Jump to content

Elg

Members
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Elg

 1. 30 US carabin (I noe annet en en uåpnålig US Carabin :-) 32-20 WCF 300 Blackout (Subsonic) 327 Magnum (Finnes det rifler til den? 38 Sp. / 357 Magnum
 2. Da har jeg sikkert ikke lest den nye forskriften godt nok.
 3. Finnes det skriftelig, noen offesiele steder eller er dette som så mye annet, noe som man bare har begynnt å praktisere? For aktivites kravene fra forrige forskrift er vel pr. nå offesielt borte, og det er vel ikke innført noen nye?
 4. Nå har jeg endelig fått pratet med noen på politiet. Ruslet inn på politi stasjonen med en godt over 25 cm machete. Pratet med en hyggelig dame, som var jurist, men "sommer vikar" på våpen avdelingen. Etter en hyggelig prat så, så hun ingen grunn til at den måtte leveres inn pga. de nye reglene, så jeg tok med matcheten hjem igjen. Noen år i kjelleren sammen med annet verktøy var hvis gyldig grunn noktil å ha den. Og at den tidligere ble brukt på noen små trær og busker. Edit: Skrive feil.
 5. Hvis du tenkte på det jeg skrev så, se posten min om 25 cm kniver.
 6. Nok et nytt tema å spørre politiet om. Vannsklig med nye regler, som er uklare eller som ikke helt tar hensyn til hva som har vært. Litt overrasket over : 8. haglevåpen med enkeltskotlading som er lovlig erverva før 1. oktober 1990, Ville trodd at de ble registrerings pliktige. Men fint og forstårlig for de som har det.
 7. Nei, det har det ikke. Det var fri omsettning av de før. Så måtte man begynne å søke hvis man skulle ha, men hadde man fra før, så kunne man beholde de. Husker ikke hvilken forskirft/rundskriv det var, eller når. Nå ser det ut som man må ha tillatelse uansett, hvis man har (fra før) eller skal ha.
 8. Forstår jeg det riktig at alle luft/fjær våpen over 4.5 mm nå er registrerings pliktige? Untatt punkt 10
 9. Finnes det noen som har fått et vettug svar / tolking av politiet rundt dette spørsmålet? Når jeg ringte dem, så viste de ikke og når jeg skulle innom, så var de sommer stengt. Er ikke lett å hverken få svar eller være lovlydig.
 10. Elg

  Colt Importør

  Smithene er ca. 1 til 17 på dollaren, mens Colten er 1 til 20. Jeg forstår at norskle importører skal tjene penger også, men dette er alle sammen veldig dyrt. Siste tallet er norsk pris delt på dollar, og da får man "kursen" det er regnet ut i fra. (Ja, jeg rundet av desimalene) Sjekk selv og regn på det. 686 Pre $1026 17 990,- 17,5 https://www.smith-wesson.com/product/model-686?sku=11759 686 $873 14 990,- 17,17 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-686-357-magnum-4/ https://www.smith-wesson.com/product/model-686-0?sku=164224 27 $1073 18 990,- 17,7 https://www.smith-wesson.com/product/model-27 M&P R8 $1380 23 990,- 17,4 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-performance-center-mp-r8-357-magnum-5/ Colt Python $1499 29 995,- 20 https://colt.com/series/PYTHON_SERIES Har skrevet noe liggende ang. Ruger og Smith revolvere for en del år siden. Prisene i USA var Ruger billigere, men i Norge mye dyrere. Så ja, jeg syns fortsatt Colt Python er ekstrem overpris. Men de har jo ikke noen andre Colt håndvåpen på siden sin, som jeg kan se. Så tilbkae til spørsmålet mitt, er det noen offesiel importør av Colt i Norge?
 11. Elg

  Colt Importør

  Er det noen Colt importør i Norge i dag? Ser at Oslo Skytesenter har Colt Python inne til en ekstrem overpris. https://osloskytesenter.no/produkt/colt-python-6-357-magnum/ Men finne ikke noen andre som har nye Colt revolvere. (eller pistoler for den saks skyld)
 12. Med mindre du er på vei hjem fra jobb og er håndtverker, så er vel en eskrutrekkere på byen kvelds / natters tid å regne som "voldsprodukt" hvis du møter politiet.
 13. I steden for POD sin tolkning pr. våpen, så burde man fått taki fabriken sin forklaring i forholdte det spørsmålet. Da vil man jo få det korrekte svaret. Og da vil vel både Valmet, Ruger Mini, og HK SL/770 serien, riflene være ganske trygge. Men ja, det er andre faktorer der..
 14. Lurer på hvor stor den kniven var, 23 eller 26 cm. Er jo stor forskjell... ha,ha,ha.... Bra politet gjør jobben sin, her!
 15. Kom omsider gjennom til politiet, og svaret var ikke til å bli mye klokere av: Vi har ikke fått satt oss inn i forskriften så ring igjen senere.... Fikk inntrykk av jeg ikke var den første som spurte om dette. 8x57IRS: Hvis du får svar, del svaret med oss er du snill.
 16. I motsetning til Olesøn, så driter ikke jeg "tynt i hele loven". For jeg ønsker å være lovlydig, men forstår ikke hvordan jeg skal være det. Det er noe galt når man ikke forstår om man bryter loven eller ikke også. 😟 Teksten er grei til man ser på untakene, for jeg mener de er uklare, veldig uklare... Hvis man samler film kniver, sverd osv... Tenker på Indianan Jones Matcheten fra The tempel of Doom, som jeg har hatt lyst på. Hvis jeg hadde brukt penger på den, så ville jeg brukt den til samling og vise frem. Er det lovlydig bruk, eller er du da kriminel?
 17. Det er jo det som også er min bekymring. Som det også blir nevnt over, at enkelte politifolk gjør det.
 18. Mulig det, men forklar meg gjerne hva som er for avansert? Kan det forenkles for at alle "vi" (les:politetet) regner som lovlydige kan ha (les alle untakene), men de vi ikke liker, får ikke ha? Syns dette er vagt og uforstålig slik det står. Ønsker jo å være en lovlydig borger, og føler det er vanskelig.
 19. Omtrent 1 time i kø og ingen tar telefonen. Og med 2,5 times åpnings tid, 2 ganger i uken er politiet i hvertfall veldig "publikums vennlige". Er det ingen som har noen ideer om hva som blir lovelig og hva som ikke blir/er det?
 20. Forskriften sier: § 3-6. Det er heller ikkje tillate å erverve eller ha knivar med bladlengde frå 25 centimeter, medrekna machetar. Første punktum gjeld ikkje for den som ervervar eller har slik kniv i samband med arbeid, næringsverksemd, friluftsliv, hushaldet, sport, kulturelle aktivitetar eller andre aktverdige føremål, eller som har løyve etter § 5-6 eller § 5-10 i denne forskrifta eller våpenlova § 10. (§5-6 Gjelder Museum) § 5-10.Erverv av våpen som ikkje reknast som skytevåpen Politiet kan gje personar som oppfyller krava til alder etter våpenlova § 15 og krava til personlege eigenskapar etter kapittel 7 og våpenlova § 16 løyve til å erverve og ha våpen som nemnt i § 3-6. Politiet kan gje løyve etter første ledd til personar som enten skal innlemme gjenstandane i ein eksisterande samling eller som skal bruke gjenstandane for deltaking i sport eller kulturelle aktivitetar, som film, teater eller historiske spel. --- Så for alle som har en machete, kjøkken kniv eller fritids kniv som er mer en 25 cm. Hva skal vi gjøre med dem? Er det noen som seriøst klarer å svare på det, ikke bare synsing eller forbandelser over dette tullet (ja, jeg støtter hylekoret, men ønsker fortsatt å være lovlydig). Slik jeg tolker det: næringsverksemd, hushaldet, er greit å forstå. Glava kniven kan beholdes hvis du er snekker eller liggende, og kjøkken kniven. kulturelle aktivitetar, historiske spel - antar de mener vikinge og middelalder folket/gruppene. friluftsliv, sport, eller andre aktverdige føremål - Disse 3 er jeg mer usikkere på hva de legger i de forskjellige. Er det noen som har pratet med politet, POD eller liggende om dette spørsmålet?
 21. Hvordan skal man klare å forstå reglene om kniver. Dvs. de fra 25 cm og oppover? Er det kommet noen forklaring på hva som er lov og ikke? Hva må evnt. leveres inn og hva kan lovelig beholde? Hva med kjøkken kniver, sikker på at det er flere der som over 25 cm. Det er i hvertfall den delen av loven jeg ikke klarer å forstå.
 22. Forstår jeg denne tolkningen rett, så vil jo alle Lever Action rifler i pistol kalibere også blir forbudt, fordi det har vært laget utgaver med langt løp og over 10 skudd i magasinet.
 23. Men fortsatt dere: Hva vil bli lov å ha og hvorfor / hvordan? Hva må man kvitte seg med, skal vi selge dem utenlads (ha,ha) eller levere til politiet? Jeg føler meg bare forvirrett.
 24. Tviler på at det kan kalles sport, .".arbeid, næringsvirksomhet" kanskje.. Sel vom det ikke er lovlig.
 25. Ja, jeg stusser også over det. Betyr det at den Matcheden jeg har liggende, som ble brukt på kratt og kvisting av trær, må leveres inn eller er det under untakket? Klarer ikke å finne det vedtatte skrivet, kun høringen. Hvis noen finner den så legg gjerne en link her.
×
×
 • Create New...