på STR'en. Egentlig likte jeg KKC best av de to, men den sprakk opp. Når det er sagt så er Bredvold også veldig god ergonomisk, i tillegg virker den mer solid. Drømmen må være en stokk med ergonomi tilsvarende disse 2 og som er like solid bygd som en McMillan!
 10. @kjella, joda, ser fine ut disse. Men jeg tenkte mer på 200 STR-varianten jeg fikk tafsa litt på for en stund tilbake, den passa meg dårlig. Men jeg skal vel ikke dømme McMillan nord og ned av den grunn, kan sikkert passe for andre som ikke har kontorfingre som meg! 🙂
 11. McMillan er jo ikke laga for folk, så det skjønner jeg godt!
 12. Jeg ser "Hansen rifles" kan lage det meste av piper på bestilling, så dette er vel en mulighet hvis man vil ha noe skredderesydd og nytt. Men da drar det vel seg mot 10 000 riksdaler og vel så det tenker jeg. Mulig jeg er gnien, men jeg synes det er litt i dyreste laget, da begynner man jo å nærme seg prisen for en helt ok rifle, spesielt hvis man kjøper brukt. Dette er forøvrig en av grunnene til at Blaser og lignende i utgangspunktet ikke ville vært aktuelt for meg, prisen på løp der er jo helt krise. Uansett, det er vel lov å håpe på 30-06 hyllevare for STR på sikt. Jeg synes som sagt 200 Max er veldig interessant, får håpe J.P. Sauer & Sohn tar opp stafettpinnen der (som de gjør med STR'en)! Men @Torf, hvordan er det du gjør det, har du en egen dedikert STR i 30-06 som du bruker til jakt, eller driver du og bytter om på pipene? Eller har du gått over til 30-06 på fulltid i STR'en? Bare nysgjerrig, for min del har jeg fattet interesse for gode gamle 30-06 samtidig som jeg er veldig glad i STR'en min som per nå er i 6,5 X 55.
 13. Er det noen som har ordna seg en 30-06 - pipe til sin Sauer 200 STR i det siste? Hvordan har dere i så fall gått fram? Dette er vel ikke hyllevare enda så vidt jeg har fått med meg. Det blir kanskje det når og hvis det blir noe av denne 200 MAX - varianten, men det nærmeste vi kommer nå er kanskje en 202 - pipe som justeres til å passe i STR'en? Men er ikke en 202-pipe ganske dyrt? Kan et alternativ være å kamre om en 308-pipe? Eller få en pipe tilvirket fra scratch? Det siste er sikkert ikke billig i så fall, og hvem kan evt. gjøre det? Andre muligheter?
 14. Da er 1 stk Ase Utra SL5i i hus! Fin liten sak som virker riktig så solid, blir moro å prøve. Miragetrekk er også på veg. Ase Utra anbefaler å spraye en dæsj våpenolje inn i demperen etter bruk og etter utlufting, gjør dere dette? Og vil den gode gamle Ballistol funke bra for dette? Det er ikke en fare for at oljen brenner seg fast inni der og gjør vondt verre?
×
×
 • Create New...