Jump to content

sj-knives

Members
  • Posts

    289
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sj-knives's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om du legger inn bilde av kniv, kan jeg få ett inntrykk av hva slags slire du trenger og kan veilede deg videre. Kan også være en knivforening i nærheten hvor du bor som kan bistå med hjelp.
  2. Sitter en svenske på knivtorget på Elverum som selger fin håndsmidd turøks ,med bra tyngde og balanse , med bladbesyttelse til 600,-
  3. De åpner vel etter LS, men send PM til Rango, han har vel bedre kontroll. Haglebanen i Skjeberg er vel åpen året rundt, men prøv søk på Skjeberg J&F
  4. Vanligvis er vel kulelagre laget av 52100-stål ? ( SR 101) Gjenfør " knivstål faq" side 1., punkt 3 Blir regnet som veldig brukbart stål til brukskniver, b.l.a mye brukt i macheter. Ser da bort fra at dette er ett hobbyprosjekt av ukjent materiale!
  5. Torbjørn Rasmussen kommer jo, og han driver vel mest med foldekniver for tiden? Og det er vel mange som er interesserte rundt dette med foldekniver? Kanskje du burde ta med noen i forskjellige stadier av produksjonen, slik at de får en oppfattelse av hvor mange arbeidsoperasjoner som kreves?
  6. Ah, ser du har sydd inn messingstang til opphenget. Den var ny og må tittes nærmere på ved første anledning
  7. sj-knives

    Bunadskniv

    Velkommen til forumet! Det er jo noe som heter http://www.tronderkniv.no/ og der er det mange dyktige folk, som velvillig deler sin visdom med andre ivrige sjeler. Kontaktopplysninger finner du på sida.
  8. Synes det kan se ut som Lauri-blader? http://www.thompsonsknives.com/lauricarbon.html Ser ut til å være bra håndverk i pene kniver. Liker spesielt den øverste i første bilde. Liker mer tradisjonelt med barkskiver mellom hornlagene. Om du har flere, legg dem ut, inspirasjon trenger alle som er glad i / lager kniver.
  9. Er en del som bruker Cactus Juice Stabilizing Resin http://www.turntex.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=121 har vel det du trenger der. Google vakuumpumpe på youtube, så finner du mange som bruker kjøleskapmotor http://www.youtube.com/results?search_query=vacumpump&sm=12
  10. Tynn gjerne ut kvistlakken, eller kjøp skjellakk hos fargehandler i løs vekt og løs opp denne i rødsprit. . Bruker ganske tynn blanding med skjellakk som smøres inne i slira, bruker deretter hårføner/varmepistol og varmer forsiktig ned i slira. Gjentar behandlingen 3 ganger, men viktig at du lar slira kjøle helt av mellom behandlingene. Ved å varme opp slira, trekker skjellakken inn i slira i stedet for å legge seg som ett lakklag på utsiden, noe som også vil medvirke til at du får riper i skaftet. Skjellakken er brukbar til mye annet Skjellakk kan også reparere sår i treskaft. Om du varmer skjellakk i flak opp til flytende masse, dryppes ned på såret og presses ned med ett eller annet lunkent metallobjekt (som bred flat skrutrekker) Du må være litt kjapp, da det størkner fort. Når det er helt kaldt kan du bruke en kniv til å skjære vekk det overskytende og deretter pusse som vanlig, men ikke poler slik at det blir varmt, da vil det smelte igjen. Du kan også bruke skjellakk til å feste ett blad i skaftet ved å knuse den til fint pulver og drysse ned i tangehullet, deretter varmer du opp tangespissen og dytter skaftet innpå. Voila, sitter like godt som lim. Bladet kan også skiftes ut senere med denne metoden.
  11. sj-knives

    Fiskekniven

    Artig variant den der! Minner litt om Inge Stabel da han eksperimenterte med "banan- og Ferrariknivene" (med lakkerte skafter) Kan jo google'n om du ikke vet hvem han er. Er kun noen få av bananknivene på nettet, men han hadde også av fisketypen. Ta i allefall en titt på slirene han lager, tror ikke noen har prøvd å kopiere de. Skulle ikke forundres om dette er en kjempefin spikkekniv også.
  12. http://www.skinnlaaven.no/ har akuminiumoxide i løs form på flaske. Har også polerpasta. En annen ting er vel at de er billigere
  13. Tar du deg en tur på noen lokale loppemarkeder får du gjerne store tinnfat fra 5-10,- /stk. Da har du jo i lange tider og kan koste på å legge flere mellomlegg etter hverandre oså. Bare husk på å bruke slipestikke når du pusser, slik at du unngår søkk i skaftet. Vil gjerne komme hvor det er forskjellige hardhetsgrader. Tinnet vil også holde seg lengre blankt, nysølvet oksyderer og gulner. Lykke til og legg gjerne ut bilder etterhvert.
  14. Tja, var vel litt ymse her og uten noen gode detaljbilder er det litt vanskelig å avgjøre. De siste Halling-knivene har vel størst verdi, som du er inne på. Sikrest er vel å gjøre en forespørsel hos http://kniver.blogspot.no/ Ta noen bedre detaljbilder av de hjemmelagde knivene, både knivene og slirene, hver for seg. Viktig at initialer og detaljer ved trambuleringa på Halling-knivene kommer ordentlig fram. Dette kan avgjøre verdien. Kunne vært litt artig med noen flere bilder av "dolken" Kan se ut som det er litt alder bak den. Lykke til!
  15. http://www.nrk.no/ho/padler-glomma-pa-langs-1.11147896 Glomma på langs i kano.
×
×
  • Create New...