Jump to content

fjottleif

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fjottleif's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

33

Reputation

  1. Pfanner gladiator er den beste buksen jeg har brukt til ettersøk. Bevegelig og dønn solid. Har brukt noen Gore-tex bukser opp igjennom, men noen turer gjennom piggtråd og bjørnebærris har gjort rask prosess på dem.
  2. 10% av estimert kjøttverdi ved salg er en ålreit pekepinn. Eks: bukk på 100 kg slaktevekt og salgspris på 90kr/kg. Estimert salgspris = 9000kr Pris for leige av kjøl i mørningsperiode = 10% av 9000kr som da blir 900kr.
  3. Kjøpte en slik, sammen med en hs precision stokk fra xxl til den nette sum av 5800kr. Ble selv overrasket over presisjonen da jeg testet den denne uken. 5 skudd på rappen i innertieren på 100 meteren med noe gammel norma elite. Men selv om denne og x-antall andre gode rifler har fast plass i skapet, med en løs lovnad om at denne plassen skal de få beholde, så er havesyken rimelig stor når jeg får øyet på ett flott custombygg. At jeg skyter bedre med en customrifle kan jeg ikke tenke meg. Men det er mulig at jeg har ett bredere glis mens jeg skyter
  4. Snakk om å drite på draget 2 stk fakturaer fra statens innkrevingssentral kom på e-faktura. Fremdeles ingen kvittering på mail, altinn eller Digipost. Men da har jeg i alle fall en dårlig unnskyldning til å øke beholdningen i våpenskapet…
  5. Min californiapruduserte euromark deluxe. 6-låseklakks versjon i 30-06. Særdeles fornøyd med både kvalitet og presisjon på denne. Stusset litt på stokkutformingen da jeg tok de første skuddene liggende med tofot. Men etter noen serier med skyting liggende uten støtte og stående ble jeg frelst.
  6. Har ingen forklaring, men jeg skyter bedre i dagslys med min gamle leupold vari-x-II enn med zeiss victoryen. Noe som igjen gjør at i dagslys blir det siktet med på jakt, mens zeissen blir med på skumringsjakt. Så det blir vel opp til ens egne preferanser. De aller fleste sikter som selges av seriøse forhandlere i Norge er gode nok til jakt i dagslys.
  7. Da er det noe som har sviktet, får sende inn en søknad til å se om kvittering kommer i digipostkassen
  8. Fikk du noen kvittering på søknaden når du hadde søkt? Jeg har levert inn en søknad for en liten uke siden, og det har vært stille som i graven. Hadde vært ok å fått en kvittering på Mail om at de i hvertfall har mottatt søknaden.
  9. https://weatherby.com/rifles/model-307/ såg jammen ikke dum ut
  10. fjottleif

    Weatherby 307

    Weatherby ser ut til å annonsere en ny rifle 31 mai. De beskriver den som en oppgradert remington-700 variant. Blir spennende å se hva som skal skille denne fra de andre variantene på markedet.
  11. fjottleif

    Sako 90

    Lanseringen var også litt snodig. Stort fokus på «kjendisjegeres» forhold til jakt, lite fokus på designet til bolt og låskasse. Men av det vi fikk se så ser det jo lovende ut. Hadde den hatt rekylklakken til 75 så hadde den stort sett hatt alt jeg hadde ønsket meg.
  12. fjottleif

    Sako 90

    Da var sako 90 annonsert. For meg så det ut som en «oppdatert» sako 85, med en push-feed bolt med doble ejektorer. Mistenkelig lik trg bolten. Og mulighet for integrert picatinny. Mange forskjellige versjoner/stokkvalg. Noen som har fått nyss i utsalgspris?
  13. En liten avsporing, bare for nysgjerrighetens skyld. Hvilke låskasser på dagens marked vil du si er de sterkeste/sikreste?
  14. Jeg gikk for denne for en stund siden. Har fungert bra og fått mye juling. Avtrekket, som jeg var mest skeptisk til i og med at det er i plast, har jeg ikke hatt problem med. Men det er to ting som trekker ned. Sluttstykket lugger en del første centimeteren fra bakre stilling, og det har skjedd at jeg pluttselig har hele sluttstykket i neven etter å ha startet ladegrep. I steden for å stoppe i bakre stilling så har det gått forbi "låseknappen" og blitt med hele veien ut. Dette kom seg etter en runde med smøring av nevnte "knapp". Når denne er brukt opp så går jeg nok ett steg opp og går enten for en brukt sako eller en ny xbolt. Tidligere hadde jeg remington, men den låste ikke sluttstykket slik at kratt og greiner stadig vippet det opp i bakre stilling. Ellers så ville jeg også ha stukket innom en xxl og kikket på weatherby vanguard. Er og få rimelig med hs-precision stokk nå. En rifle jeg har hatt og vært veldig fornøyd med. Alt er i metall, lett å demontere sluttstykket, solid rekylklakk, justerbart avtrekk, sikring låser sluttstykket og solid utdrager.
×
×
  • Create New...