Jump to content

Lube

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lube

  1. Nja. Bruker og bruker. Har fortsatt tennhetter og hylser. En stund siden de var i skuddet. Utfordringer i forhold lading med dem?
  2. Jeg melder meg på: Anders Føreland Sørlandets skytterklubb HV Betaling er utført i nettbank i dag
  3. Jeg bruker et March 5-40x56 FFP på ei Sako P72. Veldig moro på 25m pistolskive på 250 meter.
  4. Nosler Custom Competition 77 grain satt til 0,1mm fra riflinga med nær maks med VvN140 ut fra tabellen. Etter hva jeg har testet er dette optimalt med presisjon for pengene. Jeg får rundt 20-25 millimeter samlinger på 200 meter. Hver gang. Av og til mindre. Det samme gjelder for 80 grains Nosler Cc, men de går ikke i magasinet når de settes dypt nok til å nesten gå imot riflinga.
  5. Gladnytt!? Forhandlinger om overtakelse av Nammo Group (Lapua f.fl.) http://bulletin.accurateshooter.com/201 ... n-finland/
  6. Skyting forbudt i hele Agder... ? http://www.fvn.no/lokalt/Frykter-branne ... ffeWmthiK0
  7. Det er en niting rundt knallet. Jeg fjerner den med verktøyet til å ta grader inni hylsehalsen. Husker ikke merket, men den passer perfekt til formålet. Ellers helpresser jeg som vanlig. Jeg har ikke lagt merke til noe spesielt angående knallene. Skuddene funker fint både i Tikka T3 og i AR15
  8. Utenlandsk firma. Firmaet hadde demo. 8-10 kunder endte med å kjøpe Steiner fremfor SuB etter å ha prøvd begge. Bortsett fra klikkene som var mindre distinkte på de Steiner'ne som ble testet ble de var de svært like. Dette skal være endret på de senere modellene. De bedømte visstnok kikkertene som svært jevne, med hovedsaklig forskjeller av typen som går på personlig preferanser. Steiner ble bedømt til å ha noe skarpere bilde i senter. De oppgir også at salget av Steiner nå overgår SuBsalget. Kan sende deg en kopi av e-posten hvis du er interessert.
  9. Sjekket March 5-40en til TRG-22. Super kikkert på alle måter! Suveren skarphet og veldig lyssterk. 40X forstørrelse ga lyst og skarpt bilde langt inn i skumringa. Slår alt jeg har sett tidligere. Hadde en tre timers test på March 5-40x56, SuB PMII 5-25x56, IOR Terminator 12-52X56 og Leupold Mark4 ER/T 6,5-20X50 i går kveld. Fra klokka 20 til 23. Leupolden gav etter først, men likevel god optikk ift prisen. Både på skarphet og lys lå den noe bak de andre. Veldig jevnt mellom IOR, March og SuB. SuBen holdt følge helt ut, men forstørrelsen stopper på 25 ganger. Det merkes godt hvorfor SuB er den kikkerten "alle andre" sammenliknes med. Den er veldig bra! Mellom IORen og March'en var det i mine øyne March'en som var best. Close call på skarphet, men March'en var lysere. Da den i tillegg har FFP, mil-justeringer, genial zero-stop, nær ideell retikkel og den på alle måter virker som kvalitet så går jeg for den. Forøvrig fikk jeg tilbakemelding fra en forhandler som selger både SuB, Steiner og andre high-end optikkmerker. De hadde fått veldig gode tilbakemeldinger på Steiner og flere som foretrakk den fremfor SuB, Kahles og andre. Interessant...
  10. Etter noen timer med søk på nettet har jeg funnet følgende: Ikke særlig negativt å finne om Steiner. Virker som mange regner den (nesten) i, eller rett under, SuB-klassen. Subjektiv bedømming. Det er jo optikk, og det kommer sikkert an på øyet som ser. Svakheten er at det ikke er så mye å finne i forhold til nesten alt annet jeg kan komme på å søke på. Bortsett fra vurderingene som ble gjort i forhold til utviklingen på profilen på den originale sportskammen til Norton 19R i 1954/55 Kahles K624 står det en god del bra om, og noe ikke så bra. Det virker som det har vært en del tekniske feil med dem. Kanskje i en tidlig produksjonslot, kanskje i alle? Jeg var i utgangspunktet interessert i denne, men info om feil på dem får meg til å styre unna. Når man har litt våpen, og litt optikk, fra før, må man velge. Jeg har to gode rifler med god optikk, og jeg har to greie rifler uten optikk. Trenger jeg det ypperste øverste av überoptikk, eller er det greit nok med eks. Steiner? Jeg kan gå for "billigere" optikk til de nye riflene, eller oppgradere til eks March, og flytte en SuB nedover i rekken. Jeg har lenge hatt lyst på høyere forstyrrelse enn 25... Jeg tar TRG-22 på ordet og sjekker ut March 5-40x56en hans. At tårnet beveger seg feil vei kan jeg leve med. Tror jeg. At det er .5 mil justering kan jeg også leve med. Kanskje.
  11. Jeg vet ikke hvor mye man må betale for Hensoldt 3,5-26x56? Regner med at det er mye dyrere enn både SuB og Steiner? Det er kanskje spesialbestillinge som tar et par årstider også... Nå regner jeg med å få tak i Steiner til noe lavere pris enn det NM149 bruker i prissamenligningseksempelet sitt. Da jeg primært ønsker forstørrelse over 20, typisk 25, som maks, hvilket sikte vil dere da anbefale i prisleiet 14-18000? Sikte må/bør ha følgende fasiliteter: mil-retikkel, mil-justeringer, FFP, zerostop, utvendige justeringsratt for side/høyde/parallaxe, absolutt minimum justeringsområde 20 mil og retikkel som kan brukes til vinkelbedømmelse (msr/mlr el.l) KnuteriK: terminatoren kommer vel bare med moa- justeringer? Har lekt litt med en sånn, sammenliknet med PMII 5-25. Likte den godt, men jeg er ikke psykisk sterk nok til å klare tanken på å skulle mestre moa-tenking så lenge jeg har andre kikkerter i mil. Optikk og brukervennlighet sånn eller syns jeg var bra! Poacher: hva om forskjellen er 4000? Her i verden hvor jeg skyter klarer vi sjelden og aldri å finne plasser hvor vi kan skyte lenger enn 1200m...
  12. Takk for kort og konsist råd. Utdyp gjerne. Mener du styr unna, som i styr unna alt som ikke er Schmidt & Bender og Premier, eller styr unna Steiner, for det er ikke gode kikkerter? Steiner er kjent for solide håndkikkerter med god optikk. Military/tactical kikkertene har mil-justeringer, store utvendige tårn (DT), FFP, mil-retikkel med lys, zerostop og paralaxejustering. 4-16x50 koster rundt 14000. For meg er det ikke ubetydelig forskjell i forhold til S&B på ca 20000. 5-25x56 har samme funksjoner, men 26 mil justeringsområde. Den koster også noen lapper mindre enn S&B.
  13. Enig med VeT|Us! Har 2 TRG og 1 Sauer. 6,55x55 er en bedre langholdspatron enn .308, og den som er vanligst i Sauer STR. 308 er en kurant og grei patron, med ligger etter ballistisk sett. TRG er skytemaskiner. Lettskutte. Justerbare avtrekk. De er justerbare ergonomisk, kolbe i høyde og lengde, høyde på kinnstykket. Du får en ferdige pakke rett i neven, og de er lettsolgte om du vil ha noe annet. Kjøper du TRG kan du skyte opp 308 løpet og bytte til løp i en eller annen mer eller mindre kurant 6,5mm patron av eget ønske som passer i låskassa. I praktisk presisjon er TRG og Sauer gode nok i massevis. Det eneste er hvis du skal inn på tung, dyster og seriøs benkskyting... Sauer 200 STR + McMillan stokk = skytemaskin Men prøv først hvordan du liker originalstokken! Den er slett ikke ubrukelig. Husk også at hvor godt du klarer å treffe på lange hold avhenger like mye av optikk som av rifla.
  14. Er det noen som har erfaring med Steiner military/tactical kikkertsikter? 4-16 og/eller 5-25? Vurderer dette som sikte på langholdsrigg.
  15. Jeg synes de vanlig kommersielle kruttmålene er for dårlige til lading for lange langhold. Kruttmengde, hastighet og vertikalspredning henger sammen. Det blir mer og mer ekstremt jo lenger ut man kommer. Elektronikken er også for lett påvirkelig av stråling, magnetfelt m.m. Jeg har brukt hybridløsningen Targetmaster fra Targetmasteruk.com en stund. Helt suveren. Nøyaktig på kruttkornet hver gang, billigere og mer pålitelig. Den mest nøyaktige ladningen man kan få uten å dele kruttkorn. En liten "galge" med armen over manuell kruttvekt og ledning bort til elektrisk kruttdoserer. IR-lysdiode og føler stopper malingen når armen på vekta er på samme sted hver gang. Jeg slumser opp en ladning på kruttmålet, eks. 91 grain for mine 91,5 .338 LM ladninger, dumper den i panna på kruttmålet. Trykker på knappen, få sekund senere en ladning som er så nøyaktig på kruttkornet. Ligger den så vidt under går den over med ett eneste ekstra kruttkorn. Samme hvis den ligger over. Ta vekk ett kruttkorn så ligger den under. Riktig innstilt vel og merke. Det kan gå noen ladninger før man får tunet seg inn.
  16. Kulene dine er nok ikke helt runde. Mål dem med et micrometer og sjekk. N320 er som regel litt i kjappeste laget for 9mm. N330 er laget spesielt for 9mm, og N340 fungerer som regel også veldig bra.
  17. Det ble en ny Super Varmint. Jakt og friluft på Stoa skaffet en til hyggelig pris. Hentet den i går. På grunn av annen type skyting har jeg ikke fått prøvd den. Synd jeg ikke leste postene om Tactical'ene før bestillingen på Super Varminten ble sendt. Den ser veldig bra ut så langt. Stokken som av noen påstås å være laget av "Plastico el Cheapo" virker slett ikke værst. Sluttstykke går meget pent og glatt. Avtrekket er helt uten kryp og ligger sikkert innenfor de 13-15 Newton fabrikken sier den skal ligge på. Høydejusteringen på kolben fungerer utmerket. Magasinet går pent og stramt i magasinbrønnen og går i lås med et tydelig klikk. Det fulgte med to øyeskruer til reimfeste i tillegg til den som er montert under stokken lengst fremme. Man kan sette inn øyeskruene under og på begge sidene. Egen T-umbrakonøkkel til montering og demontering av stokken lå også i esken. Fikk med en eske 69 grains Barnes MatchBurners til den. Noen som har erfaring med dem?
  18. Jippi og hipp hurra. Jeg er med!
  19. Nja... Tror jeg heller tar damene.. Forøvrig så ser det ut som det går mot Super varmint. Ser ikke ut som det finnes Tikka TAC i Norge. Jeg kan kanskje få en til høsten, i oktober. Importøren tar de ikke inn på lager fordi de mener det ikke er marked for dem i .223.
  20. Jeg tror det er viktig å bli ganske god til å skyte. Det viktigste er nok rett og slett å skyte, når jeg tenker meg om. Jeg kommer ikke på noe viktigere. Jeg har TRGer og Sauer 200 STR fra før, men ønsker meg noe anderledes nå. Ikke bare en småkalibret nesten-TRG. Å så har jeg lyst til å skyte uten tofot og støtte, bare med reim. Sånn som M67 med Mauseren. Jeg har sett etter brukte T3'er til en grei pris. Gode råd fra Torf og M67 angående løps- og stokkbytte. Hadde det vært en utslitt T3 for salg så kunne man fått et bra våpen med ny stokk og nytt løp... Jeg ser at gode løp koster fra 5500 og oppover (MagnumHansen og Rafdal/Kvale). Supervarmint og TAC skiller 2900 i pris, ref. Jakt og frilufts nettsider. Får ikke mye superløp for den prisen... Hvordan holder Sporteren treffpunkt i forskjellige værforhold? Laminert tre er jo rimelig stabilt, men hva med 40 graders temperaturforskjell? Og når den blir søkkvåt ut over dagen? Remington har jo også rifler i 223 med tjukt løp og 1:9 i stigning. 1:9 virker som den "vanligste kjappe riflestigning". Jeg er litt skeptisk til Remington, både på kvalitet og på om 75, 77 og 80gr kuler vil stabilisere. Andre europeiske merker blir fort grisedyre. Amerikarifler er jeg generelt skeptisk til. Jeg merker at det virker som jeg har låst meg på Tikka (TAC'en?), men jeg tar gjerne i mot fler innspill.
  21. Tikka Sporter ser ut som en tre-TRG for vegvesenet. Neida, for å være litt seriøs. Jeg merker meg anbefalingene, men heller mot å ha ei rifle som har noe mer tradisjonelle linjer. Anbefaling om å bytte løp er noe jeg har tenkt meg, men hva slags? Det må jo da være til noe som er suverent bedre. Og som nevnt i en annen tråd så er jo ikke det ikke vanlig lagervare hos norske børsemakere. Dvs 223 løp i ypperste kvalitet med 1:7-8 i stigning. Ser for meg lang ventetid. Da Tikka TAC er presentert på Sakos LE/military sider regner jeg med løpet i den er Sakos? Hvilke børsemakere er i tilfelle aktuelle? Som både kan få tak i super-duper-delux-løp på kort tid og samtidig kamre til minimum SAAMI kammer og få "passe" langt kammer? Etter å,ha surfet innom noe børsemakersider har jeg vanskelig for å gjøre noe kvalifisert gjetning på pris også. Snakker vi 7-8000?
  22. Tikka supervarmint er også et alternativ. Den finnes også med 1:8 i riflestigning i .223. Etter det jeg klarer å google meg til virker det som det skal være bedre kvalitet på løpet i TAC'en. Noen i et par amerikanske forum har sjekket hva forskjellen er, (mail til fabrikken?) og visstnok fått beskjed om det. Løpskvalitet er jo essensielt i forhold til å få best mulig samlinger på både korte og lange hold. Om det er pengene verdt er jeg ikke helt sikker på. Det er jo endel forskjell i pris på Supervarmint og TAC'en. Jeg tviler på at det er særlig å trekke Supervarminten på i forhold til presisjon, men det vil sannsynligvis tære på sjela resten av livet hvis jeg skulle få bekreftet at det er tilfelle.
×
×
  • Create New...