Jump to content

esb

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjøpte Finnskogen (bukse og jakke) i 2001. Ytterstoffet i buksa revnet i baken etter noen ukers bruk. Sydde det sammen selv, og brukte den ett halvtårstid. Sendte så buksa til Norrøna med ett høflig klagebrev, noen uker senere kom det en ny bukse i posten. Den er fortsatt i bruk.
 2. Du kan jo også ta en titt på Ullfrotè, eller Woolpower som det vel heter nå. Dette er absolutt de beste ullplaggene jeg har brukt. Er dessverre ikke sikker på hvilke forhandlere som har dette produktet.
 3. esb

  Nojsemauser-tråden!

  Jepp, det er en lavskrike. Den triveligste fuglen i skogen.
 4. esb

  HJORTEJAKTA 2009

  Blei ei kolle for min del i dag. I tillegg falt det en ni-spiring og en kalv for noen andre i jaktlaget. Ble også observert mange dyr, så det er gode muligheter for å fylle kvota i år.
 5. I mitt distrikt, Orkdalsregionen, er det nå blitt satt av penger til oppkjøp av gammel piggtråd, nettingutgard osv. Grunneier får utbetalt en sum per kilo innlevert tråd, opptil 10 kr kiloen så langt pengene strekker til.
 6. esb

  Skabbrev.

  For mange år siden, var det en skabbmår som hadde krøpet inn på låven. Dette var på vintern, og for å få litt beskyttelse hadde den krøpet inn i en haug med gammelt høy. Dette ga nok litt varme for en tynnhåret kropp. Den som fant denne måren var såklart bikkja, denne fikk god tid til å bite i og rulle seg på denne måren. Måren var død på dette tidspunktet. Dermed fikk bikkja også skabb. Oppdaget dette heldigvis ganske tidlig, slik at den fikk behandling. Men det var ikke trivelig å se på den bikkja en hadde vokst opp sammen med konstant gå å klø seg og miste store hårklaser. Kan jo bare tenke seg hvor ille det er når en går med dette svineriet over lang tid. Da er det nok bedre å møte på en barmhjertig jeger, som kan gjøre slutt på lidelsene.
 7. Bare for å være litt pirkete. Sauen vil ikke regnes som ett tap i artsmangfoldet, men alle de artene som er avhengig av sauens beiting. Dvs. blomster, urter, insekter osv.
 8. Den hjorten, som befinner seg i hegn i Norge per i dag, kommer vel ikke inn under viltloven? Så vidt jeg har forstått er disse dyra for husdyr og rekne. Disse dyra blir holdt i hegn for kjøttproduksjon/forskning.
 9. esb

  Lars Monsen

  Jaja, Lars Monsen har slutta med hundekjøring og starta med reinkjøring
 10. esb

  Hvilke ski?

  Rønning Treski AS http://www.treski.no/
 11. Viltstell kan vel kalles ett vidt begrep, og det er mange punkter en kan komme inn på. -Predatorkontroll, for å gi oss jegere mer småvilt og skyte på. Som nevnt tidligere i tråden må dette være gjennomført og ikke bare en kråke og en rev i ny og ned. -Vinterfòring for å hjelpe enkelte viltpopulasjoner gjennom en hard vinter, dette kan også brukes som ett tiltak mot viltpåkjørsler. -Vil også si at rettet avskyting på hjorteviltet vil komme inn under dette. Skape en sterkere stamme osv. -Viltkorridorer i fragmenterte områder. Gi viltoverskuddet i ett område mulighet til å forflytte seg til nye områder. Finnes mye mer, men det var dette jeg kom på i farta.
 12. esb

  Deres jaktsekker?

  Har en Norrøna Hjerkinn, har hatt den i rundt 5 år. Er strålende fornøyd med den sålangt. Denne sekken er vel blant de dyreste på markedet, men føler at den absolutt er verdt pengene. Det skal sies at dette er min første ordentlige jaktsekk, og har derfor ikke noe samenligningsgrunnlag. Fordeler: -40 l, gir god plass. Kan godt brukes til korte overnattingsturer. -Gode muligheter for å feste reimer og sidelommer på utsiden -Stoffet virker solid, og tåler en god del fuktighet -Skytereimene virker godt, kan ikke klage på disse når jeg bommer på fugl Ulemper: -Den er ikke helt lydløs, gnissing mot greiner og kvist lager lyd -Volumet er såpass stort at du drasser med deg mye mer en nødvendig på korte turer -Lastes den alt for tungt, synker bærekomforten endel. Det var dette jeg kom på i farten. Even
 13. Mine tanker går til venner og familie Har aldri vært konkurranseskytter selv, men har alltid prøvd å få med meg sendingene fra LS. Mye takket være K.K.R. Kjell Kristian og Jon Herwig var to forskjellige kommentatorpersonligheter, som utfylte hverandre perfekt. Dette blir ett stort tomrom å fylle. Skiskyting blir aldri det samme igjen. Huff, dette var fryktelig trist.
×
×
 • Create New...