Jump to content

Gun-ar

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Takker for svar. Ladningen su skriver om er jeg godt kjent med, og den fungerer fint. Planen nå er å bytte ut waden med en stål wad som jeg kutter «slites» selv på. Dette skal etter det jeg forstår gi svært tette skuddbilder. Spørsmålet er hvor mye jeg må ned på kruttmengden for å være «på trygg grunn»?
 2. Hei. Jeg har ladet en del til hagle kal. 12/70 noen år. Ønsker nå å strekke holdet lenger enn 40 meter. Trengte å prøve med «stål wads» unslit, som HS skriver om i ladekurset øverst i tråden. Ellers tenker jeg å bruke 38 gr. Hagl og 30 - 31 grain longshot. Er det noen her som har erfaringer med dette?
 3. Gun-ar

  Valg av rifle

  Ja, du kan kjøpe picatinny skinne som monteres rett på Blaserløpet. Hvor mye du sparer på dette kontra kjøpe en montage til hver kikkert er usikkert. Orginal montagen finnes på bruktmarkedet også.
 4. Hei Carlsen. Har du prøvd Berger kulene på fugl. Lurer på om disse kan være brukbare til topp jakt.
 5. Hei Kjell Olav. Spennende lesing dette. Hvordan vil et slikt våpen passe en links skytter og hvor kan jeg evt. få tak i en slik fantastisk luftrifle?
 6. Takker så mye for tilbakemeldingene. Da blir det tur til København. Jeg bruker bonuspoeng på SAS, og trenger vel da en låsbar våpenkoffert når pistolen skal sjekkes inn og sendes som spesialbagasje. Jeg må vel også fjerne en vital del som må sjekkes inn separat?
 7. Hei. Jeg vurderer å kjøpe brukt pistol hos Hunters House i København. De sier at jeg nå må hente våpenet selv, da de ikke lenger sender til Norge. Er det noen her som har erfaringer med denne forhandleren?
 8. Hei Rogbert. Jeg har en Tikka T3 i 223 og guttungen har en i 6,5x55. Disse to sluttstykkene passer om hverandre i begge kassene, så det er nok håp om å få til noe.
 9. Takker for tips og tilbakemeldinger. Har testet litt med Berger 105 gr. og tror jeg har funnet løsningen. 37 gr. I en litt treg lott med N11 viser kronografen 880 m/s i mitt løp og gir samlinger på 17 - 20 mm på 200 .
 10. Ja, det er Berger 105 gr. VLD match kulen de bruker i sin Diamond line. De couter den selv, men selger den ikke til lading. Da er den kun å få i blank utgave. Har prøvd diverse ladninger med N19 fra 38 til 40,5 gr. men lykkes ikke 100%. Viljen C.o.l. bruker dere?
 11. Hei. Jeg har en Blaser R93 i 6 XC som går særdeles godt med ferdigladd Norma Diamond line. Jeg klarer ikke å kopiere denne med tilsvarende presisjon med samme kule uten couting ladet til samme hastighet. Er det noen her som har oppskriften?
 12. Jeg har forstått at GRS og KKC ikke lager stokker til denne låskassen. Er det noen her som har forslag til alternativer. Kassen er i links.
 13. Kanskje ikke helseplagar er 100% sentrert. Det har skjedd med meg, og jeg fikk samme problemet. Det var enkelt å justere Sjekk brukermanualen.
 14. Jeg er på jakt etter et skytterlagskrutt som kan sammenlignes med Norma 203B. Jeg har forstått at N11 er lik N202, men når jeg leser av data på boksen og i Normas ladetabell er N 11 nærmere N203B enn N202. Maks på boksen for SMK 168 gr. Er 46,3 gr som gir 868 m/s. I Normas tabell er maks for samme kule med N202 42,4 med hastighet 815. Med N203B er maksladning 44,8 gr. Som gir 838 m/s. Jeg skal bruke kruttet til å lade 80 gr. kuler i 6 XC, og lurer på om jeg kan ta utgangspunkt i dataene for N 203B kruttet?
×
×
 • Create New...