Jump to content

Bly

Members
  • Posts

    4,630
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    26

Blog Comments posted by Bly

  1. 3 hours ago, Ranger#44 said:

    Her var det derimot satt på et par ikke så elegante sveiseperler.

    Det er vel for å sikre seg at hva som enn skjer så skal ikke flenser komme foran munningen? Men jeg er nå enig med deg om at det kanskje ikke er så elegant. 
    Jeg tipper de settskruene er limt med loctite, så jeg ville varma opp skruene før jeg prøvde å løsne på noe. Da er det mindre sjanse for at noe går galt. 
     

    Jeg er litt overrasket over at de har laget bakre kammer så tett. Jeg tror at det hadde vært lurt med noen form for ventilasjon fremover? Slik den er designet nå, så stiller det nokså store krav til demontering og rengjøring på hyppig basis. Cerakote på delen hadde sikkert hjulpet en del?

     

    Jeg kjenner at det klør litt i fingrene etter å «slakte» 20kaliberen for og lage en lignende kreasjon. Det hadde vært fint med enda mindre lyd på jakt… Hvor lang er den modulen som stikker ut foran munningen på pipa?

    Om du skulle føle for å skru resten i deler er jeg veldig interessert i bilder og mål på deler😇

     

     

  2. 6 hours ago, Ranger#44 said:

    Men trenger potensielt noen foringer som kan limes/pinnes på karbonen og gjenges på flensen til haglen. 

    Ja, det er jo en utfordring å finne rett design på en slik løsning. En ting å tenke på er å unngå galvaniske problemer mellom karbon og metall.

    Jeg sitter å lurer litt på samme problemstilling i en konstruksjon med en heldempet riflepipe. Det er fristende å lagre røret opp med en o-ring fremme og to bake, for så å låse det fast med kunn en plugg/splint. Ingen gjenger, lett og demontere. Bare å trekke ut splinten og dra røret av.

     

  3. 6 hours ago, Ranger#44 said:

    Har en plan om å få byttet ut alurøret med et i karbonfiber, men da trenger jeg noen som kan både maskinere og jobbe med karbonfiber. Hvem har jeg i tankene tro? 

    😂  du skal vel ikke maskinere karbonfiber? Det skal jo støpes.

     

    Men en annen ting med karbonfiber og rør, er at rørene som regel kommer med langsgående fiber for stivhet. Du vil jo helst ha fiber i en retning som holder trykket inne i røret også. Da må fibrene flettes. 

  4. 3 hours ago, Ranger#44 said:

    Når det kommer til karbonfiber er du forbildet, så jobber litt hver dag for å komme opp på nivå.

    Nåja! Jeg gjør jo ikke noe som ikke du får til hvis du vil. Jeg bruker samme metoder som blir presentert og demonstrert av Easycomposite. Det er jo stort sett bare et spørsmål om å prøve og feile til det kommer ut noe fornuftig i andre enden. Nå har jeg bare drevet med div metallarbeid det siste året så jeg begynner å bli rusten på karbon, men planene ligger jo der og venter🙄

  5. 10 hours ago, Ranger#44 said:

    Jeg har aldri prøvd slikt, men Creality har kommet med en CR-Scan01 som er laget for hobbybruk.

    Ikke jeg heller, men jeg har også sett litt på sånn «billig» 3D scanner. Ser jo veldig snop ut til mye rart, ikke nødvendig vis bare stokker 🤐

     

    10 hours ago, Ranger#44 said:

    Er jo også mulig å lage støpeform direkte om du alt har ferdig plugg:

    Jeg har tenkt på den metoden i mange år, og lenge før den videoen fra Easy Composite. Jeg så en gang et klokkehus til et armbåndsur som ble laget på denne måten, men da i en hydraulikkpresse med stålformer. Det har nå aldri blitt til at jeg har kommet meg til å teste noe slik, og egentlig har jeg glemt det litt bort. Jeg er nå uansett litt mere på prepreg og infusjon siden jeg synes disse metoden passer best til det jeg lager, også får jeg veldig bra resultat med de erfaringene jeg har opparbeidet meg over tid. Men kanskje en gang når jeg går tom for prosjekter? Som om det kommer til å skje…😂

  6. 37 minutes ago, Ranger#44 said:

    3D tegning er egentlig greit nok, tar bare mye tid

    Det er vel kjernen av problemet mitt. Det tar mye tid.. Jeg bruker SolidWorks siden jeg har det på jobb, og jeg er egentlig ikke mere avansert enn at jeg tegner firkanter og rundinger for å stable det sammen til noe. Det fungere til det meste som skal lages i en manuell fres eller en dreiebenk. Jeg har ikke kommet meg opp til CNC nivå, enda. Det største problemet jeg ser med 3D og organiske former er å omsette ideen man har i hode til en "ikke håndfast" 3D tegning. Jeg tror at om jeg skal få til å "tegne" en stokk helt slik jeg vil, så må jeg lage den med henden først og 3D scanne etterpå?

  7. Jeg tror ikke det er noen enkel tilnærming for å unngå «bridging». Man må bare bruke tiden det tar og jobbe duken ut i hjørnene på samme måte som med prepreg. Jeg bruker litt spraylim, men ikke mye. Om jeg kan unngår jeg og spraye i forma. Du må vel uansett legge en finish på støpet, så det betyr vel lite om du bruker litt lim på duken. Der du har skarpe hjørner er det lurt å bruke flere deler duk med overlapp. Jeg debulker etter at jeg har lagt på 2-3 kanskje 4 lag med 200 gram duk. Det blir litt avhengig av hvor vanskelig formen er. Debulking er lurt og fikser mange problemer. Du kan jo også presse utenpå posen mens prosessen går siden du ikke behøver å være red for lekkasjer. Når lagene bygger seg opp vil de stabilisere seg og holde formen bedre, spesielt om du har litt lim på mellom lagene. Det er ingen hurtig prosess, men det lønner seg til slutt.

    • Like 1
×
×
  • Create New...