Jump to content

Elg

Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elg's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

10

Reputation

 1. Da har jeg sikkert ikke lest den nye forskriften godt nok.
 2. Finnes det skriftelig, noen offesiele steder eller er dette som så mye annet, noe som man bare har begynnt å praktisere? For aktivites kravene fra forrige forskrift er vel pr. nå offesielt borte, og det er vel ikke innført noen nye?
 3. Nå har jeg endelig fått pratet med noen på politiet. Ruslet inn på politi stasjonen med en godt over 25 cm machete. Pratet med en hyggelig dame, som var jurist, men "sommer vikar" på våpen avdelingen. Etter en hyggelig prat så, så hun ingen grunn til at den måtte leveres inn pga. de nye reglene, så jeg tok med matcheten hjem igjen. Noen år i kjelleren sammen med annet verktøy var hvis gyldig grunn noktil å ha den. Og at den tidligere ble brukt på noen små trær og busker. Edit: Skrive feil.
 4. Hvis du tenkte på det jeg skrev så, se posten min om 25 cm kniver.
 5. Nok et nytt tema å spørre politiet om. Vannsklig med nye regler, som er uklare eller som ikke helt tar hensyn til hva som har vært. Litt overrasket over : 8. haglevåpen med enkeltskotlading som er lovlig erverva før 1. oktober 1990, Ville trodd at de ble registrerings pliktige. Men fint og forstårlig for de som har det.
 6. Nei, det har det ikke. Det var fri omsettning av de før. Så måtte man begynne å søke hvis man skulle ha, men hadde man fra før, så kunne man beholde de. Husker ikke hvilken forskirft/rundskriv det var, eller når. Nå ser det ut som man må ha tillatelse uansett, hvis man har (fra før) eller skal ha.
 7. Forstår jeg det riktig at alle luft/fjær våpen over 4.5 mm nå er registrerings pliktige? Untatt punkt 10
 8. Finnes det noen som har fått et vettug svar / tolking av politiet rundt dette spørsmålet? Når jeg ringte dem, så viste de ikke og når jeg skulle innom, så var de sommer stengt. Er ikke lett å hverken få svar eller være lovlydig.
 9. Elg

  Colt Importør

  Smithene er ca. 1 til 17 på dollaren, mens Colten er 1 til 20. Jeg forstår at norskle importører skal tjene penger også, men dette er alle sammen veldig dyrt. Siste tallet er norsk pris delt på dollar, og da får man "kursen" det er regnet ut i fra. (Ja, jeg rundet av desimalene) Sjekk selv og regn på det. 686 Pre $1026 17 990,- 17,5 https://www.smith-wesson.com/product/model-686?sku=11759 686 $873 14 990,- 17,17 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-686-357-magnum-4/ https://www.smith-wesson.com/product/model-686-0?sku=164224 27 $1073 18 990,- 17,7 https://www.smith-wesson.com/product/model-27 M&P R8 $1380 23 990,- 17,4 https://osloskytesenter.no/produkt/smith-wesson-performance-center-mp-r8-357-magnum-5/ Colt Python $1499 29 995,- 20 https://colt.com/series/PYTHON_SERIES Har skrevet noe liggende ang. Ruger og Smith revolvere for en del år siden. Prisene i USA var Ruger billigere, men i Norge mye dyrere. Så ja, jeg syns fortsatt Colt Python er ekstrem overpris. Men de har jo ikke noen andre Colt håndvåpen på siden sin, som jeg kan se. Så tilbkae til spørsmålet mitt, er det noen offesiel importør av Colt i Norge?
 10. Elg

  Colt Importør

  Er det noen Colt importør i Norge i dag? Ser at Oslo Skytesenter har Colt Python inne til en ekstrem overpris. https://osloskytesenter.no/produkt/colt-python-6-357-magnum/ Men finne ikke noen andre som har nye Colt revolvere. (eller pistoler for den saks skyld)
 11. Med mindre du er på vei hjem fra jobb og er håndtverker, så er vel en eskrutrekkere på byen kvelds / natters tid å regne som "voldsprodukt" hvis du møter politiet.
 12. I steden for POD sin tolkning pr. våpen, så burde man fått taki fabriken sin forklaring i forholdte det spørsmålet. Da vil man jo få det korrekte svaret. Og da vil vel både Valmet, Ruger Mini, og HK SL/770 serien, riflene være ganske trygge. Men ja, det er andre faktorer der..
 13. Lurer på hvor stor den kniven var, 23 eller 26 cm. Er jo stor forskjell... ha,ha,ha.... Bra politet gjør jobben sin, her!
 14. Kom omsider gjennom til politiet, og svaret var ikke til å bli mye klokere av: Vi har ikke fått satt oss inn i forskriften så ring igjen senere.... Fikk inntrykk av jeg ikke var den første som spurte om dette. 8x57IRS: Hvis du får svar, del svaret med oss er du snill.
 15. I motsetning til Olesøn, så driter ikke jeg "tynt i hele loven". For jeg ønsker å være lovlydig, men forstår ikke hvordan jeg skal være det. Det er noe galt når man ikke forstår om man bryter loven eller ikke også. 😟 Teksten er grei til man ser på untakene, for jeg mener de er uklare, veldig uklare... Hvis man samler film kniver, sverd osv... Tenker på Indianan Jones Matcheten fra The tempel of Doom, som jeg har hatt lyst på. Hvis jeg hadde brukt penger på den, så ville jeg brukt den til samling og vise frem. Er det lovlydig bruk, eller er du da kriminel?
×
×
 • Create New...