Jump to content

permafrost

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

permafrost's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.mullinerguns.co.uk/_2985.htm For den som vil ha noe ikke alle andre på bjerget har...
  2. Hadde jeg lurt på hva du tror om koking, hadde jeg sendt deg pm... Her handla det fysisk om at oppspenneren ikke låste i øvre stilling. Har endra teksten, for at dette ikke skal spore av til å handle om tømming av R93.
  3. Hehe, nei hadde faktisk hansker på. Mange kreative forslag her, men er det noen som har tekniske forklaringer på hvorfor oppspenneren eventuelt ikke skulle gå i lås?
  4. Hvis man virkelig vil lese seg opp om skyting i skrått terreng: http://brage.bibsys.no/ks/bitstream/URN ... %20web.pdf" target="_blank
  5. Muligheten for brukerfeil er alltid tilstede, men har hatt børsa en stund, og aldri hatt problemet tidligere. Hadde tommelen i "vanlig" posisjon, men fikk likevel ikke spent opp.
  6. For at kammeret sine enkle brukere skal forstå problemstillingen, ser jeg meg nødt til å endre hele teksten, da det ellers ser ut til å spore rett åt skogen! Hadde følgende problemstilling: Oppspenner låser ikke i øvre stilling på min blaser r93. Slikt kan, som man har påpekt skyldes brukerfeil i form av for lav tommel, kalde fingre som følge av været eller is i sluttstykket. I dette tilfellet kan jeg si at det ikke skyldes de første to, og neppe den tredje årsaken. Men var egentlig ute etter erfaringer om andre som har opplevd dette og kan ha en mekanisk forklaring på fenomenet. Dere som bare er ute etter å kverulere og fabulere kan fortsette å gjøre det i "storfonøyd med blasertråden". Takk!
  7. Som Noraf sier: Viltloven er ikke skrevet av gås- og andejegere og skiller nok ikke på motortype. Se forøvrig viewtopic.php?f=20&t=15636
  8. Jepp, midway har riktignok ikke på lager, men quality cartridges produserer fortsatt i .401 ser jeg, så da er dette en lost case. Sånn, så fikk jeg tatt i bruk det ordspillet også!
  9. Hei, er det noen som har konkrete erfaringer med å få avregistrert våpen med begrunnelse av ammunisjon ikke er tilgjengelig eller lett å tilvirke? I Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon heter det i første de, § 1. Våpen som ikke anses som skytevåpen: Svartkruttvåpen produsert før 1890 anses som ikke-kontrollpliktige våpen etter våpenloven § 1 annet ledd. Det samme gjelder skytevåpen produsert i eller etter 1890 dersom Politidirektoratet har funnet dem egnet til kun å avfyre ammunisjon som enten er utilgjengelig i alminnelig handel eller ikke enkelt kan fremskaffes på andre måter, herunder ved egen tilvirkning. Har søkt på forumet, men finner ikke konkrete eksempel på at noen har fått dette utført. Våpenet det konkret er snakk om er en Winchester karabin 1910 fra 20-tallet en gang, .401 self loading, som det ikke har vært produsert ferdigrulla ammunisjon til siden krigen, og som det neppe lar seg gjøre å skaffe tomhylser til på enkle måter.
  10. Alvestad fører vel ikke Federal, hørt med Schou eller Winge?
  11. Er man lat, kan man alltids legges kraniumet i en maurtue. Ellers funker syre også, maursyre for eksempel
  12. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=33349496 Av en eller annen grunn tror jeg vi får se noen slike annonser fremover...
  13. Ja, denne trenden har jeg lagt merke til også. Har fått tilbud om nye piper (ikke magnum) til 6500 hos børsemaker. Og dette er en pris som ligger likt med, eller litt under tilsvarende pipe på bruktmarkedet...
  14. Jeg kjøpte et nytt Falcon Menace 5,5-25x56 i eska fra ebay.co.uk før jul. Kom seg på den nette sum av 2050,- kroner med frakt og avgifter. Har bare såvidt fått testa kikkerten. Optikken fungerer ok i dagslys. Så langt er klikkene repeterbare, slik som deerkiller konkluderer med. Men syns ikke kikkertsikte var spesielt brukervennlig i kulda med hansker på, de måtte fort av når man skulle stille. Som et sikte på litt lengre hold på bane i dagslys fungerer siktet ok, men på jakt kan jeg kun se begrenset bruk for det. Selv om optikken er ok, kan det så klart ikke måle seg med tyske kikkerter for bruk f.eks på bøjakt i skumringen eller grålysningen. Erfaringer fra diverse brukere på utenlandske forum kan tyde på at at holdbarheten er begrenset, både for de tårn og retikkel, men dette vil vise seg etterhvert. Uansett, så langt kan jeg bare konkludere med at man får mye for pengene. Er man på jakt etter mil/mil sikte til langholdsskyting for moro skyld er dette et bra valg.
  15. Her kan du lese litt mer om temaet http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=8&t=64402
×
×
  • Create New...