Jump to content
 • entries
  12
 • comments
  58
 • views
  1,587

Karbonfiber Drilling – Del 1 - Forskjefte


Ranger#44

430 views

 Share

Først av alt. Til alle dere drilling purister, dette er ikke tråden for dere. Beklager. 

 

Historien startet forrige vår, da jeg var på jakt etter ny drilling. Jeg har igjennom de siste årene vært igjennom litt forskjellige drillinger, på jakt etter en som vil passe best for mitt formål. I all hovedsak vil det si at jeg ønsker en hagle med mulighet for rifleskudd. 

Ettersom jeg skyter en del hagle på bane, var kaliber 12 temmelig opplagt. Det blir litt større og klumpete våpen av det, men pris og tilgjengelighet på ammunisjon gjør valget enkelt for meg.  

 

Ettersom drilling er, for meg, hagle med mulighet for rifleskudd så er det også naturlig at riflepatronen er godkjent til det en kan bruke hagle til. Et småviltskaliber gir mindre rekyl, mindre varme og er generelt trivelig å holde på med.  

Når det så dukket opp en Krieghoff Trumpf på finn, som både hadde fin pris og var i nærheten så var egentlig valget enkelt. Kaliber 12 og 5.6x50R. 

 

 

image.png.2ca2a2fe3ae1a95d38305407b5358ea7.png

 

Det eneste minuset er for så vidt at jeg er links skytter, og stokken passer da heller dårlig. Tidligere har jeg laget stokker i både karbonfiber og tre. Mitt siste forsøk var med en kopifres, som gikk heller dårlig. Så denne gangen skulle det bli karbonfiber. Jeg må innrømme at jeg har lest mye, om ikke alt, av hva @Bly har skrevet, så det har inspirert til å prøve litt selv.  

 

For å gjøre det litt enkelt for meg selv, valgte jeg å starte med forskjeftet. Fusion 360 og en 3D printer ble brukt for å komme frem til et design jeg har fornøyd med:  

 

image.png.268e281548971013835a77b753617191.png

 

Vanligvis har drillinger relativt små forskjefter, men jeg foretrekker et mer kraftig beverhale design. 

 

Med designet på pluggen på plass, printet jeg jeg støpeformer. Det ble printet litt forskjellige former, før jeg fant en som var grei å bruke. I all hovedsak vil det si at jeg kunne støpe hele forskjeftet i en form, fremfor 2 halvdeler. Jeg valgte å bruke resin infusion metoden, med alt utstyr fra easy composites, for å lage karbonen. 

 

 

image.png.49057527fe5e5d317556025cf1cbdd70.png

 

image.png.c61290158f5e2c4decc986bff45d147b.png

 

For å være på den sikre siden, så laget jeg 2 stk forskjefter i tilfelle jeg skulle tabbe meg ut. Dette var nok noe av det lureste jeg gjorde i dette prosjektet, for tabber ble det!  

 

Etter å ha pusset litt på skallene vist over, printet jeg en kopi av låsen på forskjeftet og la epoxy rundt denne. Jeg la også inn to små stenger, for å få en søylebeddingeffekt. 

 

 

image.png.efbb52e1fd97f0e09d64fe602283d492.png

 

image.png.cc053eb2201248b62f95a9182ab81bc7.png

 

image.png.cd6d11b6ddf873ea6e7a99ae94518c70.png

 

Det hele ble avsluttet med en matt klarlakk av kvalitet “noe jeg hadde liggende”. Jeg må først teste litt og sjekke om jeg må gjøre noe for å få bedre grep. Så kommer det nok på noe cerakote av noe slag, gitt at jeg får smisket med @Olesøn

 • Like 20
 Share

13 Comments


Recommended Comments

Må jo være helt genialt dette, har seriøst vurdert carbonskefte til min D99. Plutselig kan det skje....jeg må nok desverre kjøpe da mine evner ikke er i nærheten av å kunne gjøre dette selv.

Link to comment

Nei, enten bare klarlakk over karbonfiber eller hvit/rosa Hello Kitty motiv. 

 

Forsøk på å etterligne treverk fremstår i mine øyne som "billig dritt", mens det å dra det helt ut i moderne materiale eller ironisk tullball kan se ganske kult ut.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...