Jump to content

Henrik123

Members
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Henrik123

 1. Noen mere erfaringer? I elgjaktlaget er det 320 som råder. Er den kompatibel så vi kan spore samme halsbånd?
 2. Noen som har pipe i 6 br Sako 85. Har en i 308 og vurderer en ny pipe. Har testet med dummy patroner og det virker som om det går å få Scenar til å mate fra 308 magasin.
 3. Ble ikke noe av dette i vinter, men fikk skjært ei bjørk på ø29 cm å 470 lengde i passende stykker som ligger i "gammel" fjøset å tørker til senhøsten. Håper å gi det ett forsøk da.
 4. Var på banen i dag med en kompis. Og i dag var kronograf med. 13 gis Trail Boss bak 123 grs Trailer i .308 ga 463-475 m/s. Blåste for mye til å tenke på presisjon, men utrolig artig skyting!
 5. Hva tenker folk om hvilken forstørrelse som er best for å best resultat for jaktfelt? For å trene inn gode avtrekk. Hva med å trene på stor blink (innertreff) med lav forstørrelse. I takt med trening og forhåpentlig flere treff så blir blinken mindre og forstørrelse større? Høres det ut som en fornuftig strategi?
 6. Jeg har harr som plan å gå nedenfra og opp i blinken på stående. Har testa noen ganger nå med å akseptere vingleområde, øke trykket på avtrekkeren og bli "overrasket" når skuddet går. Kun klikktrening enn så lenge, men det har virket klart mere lovende i forhold til skiktebildet når det smeller. Gleder meg til å teste live.
 7. Ladningene på 15 grs lå 10 cm under 155 grs Scenar. 14 grs 2 cm til og 13 grs enda 3 lavere. Kontroll på kulebanen blir viktig... Målet var under 30mm på 80 meter så dette var lovende.
 8. Da har komboen av 123 grs Trainer og Trail Boss blitt testet. Full hylse= 15 grs. Ladningene ble: 13 grs 23 mm samling a 100 m 14 grs 30 mm samling a 100 m 15 grs 20 mm samling a 100 m Knallgøy. Ikke noe soting. Ikke koreografert da kompisen hadde utstyret til det. Bare skutt en 3 skudds test på hver ladning. Her blir det mere testing!! Normalt når jeg har testet ladestiger har jeg økt med 0,5 grs for hver ladning. Kanskje halvere her til en litt mere inngående test?
 9. Satt på åtet i natt. Har gått bra med åte siste par ukene. Siste dagene har jeg vært nede med atv og spredd en kilo hundefor 3 ganger. Hadde trua, men så bare en grevling som vært å forbi i utkanten av det grønne lyset. Lurer på om det kan ha med å gjøre att det var bløtt på jordet evt att den hadde mere tro på gjessene...
 10. Henrik123

  Ny Sauer 200 Max

  Hvilket magasin blir brukt her? Vet du det?
 11. Henrik123

  Ny Sauer 200 Max

  Noen som vet om Landrø har fått inn ett eksemplar av denne som man kan klå på?
 12. Hvilken presisjon fikk du på 85 meter?
 13. Takk for svar! Det var nyttig info!
 14. Snakket med en venn om dette emnet. Han anbefalte Trail Boss krutt til dette bruket. Noen som har erfaringer i .308 med Trail Boss?
 15. Noen som kan hjelpe til med ladedata? Har en Sako 85 huntercal 308 win. Ønsker å lade Lapua 123 grs fmj til hastigheter rundt 600 meter i sekundet. Hvilke krutt er best egnet mtp å hindre soting og få ut best mulig presisjon? Takker for alle tips.
 16. Reven som ble skutt på åtet mitt av kompisen var en hannrev på 9,1 kg.
 17. Kompis feller en ny på åte tross lite trafikk og null snø.
 18. Takk for tips. Tror jeg har sett de fleste filmene om å lage ski på nett. Skal ikke lage det fra ett emne med øks og høvel. Skal frese/høvle ut tynne bredder som vetes/dampes før det limes i press. Er særlig interessert i om noen har ett par Bo Østergren ski og kan ta noen strategiske mål slik att jeg kan kutte ned på antall prototyper før det kommer noe brukbart ut av verkstedet. Evt mål fra en Tegnes ski.
 19. Har i noen år brukt Fischer jakt under toppjakt. Greit nok det om det er siste med noen cm med styresnø på. Ofte er det som er løst langt dypere enn 5 cm og da fungerer de dårlig. Etter å lest og googlet det jeg kan ser jeg att svenskene (som nok i snitt har flere timer på ski etter fugl i topp) lovpriser ski fra Bo Østergren. Lange (250-330), relativt smale (7-8) ski med lang/høy tupp og tupp i bakkant for rygging. Ikke noe for skog og kjærr, men har nok en fantastisk flyt og bæreevne i løssnø. Jeg har noen bjørkeplank som jeg tenkte jeg skulle gjøre om til ski. Høvle smale lamel
 20. Jeg hadde en gang soundscopes. Disse har jeg klart å rote bort. Nå vurderer jeg å kjøpe nye, men er usikker på om det er kommet noen nye typer på markedet? Har hørt om Peltor L200? Ser svenskene er fornøyd. Har ikke hørt om de her. Det jeg først og fremst tenker som alternativ er Bluetooth air pods som du kan bruke til å høre musikk. Medhørende, men samtidig kutter over skadelig desibel. Noen som vet hva som finnes nå?
 21. Årets første fra åtebua. En kompis fikk denne hannreven i natt kl 0045.
 22. Akkurat sånn så en 308w kule vi fant i 175 kg elgku ut. Forøvrig mye blodslått og allment jævlig slakt.
×
×
 • Create New...