Jump to content

Cenit

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cenit

  1. Da er haglen tilbake i hendene til Direksjonsmusikken. I følge ett intervju i BT var betjentene som utførte beslaget uten lokal tilhørighet så her er kanskje litt av forklaringen på denne blunderen. Uansett burde de som utførte beslaget stått i skolerett foran sine overordnede og fått en muntlig irettesettlese for dårlig skjønn i tjenesten.
  2. Var på XXL og kjøpte Zeiss Classic 3-12x56 til litt over kr 7000-, mener dette er ett svært godt kjøp. Tilbudet er også gyldig i morgen.
  3. Sendte ett Blaser 308 løp til kapping, gjenging og montasje av en TMD 45 for noen uker siden. Avtalen var at det skulle gjenges i 14mm, men når jeg fikk løpet tilbake var det gjenget i 1/2-20 UNF og selvfølgelig demper med samme gjenger. Har skutt 20-30 skudd og er svært fornøyd med demperen, men vil det ha noen betydning at løpet er tynnere sammenlignet med gjenging i 14mm?
  4. Har selv handlet mye på XXL Lagunen og der jobber bla. en eldre kar som heter Jan, han er kunnskapsrik og gir svært god service. De har også prisgaranti slik at du aldri betaler mer enn laveste pris på varen i Norge dersom du gjør dem oppmerksom på dette. Min bror var seinest innom i går og kjøpte en ComMaster CM1570 jaktradio til 1299kr noe som etter min mening er gi bort pris for denne radioen. Se test her:http://susscrofa.se/butik/upload/jjo0811-072-076jaktradio.pdf Var innom en gang for å kjøpe en annonsert Zeiss som de ikke hadde flere eksemplarer av og bla da tilbudt en annen Zeiss til en pris ingen her hjemme kan matche så jeg er veldig fornøyd med den service jag har fått på XXL.
  5. Kjøpte selv tilsvarende hagle på XXL høsten 2009 og den hadde reimfester.
  6. Min bror kjøpte en Ruger M77 i 30-06 hvor løpet hviler på forskjefte. Denne var det helt umulig å få noen presisjon med og den er nå levert tilbake til selger for å få frilagt pipen, og han var ikke den første som hadde kommet tilbake med dette problemet på Ruger M77.
  7. Jaktdepoet selger 6,5x55 til 5kr stk ved kjøp av kasse (500stk), husker ikke hvilket merke det var.
  8. Jeg bruker 55gr S&B FMJ til tening i min Blaser 223, dette fungerer fint og de samler godt i denne riflen. Bruker også S&B FMJ til tening i min Winchester i kaliber 308W, denne kombinasjonen samler også upåklagelig. Sist jeg kjøpte S&B kunne våpenhandleren opplyse at de solgte svært mye treningsammunisjon fra denne leverandøren og hadde stort sett kun fått positive tilbakemeldinger fra kunder som hadde brukt ammunisjonen.
  9. Cenit

    Ny Blaser R8

    R8 kommer med syntetisk stokk til høsten og da skal jeg få prøvd en av dem. Kommer til å kjøpe dersom den er like bra som en R93 da det eneste jeg ikke liker med denne er magasinløsningen.
  10. Var innom XXL på onsdag for å kjøpe en Nikon Monarch 2,5-10x56 med lys som de solgte til 4995, men kom ut av butikken med Zeiss Classic 2,5-10x50 med lys til 7995. Brukte mye tid i butikken til å studere begge kikkertene før valget falt, men var etterhvert ikke i tvil om at 3000 i mellomleg for Zeiss kikkerten var vel anvendte penger. Har ikke montert den enda, men har prøvd å se gjennom den på diverse objekter under varierende lysforhold og den er ekstremt klar sammenlignet med flere andre kikkerter jeg har. Tror denne Zeiss kikkerten hos XXL er ett godt kjøp sammenlignet med hvilken som helst kikkert i dette prisleiet.
  11. Kjøpte meg en Blaser R93 proffesional for noen måneder siden og var på skytebanen med den for første gang i går og mine tanker etter dette er: Hvorfor har jeg ikke kjøpt denne tidligere? Har prøvd mange forskjellige våpen, men R93 topper listen så langt uten tvil, eneste minuset så langt er ladingen. Den er tungvint å lade, først må magasinet trykkes ned for å få sluttstykket langt nok bak, deretter er det plundrete å fylle magasinet med litt hastighet. Har ikke sett på R8, men magasinløsningen på R93 er ikke mye å skryte av. Har ikke prøvd andre rettrekkere, men skal du skyte raskere med en rifle tror jeg du trenger en halvatomat, å ta ladegrep på R93 går så raskt at oppfølgingskudd i en jaktsituasjon blir svært enkelt. Riflen ligger også svært godt i hendene med den gummierte kolben og jeg fikk femskuddserier på 100m med S&B FMJ med samling på ca 2cm. Tror ikke det er mange andre rifler som klarer dette rett fra esken og med rimelig kjøpeammunisjon. Når det gjelder sikkerhet og R93 så selges denne riflen i USA noe som ville vært en umulighet dersom våpenet ikke var sikkert, det amerikanske rettsystemet ville saksøkt Blaser for astronomiske summer ved første mulighet dersom det var grunnlag for dette. PS. Jarles Jakt og Våpen på Kongsberg selger nå denne riflen til den utrolige pris av 15.900kr så løp og kjøp du kommer ikke til å angre.
  12. Noen som har erfaring med denne kombinasjonen? Har kjøpt en R93 i 223rem og har problemer med å lade den på en fornuftig måte. Kanten bak på hylsen henger i bakre stopper på magasinet når jeg presser patronen ned for å lade den. Er det mulig å file eller justere litt på denne stopperen for å hindre att hylsen henger seg fast, eventuellt andre tips for å gjøre ladingen enklere. Er det mulig at dette vil "gå seg til" etter noe bruk?
  13. Cenit

    Halvautomat?

    Har selv en Remington 7400 halvautomat i 3006 som mange her på forumet mener er helt ubrukelig. Min erfaring er at den fungerer helt knirkefritt med en presisjon som duger i massevis til storviltjakt. Den er ikke snill med hylsene så jeg tror ikke disse egner seg til hjemmelading. Bruker selv kun Remington UMC til trening og Remington CoreLokt til jakt og begge disse går fint i riflen.
  14. Vi hadde 10 dyr på 8200 da, ble kun felt 7. Dette er i Hordaland fylke ute på kysten, her i området blir det tildelt ca 1 dyr på 1000 da.
  15. Fikk innvilget våpensøknad på tre våpen nylig og ble da spurt om jeg hadde våpenskap, forklarte da at jeg har våpen fra tidligere og har da frist til 2010 med å kjøpe skap. Saksbehandler var enig med denne tolkningen og innvilget søknadene uten anmerkinger om våpenskap. Bruker nå ett FG godkjent sikkerhetskap der jeg oppbevarer sluttstykke, forskjefte og ammunisjon.
  16. Familien min elsker løver, minstemann har en på rommet som han har delt seng med i mange år, men vi har ingen motforestillinger mot å jakte på dem
  17. Er jeg havnet hos dyrevernere eller i ett våpen og jaktforum her? Er nybegynner innen hjortejakt, men jeg har lært meg å stole på andre mennesker sin bedømning av situasjoner der jeg ikke selv er tilstede. Dersom jegeren selv bedømmer dette som fornuftig så stoler jeg fullt og helt på de avgjørelsene han tok når jeg ser resultatet. Etterpåklokskap av personer som ikke er til stede under en hendelse er etter min mening noe en ikke bør forholde seg til. Jeg har selv erfaring fra våpenbruk i pressede situasjoner som ikke er jaktrelaterte og den som er oppe i situasjonen er den beste til å bedømme situasjonen der og da, ikke vi som ikke er til stede under hendelsen. Selv om vedkommende på videoen ikke har felt mange hjort er han garantert ingen nybegynner når det gjelder våpenbruk.
  18. Vi har ett dyr per 1000 mål, hvordan kan en gi ett dyr per 70 mål? Det positive med tildeling på våres nivå er at det ikke er noe problem å klare kvoten.
  19. Kjøpte to Tasco kikkerter fra USA for noen måneder siden, modellen heter World Class og jeg bruker en 3-9x40 på min Brno salongrifle og er svært fornøyd med kikkerten. Den andre som er 3-9x50 skal brukes på en jaktrifle som jeg skal kjøpe i løpet av høsten, blir trolig en T3 i 308 eller 30-06. Begge kikkertene inkludert Weaver ringer kom på under 1000kr og uten den store kunnskapen om optikk kan jeg ikke se noe som er helt feil på denne modellen, har prøvd begge kikkertene i skumring og for meg fungerer de fint.
×
×
  • Create New...