Jump to content

HansEinar

Members
  • Posts

    221
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HansEinar's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Morten bruker dette læret sjøl, det har aldri skuffa meg. https://mhkniv.no/produktkategori/knivmakerutstyr/knivsliren-2/laer/
  2. Hei hobbynoob Det var forferdelig mange spørsmål, kanskje for mange til at noen tør gå i gang, men jeg skal prøve å svare det lille jeg vet. Terminologi: Jeg skjønner hva du mener etter å ha sett x-antall youtube videoer snakker jeg sjøl norwenglish. Prøv med en knivbok jeg liker de til Øystein Køhn: https://www.ark.no/forfattere/oystein-kohn?as_templateId=4152197&gclid=Cj0KCQjw7ZL6BRCmARIsAH6XFDL-wQzQOqVxbf9jkGhRUuG_ZOlVWtTQMOt_xFzJXJ1xSrVp_OrGBz4aAuLiEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Finnes på biblioteket, ellers er det bøker som ligger ute på https://www.nb.no/items/c82b67ced8ba4a08a6c4add2922010ed?page=0&searchText=Tollekniven Kniven: Jeg pleier å herde og anløpe på den måten du beskriver, men jeg legger knivbladet inn i kald ovn og slår av ovnen etter en time eller to og lar bladet avkjøles med ovnen. Noen ovner gir høyere temperatur enn innstilt, bruk anløpningsfargen eller ett godt termometer. Jeg bruker fjærstål også veldig lett å herde. Forge: Tror ikke propanbrenneren eksploderer sånn helt uten videre, men det lønner seg å være forsiktig. Propanflaska skal selvfølgelig ikke bli varm. Hvis du lager en vinkel på hullet slik at du får en turbulens i brennkammeret blir det kanskje best. Det viktigste er at bladet blir jevnt oppvarma. Beveg bladet inn og ut av flammen og vær tålmodig. Varmer du bladet opp på ett punkt på en side vil det bøye seg. Håndtaket: Det er moro å bruke egne skaftemner og det finnes egne tråder om tørking av tre her. Jeg har ikke stabilisert emner selv, da vanlig treverk er lettere å spikke og lukter mye-mye bedre! Del opp treet i emner, fra røtter, kløfter og stamme med barken på, mal kuttflatene og la dem tørke saaakte i kjelleren så har du skaftemner neste år. I mellom tida kjøper du et emne fra knivbutikken ( https://mhkniv.no/produktkategori/skaftmaterialer/) finner noe i en vedstabel, et bordbein fra loppemarked eller en eikelist fra byggevaren. Hvis du mener at du vil klinke naglene er det strengt tatt ikke nødvendig. Jeg kan ikke hjelpe deg med jigg, sorry Lykke til!
  3. Har du funnet karboninnholdet? Hvis de harde har ca 0.5% karbon kan det brukes til kniver og verktøy som ikke skal være så skarpt, dvs ha større eggvinkel. Jeg har lagd kniver av alt mulig skrot; hov rasper, sagblader, fjærer osv. og de har tatt herding. De kan selvfølgelig ikke sammenlignes med ordentlig knivstål, men det er moro lell! Skulle vært moro å lage en norsk Railroad spike kniv Ellers er det to måter å finne ut om de kan brukes, herde en bit å se om fila biter eller biten blir sprø. Og så kan gnistprøving brukes.
  4. Takk skal du ha Congito! Jeg visste at noen her inne satt på den infoen, men trudde ikke det skulle gå så fort. Bra jobba!
  5. Hallo kan noen hjelpe med denne dolken? Jeg tror den er militær pga at alle delene er nummerert. Bladet er merka med en Z med en 3-kløver under og har nummeret 207. Skaftet er merka med samme Z med kløver og nummeret 133. Parer plata er merka 8037 C. Slira er merka CW 8559A og en liten M ned mot doppskoen.
  6. Fin video og tøff kniv! Liker strukturen på skaftet og materialvalget!
  7. HansEinar

    Kniv nummer 1

    Nydelig!!! Buckeye var berre lækert!
  8. Fukt læret og la den tørke i stekeovnen på laveste temperatur (50-60 grader) Vær forsiktig!!!!!
  9. HansEinar

    Kniv nr. 10

    Flott kniv, går mønsteret fra bladet over i skaftet? Synse jeg ser noen lignende striper. Den er nok ved utradisjonell og kanskje du får trøbbel med bunadspolitiet, men det skal du ikke bry deg om!
  10. Per Thoresen har en del gamle kniver på bloggen sin, skulle være mulig å kjenne igjen maska på toppholken. http://kniver.blogspot.com/ Ellers kunne du sende inn bildene til knivbladet. http://norskkniv.no/knivbladet.html Øystein Køhn skulle klare den biffen.
  11. Flott kniv, tøff som fy!
  12. HansEinar

    Bøffelhorn

    Heller ingen erfaring med bøffelhorn, men ser fram til svar da jeg har et horn liggende jeg også. Veldig stilig kniv var det i alle fall, nydelig arbeid!
  13. Hei Lenge siden sist. Her kommer det lille jeg har jobba med siden sist. Mountainman kniv smidd av en gammel fil, med skaft av osage orange, slira av rålær fra tygge bein til hund. Avsmalene tange som er hulslipt, dingeldangel av elghorn og lenestollær. ovafra og ned: Liten kniv smidd av spiralfjærstål med elg tagg til skaft med scrim forsøk, japansk kniv av fjær fra slange trommel og skaft av aluminiumdørkplater og slire av lenestollær. Denne bruker jeg til lærarbeid, den er veldig skarp! Liten commando dolk smidd av en saks med skaft av elghorn og messing. Denne brukes som frukt kniv og brevåpner.
  14. Veldig pent arbeid! Scrimshawen blei meget bra, og sømmen på framsida er nydelig. Vanskelig å velge en favoritt, men kanskje den enkle??? Fint at du viser arbeidet ditt her også, og ikke bare på facebook.
  15. Jeg vet ikke hva som har skjedd med bildene mine, men jeg trur det skal være mulig å se dem ved å klikke på photobucket logoen. Her kommer det i alle fall en slire til Leatherman som jeg laga til en kompis.
×
×
  • Create New...