Jump to content

Elg

Members
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elg

  1. Har inntrykk av 223 Rem også begynner å få en god del utbredelse. Selvsagt ikke til storvilt, men små vilt. Den har jo så og si "fjernet" 222 Rem. og vel de fleste andre små vilt kalibere mellom 22LR og de vi snakker om.
  2. Har en slik: https://www.westerndigital.com/products/accessories/sandisk-mobilemate-uhs-i-usb-3-0-microsd-reader-writer#SDDR-B531-AN6NN Og en slik mellom https://sandberg.world/nb-no/product/USB-C-to-USB-3.0-Dongle Har også en slik. https://www.westerndigital.com/products/accessories/sandisk-extreme-pro-uhs-ii-usb-3-0-type-c-sd-card-reader-writer#SDDR-409-G46 Og en slik, den virker også, men da må du ha med SD card adapteren. https://sandberg.world/nb-no/product/Card-Reader-USB-C-Plus-USB-Plus-MicroUSB Tenke tror jeg ikke jeg har testet på tlf. men det kan jo gjøres.
  3. Klarer ikke å se at det er noen halv auto 22 Magnum rifler på listen. Noe som jeg syns er rart, siden det er flere som burde fylle kriteriene som legges til grunn her. Ja, hvis de holder dem unna så fint det, men likeved.... HK 270 er forbudt, men ikke HK 300 f.eks.
  4. Har prøvd siden loven kom å forstå det kapittelet om kniver, da spesielt det ang. 25 cm. Har så langt ikke klart å få et klart og tydelig svar fra politiet,eller POD. Svarene er så vage at du kan ikke bassere deg på dem. De må tolkes....
  5. Hvis det er et seriøst svar, så må jeg si at det er elendig forvaltning.
  6. Ringte og spurte hvor lang tid de pleide å bruke, det viste ikke hun som svarte, for det er jo selvsagt en annen avdeling. Men hun foreslod at jeg kunne ringe et annet distrikt og spørre dem om det jeg lurte på.
  7. Står på web siden at de ikke har tlf. tid lengere. Noe som går det vanskligere, når de ikke svarer på mail.
  8. Asker våpenkontor har så vidt jeg kan se ikke noe tlf. du kan ringe. De har en mail adresse. Og jeg sendte mail for en måned siden, har purret og har fortsatt ikke fått noe svar. Er det den samme erfaring dere andre har også, eller er dette vanlig?
  9. Elg

    30 Super

    Hva tenker dere om en nye 30 Super for grov programmene, som et alternativ til 32 S&W Long? Denne er uten rim, og kan helt sikkert lades ned. Vet det pr. nå ikke er så realistik, i forholdte våpen, men det punktet kan jo endre seg fremover. Jeg syns det kan virke som et spennende alternativ til standarden i dag.
  10. Elg

    Blyforbud 15/2-2023

    Hvordan vil dette påvirke pistol skytting på kort og lang sikt? NSF Felt, bane, Praktisk? Ser for meg at svartkrutt og Cowboy skytting vil slite mest, hvis det blir total forbud.
  11. Du glemte vel Shotgun: Open eller har de sluttet med den klassen?
  12. Forunder meg også over at HK 630, 770 og 930 ikke er på listen, men bra for de som har slike.
  13. I følge artiklen så gjelder det følgende rifler: Ruger Mini 14 Ruger Mini 30 Valmet Petra Valmet Hunter Vepr Super Vepr Pioner Vepr Hunter Alle utgaver av Garand Mauser mod G-41 Walther mod G-41
  14. 30 US carabin (I noe annet en en uåpnålig US Carabin :-) 32-20 WCF 300 Blackout (Subsonic) 327 Magnum (Finnes det rifler til den? 38 Sp. / 357 Magnum
  15. Da har jeg sikkert ikke lest den nye forskriften godt nok.
  16. Finnes det skriftelig, noen offesiele steder eller er dette som så mye annet, noe som man bare har begynnt å praktisere? For aktivites kravene fra forrige forskrift er vel pr. nå offesielt borte, og det er vel ikke innført noen nye?
  17. Nå har jeg endelig fått pratet med noen på politiet. Ruslet inn på politi stasjonen med en godt over 25 cm machete. Pratet med en hyggelig dame, som var jurist, men "sommer vikar" på våpen avdelingen. Etter en hyggelig prat så, så hun ingen grunn til at den måtte leveres inn pga. de nye reglene, så jeg tok med matcheten hjem igjen. Noen år i kjelleren sammen med annet verktøy var hvis gyldig grunn noktil å ha den. Og at den tidligere ble brukt på noen små trær og busker. Edit: Skrive feil.
  18. Hvis du tenkte på det jeg skrev så, se posten min om 25 cm kniver.
  19. Nok et nytt tema å spørre politiet om. Vannsklig med nye regler, som er uklare eller som ikke helt tar hensyn til hva som har vært. Litt overrasket over : 8. haglevåpen med enkeltskotlading som er lovlig erverva før 1. oktober 1990, Ville trodd at de ble registrerings pliktige. Men fint og forstårlig for de som har det.
  20. Nei, det har det ikke. Det var fri omsettning av de før. Så måtte man begynne å søke hvis man skulle ha, men hadde man fra før, så kunne man beholde de. Husker ikke hvilken forskirft/rundskriv det var, eller når. Nå ser det ut som man må ha tillatelse uansett, hvis man har (fra før) eller skal ha.
  21. Forstår jeg det riktig at alle luft/fjær våpen over 4.5 mm nå er registrerings pliktige? Untatt punkt 10
  22. Finnes det noen som har fått et vettug svar / tolking av politiet rundt dette spørsmålet? Når jeg ringte dem, så viste de ikke og når jeg skulle innom, så var de sommer stengt. Er ikke lett å hverken få svar eller være lovlydig.
  23. Elg

    Colt Importør

    Smithene er ca. 1 til 17 på dollaren, mens Colten er 1 til 20. Jeg forstår at norskle importører skal tjene penger også, men dette er alle sammen veldig dyrt. Siste tallet er norsk pris delt på dollar, og da får man "kursen" det er regnet ut i fra. (Ja, jeg rundet av desimalene) Sjekk selv og regn på det. 686 Pre $1026 17 990,- 17,5 https://www.smith-wesson.com/product/model-686?sku=11759 686 $873 14 990,- 17,17 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-686-357-magnum-4/ https://www.smith-wesson.com/product/model-686-0?sku=164224 27 $1073 18 990,- 17,7 https://www.smith-wesson.com/product/model-27 M&P R8 $1380 23 990,- 17,4 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-performance-center-mp-r8-357-magnum-5/ Colt Python $1499 29 995,- 20 https://colt.com/series/PYTHON_SERIES Har skrevet noe liggende ang. Ruger og Smith revolvere for en del år siden. Prisene i USA var Ruger billigere, men i Norge mye dyrere. Så ja, jeg syns fortsatt Colt Python er ekstrem overpris. Men de har jo ikke noen andre Colt håndvåpen på siden sin, som jeg kan se. Så tilbkae til spørsmålet mitt, er det noen offesiel importør av Colt i Norge?
  24. Elg

    Colt Importør

    Er det noen Colt importør i Norge i dag? Ser at Oslo Skytesenter har Colt Python inne til en ekstrem overpris. https://osloskytesenter.no/produkt/colt-python-6-357-magnum/ Men finne ikke noen andre som har nye Colt revolvere. (eller pistoler for den saks skyld)
  25. Med mindre du er på vei hjem fra jobb og er håndtverker, så er vel en eskrutrekkere på byen kvelds / natters tid å regne som "voldsprodukt" hvis du møter politiet.
×
×
  • Create New...