Jump to content

bippestankelbein

Members
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bippestankelbein

  1. Har lenge tenkt på denne lille modifikasjonen. Ser KnuteiriK har kappet til 49 cm. Denne komboen frister faktisk enda mer! Hvordan funker det? Blir det mye uforbrent krutt "i demperen" evt like enorme stikkflammer som for 3006?
  2. Hei, har søkt (og har enda) en 308 pipe i det aktuelle våpenet. Skal kjøpe ny da denne holder på å takke for seg. Hvis jeg skal kjøpe fra en privatperson, må jeg da søke på nytt for denne eller kan jeg "bruke gammel søknad/våpenkort"? Hvordan går man frem?
  3. Ett fenomen som alle som skal kjøpe 22LR burde vite om og tenke på når man skal kjøpe.. Min CZ "tør" jeg nesten ikke jakte med. Kan du få teste før du kjøper vil jeg anbefale det! Tull!
  4. Har litt problemer med å stole veldig mye på Hr. Klausen
  5. Utrolig bra standpunkt, jeg er helt enig!
  6. Bra tips Aasmund! Men hvor kan man kjøpe overnevnte kuler til den prisen? Schou er bare grossisten eller?
  7. Tester ut latex-hansketrikset ved neste annledning! Kanskje jeg kan legge den på innsiden skummen som er der.. Takk for tips, hører gjerne flere!
  8. Har noen sordin hørselsvern som jeg bruker på jakt med hagle for å spare hørselen. Problemet er (som kjent) at vinden er helt forferdelig å høre på med en gang det ikke er nesten helt vindstille. Jeg lurer på om noen har tips til hvordan man kan dempe susingen? Jeg tenker at det må være mulig for det finnes da mange mikrofoner som brukes i vind og vær til TV, radio, konserter etc. Jeg har bare forsøkt med en "buff" over hodet noe som dempet susingen litt, men langt fra nok. Andre som har kommet med en Petter-smart løsning?
  9. Enig med både amatør og seawolf egentlig... kanskje det bare er når jeg er på bane jeg irriterer meg? Selv om jeg sjelden skyter på veldig lange hold på jakt så blir jeg aldrig helt fortrolig med den digre dotten og korsene rundt når jeg øker forstørrelsen. Dette har lite med "dekningsgraden" av retikkelen å gjøre egentlig, og kanskje mer med estetikken/virkningen av retikkelen på min måte å siket å gjøre. Sånn sett synest jeg tysk #4 er MYE bedre en for eksempel 40 illuminated. Uansett, takk for inspill! Har en del mer å gå utifra nå
  10. Hvilken presisjon avhenger av hva man skyter på. Største problemet for meg var egnetlig når jeg økte forstørrelsen så ble det veldig forstyrrende med den prikken i midten på 40 retikkelet som gradvis fikk lengre og lengre avstand til stolpene. Multiretikkel høres jo spennende ut, men kanskje litt for eksotisk...? Heller ganske mye mot ret 60. FD7 som er foreslått er kanskje den som jeg har brukt fra S&B, den synest jeg var veldig(!) bra. Hva er forskjellen mellom denne og ret. 60? Det er også foreslått ett par som har kryss i midten (#44 og #66) , men er dette virkelig anvendelig?
  11. Skal kjøpe ny jakt kikkert, og ønsker innspill på hvilken retikkel folk mener er best på allsidig jakt og hvorfor! Det blir i utgangspunkt kun vurdert kikkerter som har 30 mm rør og retikler med lysprikk. Har tenkte på Zeiss sin retikkel 60, men synest gamleversjonen (4 illuminated eller hva det var) var forferdelig når man økte forstørrelsen. Såg stygg ut og var vanskelig å skyte presist med. Hadde en smidth & bender en gang med ett veldig fint retikkel som lignet på tysk nr. 4 og lys. Denne kombinasjonen likte jeg veldig godt! Gamle tysk nr 4 har gjort nytten, men synest det blir litt grovt, spesielt nå som "lyset" har gjort sitt inntog.
  12. var i samme situasjon, men kom fram til at det rett og slett blir for dyrt å ha en rifle med "dobbel funksjon". Eneste som kanskje kunne være aktuelt måtte være sauer 303, men jeg var litt bekymret hvordan jeg ville takle varme hylser nesten i trynet. Endte med forslaget som allerede er gitt over, Tikka T3 i damevennlige 6.5x55.
  13. jeg har disse og synest de fungere bra NÅR DE TETTER RUNDT ØRENE! Opplever at bøylen får de til å glipe i underkanten av øreklokkene. Jeg bruker de nå KUN med propper. Sordin sitter mange ganger bedre på!
  14. Hadde lignende skade på en kolbe. Jeg flekket kolben helt for å få lim alle veier og i alle sprekker (kunne flekke den siden skaden gikk mot kanten, og ikke tvers gjennom hele kolben). Så kjøpte jeg tokomponent epoxy fra biltema, noe som lignet på denne: http://www.biltema.no/no/Bygg/Kjemikalier/Epoksylim/Epoksy-supersterk-362421/ Så la jeg flatene sammen rundt selve geværet, med noe papir imellom for å hindre at alt ble limt sammen, slik at krympingen kommentert over er tatt høyde for (epoxyen fungerer også som fyll masse). Tørket av overflødig lim og holdt de på plass med skrutvinger til hele sulamitten var herdet. Fix-ferdig og everlasting! Problem med overnevnte epoxy er at den er hvit... Siden sprekken nesten passet perfekt kan man ikke se den så godt, men dette blir litt skjemmende.
  15. Hei, Skjeftet mitt knakk rett over pistolgrepet i høst. Det var ok for da hadde jeg ett påskudd til å kjøpe nytt GRS skjefte Det jeg lurer på er om andre har opplevd dette (ett søk viser at det hender) og hva dere gjorde. Jeg har lest tråden til Raudnakke om liming og tenker dette er den naturlige tingen å gjøre,men har noen reklamert på dette? Hvordan gikk det? Det er jo en "svak" patent men likevel burde man jo forvente at det holder. Det gjelder en 202 classic I. mvh bippestankelbein ps! prisen for bare bakskjefte var ca. 7500 og for links 8500, kontra ett komplett(!) GRS skjefte til 5000 var valget RELATIVT lett
  16. Jeg gjorde det samme på en annen annonse... fikk ikke svar så da ringte jeg og varen ble sendt på dagen.. Har enda ikke fått livstegn på mailen enda
  17. Jeg har en som heter noe i stilen "Haydels triple tone crow call" Har ikke brukt den mye men den får inn kråker fra nær og fjernt
  18. Hei! Jeg lurer på om det er mulig å "få til" tilt med Leupold QR ringer for å få flere klikk i høyden? Finnes det eventuelt en anordning man kan "legge inn" mellom montasjene og ringene som gjør denne jobben (spacere e.l.)? mvh bippestankelbein
  19. Jeg forstår deg Har to børser i 3006 og en av de er en Sauer 202. Jeg må si at når jeg begynte med 168gr kuler i Saueren fikk jeg meg en saftig overraskelse (brukte 150 i starten). Rekylen var så voldsom at jeg til tider følte jeg mistet pistolgrepet i skuddet. Jeg hadde ikke en sjanse å holde noe i nærheten av siktebildet, og riflen "kom ned" i hytt og pine. Jeg mestere nå denne børsen i 3006 mye bedre, men den gir fortsatt betydelig munningsvipp noe som også plager meg. Jeg har derfor planlagt lyddemper for å få mer ro på skuddet. (den andre 3006en er en Ruger.... jeg sier bare: se Mikko)
  20. Nei det er ikke fordi GoPro 2 er ute. Det er halv pris på hele butikken. Sjekk linken
  21. Jeg blir nok bare enda mer missunelig men jeg er strandet i Danmark for en tid og får ikke med meg starten av jakten så.... bilder folkens!
  22. Takk for utfyllende info, og gode meninger! Jeg ser jeg har glemt å ta løpslengden inn i betraktning. Takk for infoen angående vekten, det er umulig å finne på nettet Men er de to pipene samme tykkelse? Trodde de flutede pipene hadde større ytre diameter, men det er kanskje en helt annen pipe..?? Åpne sikter ser jeg mindre og mindre nytten av jo mere jeg tenker på det. Inntill videre så tenker jeg at det mest interessante er et flutet orginalt løp uten åpne sikter. Som flere nevner er det jo ikke til å komme utenom at flutede piper er TØFT! MEN jeg er overrasket over hvor billige de "uorginale" piper til Våpensmia er! Det er jo nesten et røverkjøp Dette blir vanskelig!
  23. Jeg skal ha et nytt løp til en Sauer 202 og lurer på hva jeg skal velge. Dette skal i utgangspunktet være et orginalt sauer løp. Alternativene som jeg vet om er: -Jakt løp med eller uten faste sikter -Flutet løp, (evt med uten faste sikter?) Finnes det ferdig gjenget løp? Har prøvd å finne info på nettet men det var ikke lett så lurer på om noen kan gi noen inspill på forskjeller og fordeler/ulemper mellom de orginale pipene? Hvor mye mer veier f.eks. flutet løp i forhold til vanlig "tynn pipe". Er det noen vits med flutet? (tåler det flere skudd før mirragen blir uutholdelig?) Holder det til flere skudd generelt? Blir det fortere kaldt mellom "bygene"? Våpenet skal brukes til mengde trening men også jakt, og kaliberet skal være 6.5x55. Håper noen kan bistå meg med slående argumenter for og imot
×
×
  • Create New...