Jump to content

bippestankelbein

Members
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

bippestankelbein's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har lenge tenkt på denne lille modifikasjonen. Ser KnuteiriK har kappet til 49 cm. Denne komboen frister faktisk enda mer! Hvordan funker det? Blir det mye uforbrent krutt "i demperen" evt like enorme stikkflammer som for 3006?
  2. Hei, har søkt (og har enda) en 308 pipe i det aktuelle våpenet. Skal kjøpe ny da denne holder på å takke for seg. Hvis jeg skal kjøpe fra en privatperson, må jeg da søke på nytt for denne eller kan jeg "bruke gammel søknad/våpenkort"? Hvordan går man frem?
  3. Ett fenomen som alle som skal kjøpe 22LR burde vite om og tenke på når man skal kjøpe.. Min CZ "tør" jeg nesten ikke jakte med. Kan du få teste før du kjøper vil jeg anbefale det! Tull!
  4. Har litt problemer med å stole veldig mye på Hr. Klausen
  5. Utrolig bra standpunkt, jeg er helt enig!
  6. Bra tips Aasmund! Men hvor kan man kjøpe overnevnte kuler til den prisen? Schou er bare grossisten eller?
  7. Tester ut latex-hansketrikset ved neste annledning! Kanskje jeg kan legge den på innsiden skummen som er der.. Takk for tips, hører gjerne flere!
  8. Har noen sordin hørselsvern som jeg bruker på jakt med hagle for å spare hørselen. Problemet er (som kjent) at vinden er helt forferdelig å høre på med en gang det ikke er nesten helt vindstille. Jeg lurer på om noen har tips til hvordan man kan dempe susingen? Jeg tenker at det må være mulig for det finnes da mange mikrofoner som brukes i vind og vær til TV, radio, konserter etc. Jeg har bare forsøkt med en "buff" over hodet noe som dempet susingen litt, men langt fra nok. Andre som har kommet med en Petter-smart løsning?
  9. Enig med både amatør og seawolf egentlig... kanskje det bare er når jeg er på bane jeg irriterer meg? Selv om jeg sjelden skyter på veldig lange hold på jakt så blir jeg aldrig helt fortrolig med den digre dotten og korsene rundt når jeg øker forstørrelsen. Dette har lite med "dekningsgraden" av retikkelen å gjøre egentlig, og kanskje mer med estetikken/virkningen av retikkelen på min måte å siket å gjøre. Sånn sett synest jeg tysk #4 er MYE bedre en for eksempel 40 illuminated. Uansett, takk for inspill! Har en del mer å gå utifra nå
  10. Hvilken presisjon avhenger av hva man skyter på. Største problemet for meg var egnetlig når jeg økte forstørrelsen så ble det veldig forstyrrende med den prikken i midten på 40 retikkelet som gradvis fikk lengre og lengre avstand til stolpene. Multiretikkel høres jo spennende ut, men kanskje litt for eksotisk...? Heller ganske mye mot ret 60. FD7 som er foreslått er kanskje den som jeg har brukt fra S&B, den synest jeg var veldig(!) bra. Hva er forskjellen mellom denne og ret. 60? Det er også foreslått ett par som har kryss i midten (#44 og #66) , men er dette virkelig anvendelig?
  11. Skal kjøpe ny jakt kikkert, og ønsker innspill på hvilken retikkel folk mener er best på allsidig jakt og hvorfor! Det blir i utgangspunkt kun vurdert kikkerter som har 30 mm rør og retikler med lysprikk. Har tenkte på Zeiss sin retikkel 60, men synest gamleversjonen (4 illuminated eller hva det var) var forferdelig når man økte forstørrelsen. Såg stygg ut og var vanskelig å skyte presist med. Hadde en smidth & bender en gang med ett veldig fint retikkel som lignet på tysk nr. 4 og lys. Denne kombinasjonen likte jeg veldig godt! Gamle tysk nr 4 har gjort nytten, men synest det blir litt grovt, spesielt nå som "lyset" har gjort sitt inntog.
  12. var i samme situasjon, men kom fram til at det rett og slett blir for dyrt å ha en rifle med "dobbel funksjon". Eneste som kanskje kunne være aktuelt måtte være sauer 303, men jeg var litt bekymret hvordan jeg ville takle varme hylser nesten i trynet. Endte med forslaget som allerede er gitt over, Tikka T3 i damevennlige 6.5x55.
  13. jeg har disse og synest de fungere bra NÅR DE TETTER RUNDT ØRENE! Opplever at bøylen får de til å glipe i underkanten av øreklokkene. Jeg bruker de nå KUN med propper. Sordin sitter mange ganger bedre på!
  14. Hadde lignende skade på en kolbe. Jeg flekket kolben helt for å få lim alle veier og i alle sprekker (kunne flekke den siden skaden gikk mot kanten, og ikke tvers gjennom hele kolben). Så kjøpte jeg tokomponent epoxy fra biltema, noe som lignet på denne: http://www.biltema.no/no/Bygg/Kjemikalier/Epoksylim/Epoksy-supersterk-362421/ Så la jeg flatene sammen rundt selve geværet, med noe papir imellom for å hindre at alt ble limt sammen, slik at krympingen kommentert over er tatt høyde for (epoxyen fungerer også som fyll masse). Tørket av overflødig lim og holdt de på plass med skrutvinger til hele sulamitten var herdet. Fix-ferdig og everlasting! Problem med overnevnte epoxy er at den er hvit... Siden sprekken nesten passet perfekt kan man ikke se den så godt, men dette blir litt skjemmende.
×
×
  • Create New...