Jump to content

Krestivus

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Krestivus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.midwaynorge.com/apps/ebrowse ... =10612+***
  2. Genialt! Da skal jeg forsøke å få tak i dette
  3. Har prøvd det meste av oljer for utvendig beskyttelse av løp og kasse, uten å finne den "rette" typen som tørker inn og tåler slitasje. Kom over dette: For long term storage one of the best and simplest products to use is Lee Liquid Alox. This is actually the same material used by the Ziebart Co. to rustproof automobiles, and is a mixture of 45% calcium soap and 45% mineral spirits (petroleum distillates). According to Alox/Lubrizol Corp. (www.lubrizol.com), who sell the product under the stock #606-55 in 5 and 55 gallon drums this material was intended to be sprayed on to protect naval machinery on the decks of ships against salt spray. It is supposedly available in smaller quantities from http://www.lsstuff.com/lube/liquid-x.html or http://dragonbulletlube.com/products.php Thanks to William Josephson for the availability info. The only drawback is that it dries hard and is somewhat difficult to remove, but the material does come off readily with military rifle bore cleaner (Mil-C-372B or Mil-L-63460), or with ordinary firearms cleaners such as Ed's Red. It must be removed from the bore prior to firing, as would any grease or wax, because it would constitute a bore obstruction. If you wanted to secure a gun in a container for several years, and have it ready for future use, clean and lubricate it normally and then apply an even coating of Liquid Alox to all metallic surfaces. Store in a sealed storage bag with about100g of silica gel. Er det noen som tror dette kan være det jeg leter etter, og eventuelt kan oversette innholdsfortegnelsen?
  4. "Statskogs viltforvaltning er basert på å sikre allmennhetens tilgang til jakt innenfor bærekraftig bruk av ressursene og bevaring av det biologiske mangfoldet. Høstingen av naturens overskudd skal gjøres gjennom tilrettelegging , og på en måte som sikrer allmennhetens interesser.Vi arbeider for å fjerne barrierer som kan virke begrensende for allmennhetens muligheter for utøvelse av jakt. Eksempler på slike barrierer kan være: •Mangel på jakterfaring og kurstilbud •Helsehindre •Manglende sosialt miljø og noen å lære av •Dårlige muligheter for jaktutøvelse i nærmiljøet Vi tilrettelegger for allmennhetens tilgang til jakt bl.a. ved: •Alle jakttilbud legges ut på http://www.inatur.no" target="_blank •½ pris på jaktkort for ungdom under 20 år •Stimulere og legge til rette for å få flere kvinner og ungdom til å jakte•Stimulere og tilrettelegge for opplæringsjakt for 14 – 16 åringer •Opplæringsjakt på småvilt, elg og villrein" Sakset fra Statsskog sine sider. Andre som synes statsskog går i mot sine egne rettningslinjer?
  5. DN åpner heller ikke for at Statsskog kan gi skuddpremier. Jeg føler DN jobber i mot rovviltjakt på generell basis også. I steden for og f.eks gi skuddpremie på store rovdyr, sender de i steden SNO ut på hiuttak, jakt med helikopter etc.
  6. Jeg mener DN og Statsskog er litt på jordet her. DN mener skyddpremier ikke gir økt uttak. Sludder spør du meg! Hva var motivasjonen til revejegerne som felte ca 50,000 pr. år på 70-tallet om det ikke var de 700-800 kr de fikk for skinnet? Når det gjelder de 100,- Statsskog skal ha for "administrasjonsutgiftene", så kan dette _GARANTERT_ organiseres på måter som ikke trenger koste stort. Jeg er overbevist om at NJFF hadde tatt på seg jobben med fordeling av slike kort - helt gratis! Det er ikke forbudt å bruke sunn fornuft, selv om man skulle tro det her i byråkratinorge...
  7. Tvilsomt. Skinnprisene går ned fordi folk ikke vil gå med skinn. Dette gjelder da alt av skinn. Dersom man hadde reklamert med at dette ikke kom fra oppdrett, men kom fra ville dyr med et "godt liv" ville det kanskje kunne økt prisene.
  8. Det finnes i alle fall midler til skuddpremier et eller annet sted. Jeg betaler i alle fall ca 2000,- kroner for jakt og fiske hvert år - Kun på statens grunn. Hvor blir det av disse pengene?
  9. Flott at Statsskog har noen "følere" ute blant jegerne, og det var med stor overraskelse jeg leste at dere svarer her på Kammeret De fleste av oss er vel kjent med at Statsskog ikke kan utstede skuddpremier på rovvilt, men dere har muligheten til å påvirke kommunene til dette. Jeg vil tro at dersom dere oppfordrer kommunene til å bruke en del av "kultiveringsbudsjettet" sitt til skuddpremier og generell oppfordring til rovviltjakt. Interessen for blant annet revejakt har som dere vet vært oppadstigende de siste årene, og dette er noe dere, DN, kommuner etc. bør utnytte. Jeg vil si dette er en vinn-vinn situasjon: Økt uttak av predatorer = større bestander av matnyttig vilt, og dere kan da komme med et bedre tilbud til jegerne.
  10. Karmøy kommune: Rev: 200,- Mink 150,- Vefsn kommune: Disse premiene var gyldige fra 2007-2009. Jeg vet ikke om de fortsatt stemmer. Rev: 200,- Mink: 100,- Kråke: 30,- Mårhund: 500,- Gaupe: 2500,- Bjarkøy kommune: Fram til 2009. Mink: 100,- Kråke: 30,- Sørreisa kommune: Rev: 250,- Hamarøy kommune: Rev: 200,- Mink: 200,- Mår: 200,- Kråke: 50,-
  11. Vet at denne metoden ble brukt en del av samene fra Finnmark og nord-Tromsø. Det er i hvertfall en fangstmetode som ikke koster mye i form av slit og penger, så den har sikkert blitt brukt mye av folk som ikke var så bemidlet.
  12. Har denne rifla, og en ting som virkelig har imponert meg et avtrekket. Veldig lett, og null kryp
  13. Leveres Howa med frittliggende løp? Etter som jeg forstår er det mer eller mindre samme våpen, med unntak av stokk, avtrekk og sluttstykke.
  14. Kunne ikke vært mere enig! Det har altså ikke falt trådstarter inn å skyte med våpenet FØR du går til disse inngrepene? samlerden dårlig, kan du alltids prøve å pusse vekk fra stokken ETTERPÅ! Hvis du leser innlegget mitt en gang til så ser du at det nok har falt meg inn. Nå er det sånn at jeg for tiden har all verden med tid til å gjøre slikt, og derfor søker kunnskap her inne om dette er noe jeg kan bruke tiden til nå, eller om jeg burde vente til rifla er prøveskutt.
  15. Lite dilemma det ja Jeg tror jeg tar sjansen og går til angrep på stokker. Går det "åt skogen" er det alltids reverserbart
×
×
  • Create New...