Jump to content

esb

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Subaru Legacy Outback 98 modell. Tørst, men kommer seg fram. Hadde en Isuzu Campo tidligere, men under den siste EU-kontrollen den var på fikk jeg beskjed om at hvis jeg lovet å ikke komme tilbake med den om to år kunne de godkjenne den. Fikk solgt den to år senere for 3000,-. Ønsker meg en ny Isuzu, fantastisk bil.
 2. Kjøpte Finnskogen (bukse og jakke) i 2001. Ytterstoffet i buksa revnet i baken etter noen ukers bruk. Sydde det sammen selv, og brukte den ett halvtårstid. Sendte så buksa til Norrøna med ett høflig klagebrev, noen uker senere kom det en ny bukse i posten. Den er fortsatt i bruk.
 3. Gjerde er det eneste som fungerer. Hadde store problemer med beiteskader av elg rundt midten av 90-tallet. Prøvde alt mulig rart, menneskehår, parfyme, sirene osv, osv. Dette virket en dag eller to, men så var de tilbake igjen. Ett høyt gjerde med minimum to strømtråder duger. Elgen kan bryte ned gjerdet i starten, men etter å ha fått noen støt så holder de seg unna.
 4. Har ingen erfaring med Izusu D-max, men er eier av en gammel Isuzu Campo. Det du i hvertfall ikke trenger å bekymre deg over er motoren, min bil har nå passert 450.000 km. Den går fortsatt som ei klokke, og starter uansett temperatur. Har aldri satt inn motorvarmer. Det store spørsmålet med Isuzu er det rundt motoren, campoen har en lei tendens til å ruste. Dette holder på å ta knekken på min bil. Heller ikke 4-hjulstrekken har vært helt stabil, blir mye slitasje på enkelte deler. Har blitt noen kroner i verkstedregninger. Har selv siklet litt på D-max, men jeg vil vente til denne modellen har gått noen år før jeg vil vurdere å eventuelt kjøpe en.
 5. Du kan jo også ta en titt på Ullfrotè, eller Woolpower som det vel heter nå. Dette er absolutt de beste ullplaggene jeg har brukt. Er dessverre ikke sikker på hvilke forhandlere som har dette produktet.
 6. esb

  Nojsemauser-tråden!

  Jepp, det er en lavskrike. Den triveligste fuglen i skogen.
 7. esb

  HJORTEJAKTA 2009

  Blei ei kolle for min del i dag. I tillegg falt det en ni-spiring og en kalv for noen andre i jaktlaget. Ble også observert mange dyr, så det er gode muligheter for å fylle kvota i år.
 8. I mitt distrikt, Orkdalsregionen, er det nå blitt satt av penger til oppkjøp av gammel piggtråd, nettingutgard osv. Grunneier får utbetalt en sum per kilo innlevert tråd, opptil 10 kr kiloen så langt pengene strekker til.
 9. Har heller ikke sett elg gnage av granbark, men har sett elg som har forsynt seg av toppskuddene på smågran.
 10. esb

  Skabbrev.

  For mange år siden, var det en skabbmår som hadde krøpet inn på låven. Dette var på vintern, og for å få litt beskyttelse hadde den krøpet inn i en haug med gammelt høy. Dette ga nok litt varme for en tynnhåret kropp. Den som fant denne måren var såklart bikkja, denne fikk god tid til å bite i og rulle seg på denne måren. Måren var død på dette tidspunktet. Dermed fikk bikkja også skabb. Oppdaget dette heldigvis ganske tidlig, slik at den fikk behandling. Men det var ikke trivelig å se på den bikkja en hadde vokst opp sammen med konstant gå å klø seg og miste store hårklaser. Kan jo bare tenke seg hvor ille det er når en går med dette svineriet over lang tid. Da er det nok bedre å møte på en barmhjertig jeger, som kan gjøre slutt på lidelsene.
 11. esb

  Gudd festmusikk....

  Så enig, så enig! Må også nevne The Pogues, Åge, Dio (Holy Diver), pluss mange fler som jeg ikke kommer på i farta. Må også nevnes at ved entring av vedfyrt badestamp skal det spilles Cornelius Vreeswijk. En får jo ikke bedre fester enn stampfester.
 12. Bare for å være litt pirkete. Sauen vil ikke regnes som ett tap i artsmangfoldet, men alle de artene som er avhengig av sauens beiting. Dvs. blomster, urter, insekter osv.
 13. Den hjorten, som befinner seg i hegn i Norge per i dag, kommer vel ikke inn under viltloven? Så vidt jeg har forstått er disse dyra for husdyr og rekne. Disse dyra blir holdt i hegn for kjøttproduksjon/forskning.
×
×
 • Create New...