Jump to content

sj-knives

Members
  • Posts

    289
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sj-knives

  1. Om du legger inn bilde av kniv, kan jeg få ett inntrykk av hva slags slire du trenger og kan veilede deg videre. Kan også være en knivforening i nærheten hvor du bor som kan bistå med hjelp.
  2. Sitter en svenske på knivtorget på Elverum som selger fin håndsmidd turøks ,med bra tyngde og balanse , med bladbesyttelse til 600,-
  3. De åpner vel etter LS, men send PM til Rango, han har vel bedre kontroll. Haglebanen i Skjeberg er vel åpen året rundt, men prøv søk på Skjeberg J&F
  4. Vanligvis er vel kulelagre laget av 52100-stål ? ( SR 101) Gjenfør " knivstål faq" side 1., punkt 3 Blir regnet som veldig brukbart stål til brukskniver, b.l.a mye brukt i macheter. Ser da bort fra at dette er ett hobbyprosjekt av ukjent materiale!
  5. Torbjørn Rasmussen kommer jo, og han driver vel mest med foldekniver for tiden? Og det er vel mange som er interesserte rundt dette med foldekniver? Kanskje du burde ta med noen i forskjellige stadier av produksjonen, slik at de får en oppfattelse av hvor mange arbeidsoperasjoner som kreves?
  6. Ah, ser du har sydd inn messingstang til opphenget. Den var ny og må tittes nærmere på ved første anledning
  7. sj-knives

    Bunadskniv

    Velkommen til forumet! Det er jo noe som heter http://www.tronderkniv.no/ og der er det mange dyktige folk, som velvillig deler sin visdom med andre ivrige sjeler. Kontaktopplysninger finner du på sida.
  8. Synes det kan se ut som Lauri-blader? http://www.thompsonsknives.com/lauricarbon.html Ser ut til å være bra håndverk i pene kniver. Liker spesielt den øverste i første bilde. Liker mer tradisjonelt med barkskiver mellom hornlagene. Om du har flere, legg dem ut, inspirasjon trenger alle som er glad i / lager kniver.
  9. Er en del som bruker Cactus Juice Stabilizing Resin http://www.turntex.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=121 har vel det du trenger der. Google vakuumpumpe på youtube, så finner du mange som bruker kjøleskapmotor http://www.youtube.com/results?search_query=vacumpump&sm=12
  10. Tynn gjerne ut kvistlakken, eller kjøp skjellakk hos fargehandler i løs vekt og løs opp denne i rødsprit. . Bruker ganske tynn blanding med skjellakk som smøres inne i slira, bruker deretter hårføner/varmepistol og varmer forsiktig ned i slira. Gjentar behandlingen 3 ganger, men viktig at du lar slira kjøle helt av mellom behandlingene. Ved å varme opp slira, trekker skjellakken inn i slira i stedet for å legge seg som ett lakklag på utsiden, noe som også vil medvirke til at du får riper i skaftet. Skjellakken er brukbar til mye annet Skjellakk kan også reparere sår i treskaft. Om du varmer skjellakk i flak opp til flytende masse, dryppes ned på såret og presses ned med ett eller annet lunkent metallobjekt (som bred flat skrutrekker) Du må være litt kjapp, da det størkner fort. Når det er helt kaldt kan du bruke en kniv til å skjære vekk det overskytende og deretter pusse som vanlig, men ikke poler slik at det blir varmt, da vil det smelte igjen. Du kan også bruke skjellakk til å feste ett blad i skaftet ved å knuse den til fint pulver og drysse ned i tangehullet, deretter varmer du opp tangespissen og dytter skaftet innpå. Voila, sitter like godt som lim. Bladet kan også skiftes ut senere med denne metoden.
  11. sj-knives

    Fiskekniven

    Artig variant den der! Minner litt om Inge Stabel da han eksperimenterte med "banan- og Ferrariknivene" (med lakkerte skafter) Kan jo google'n om du ikke vet hvem han er. Er kun noen få av bananknivene på nettet, men han hadde også av fisketypen. Ta i allefall en titt på slirene han lager, tror ikke noen har prøvd å kopiere de. Skulle ikke forundres om dette er en kjempefin spikkekniv også.
  12. http://www.skinnlaaven.no/ har akuminiumoxide i løs form på flaske. Har også polerpasta. En annen ting er vel at de er billigere
  13. Tar du deg en tur på noen lokale loppemarkeder får du gjerne store tinnfat fra 5-10,- /stk. Da har du jo i lange tider og kan koste på å legge flere mellomlegg etter hverandre oså. Bare husk på å bruke slipestikke når du pusser, slik at du unngår søkk i skaftet. Vil gjerne komme hvor det er forskjellige hardhetsgrader. Tinnet vil også holde seg lengre blankt, nysølvet oksyderer og gulner. Lykke til og legg gjerne ut bilder etterhvert.
  14. Tja, var vel litt ymse her og uten noen gode detaljbilder er det litt vanskelig å avgjøre. De siste Halling-knivene har vel størst verdi, som du er inne på. Sikrest er vel å gjøre en forespørsel hos http://kniver.blogspot.no/ Ta noen bedre detaljbilder av de hjemmelagde knivene, både knivene og slirene, hver for seg. Viktig at initialer og detaljer ved trambuleringa på Halling-knivene kommer ordentlig fram. Dette kan avgjøre verdien. Kunne vært litt artig med noen flere bilder av "dolken" Kan se ut som det er litt alder bak den. Lykke til!
  15. http://www.nrk.no/ho/padler-glomma-pa-langs-1.11147896 Glomma på langs i kano.
  16. Var en tur på Knivveckan i Ludvika før helga. Var mye bra kniv der, men på vei hjemover tenkte vi telte i nærheten av Fredriksberg, i retning Hagfors. Fant en fin skogsvei rett øst for Fredriksberg og fulgte denne ett stykke for å finne egnet plass, men plutselig dukket ett skilt med påskrift opp...... Plutselig hadde ikke kjærringa lyst til å telte mer, men heller leie hytte......
  17. Her er det jo noen som lager slikt http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=11677 Kan sikkert sende en pm til graahund, han lager vel en del, vil jeg tro
  18. Lee reklamerer vel med livstids-garanti på disse, så du burde vel få den gratis?
  19. Denne metoden må du kun bruke om du du har den saktetørkende aralditen, ellers rekker du ikke å få gjort noe med den røde Vil også tipse deg om http://tromsokniven.com/side8.html her kan du nok få de fleste tipsa du trenger. Fant også en tråd som gir mye info http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=51813
  20. http://www.f-b.no/nyheter/gaupa-ruslet-over-jordet-1.7827022 Gaupe i Fredrikstad -området (Nylende/Liane)
  21. Kan ikke noe om kjemien her, men jeg pleier å tilsette 1 teskje sitronsyre i tillegg til zaloen og de bruker å bli meget blanke. Bør vel kanskje ta misfargingen med det, men da bør du vel ikke la dem ligge mer enn ett par timer i varmt vann. Du kan også bruke sitrondråper om du ikke har sitronsyre, men begge kjøpes på nærmeste butikk.
  22. Joda, massevis av muligheter for å kjøpe det man vil ha, uten endringer. Meningen her var at man kan endre småting som størrelsen på skaft og endring av vinkler/avslutning/drop-point/spear-point. Man bør være kritisk til småting og være oppmerksom på at man kan være i stand til å kunne endre dette. Dette blir en del av læringskurven videre og man kan slippe unna med noen kroner ved å slippe å kjøpe ett vesentlig dyrere blad for å tilfredsstille sine krav til fasong/form. Man lever så lenge man lærer!
  23. Er jo fullt mulig å slipe om fasongen på Enzo-bladet, til en viss grad, slik at utgangspunktet ikke er helt likt. Har gjort dette med de flesta Lapplander-bladene.
  24. Den enkle formen er som regel den beste, som Metallurgen er inne på. I stedet for å bruke skyvelær på målene er det en annen måte å løse dette på. En uskrevet regel er at fingertuppene skal møtes inne i håndflata når du holder i skaftet. I tillegg til at den da passer hånden din perfekt, vil du også bruke minimalt med krefter å holde den fast. Om du ser på fingrene dine ser du forskjellige lengder, derfor passer eggformen, med en avsmaling i bakre ende. Finnene kan også ha fine eksempler http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?161324-Exercises-in-bog-oak Her ser du den avsmalende formen veldig fint, både med den lille bøyde avslutningen og det tradisjonelle skaftet. Legg også merke til hvordan linjene fra bladet fortsetter inn på skaftet. Lykke til!
  25. På Megalink er det bare å holde inne knapp A (til venstre) når du slår på monitoren (bryter under monitor), da skulle du komme rett på oppsettet og da kan du velge en god del skiver.
×
×
  • Create New...