Jump to content

stuejeger

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

stuejeger's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg er helt enig, det er veldig lett å stå på sidelinja. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv var det noen som sa. Jeg merker det selv, har egentlig vært litt likegyldig til dette med ulv, det er jo så langt unna her jeg bor at jeg merker ikke noe til det. Det er veldig synd at russisk ulv skal innføres i Norge for å tilfredstille enkelte mennesker, mens denne ulven fører til store problemer for andre, økonomisk og muligens i form av frykt fra å gå ut i naturen for enkelte. Det som slår meg er at de jeg snakker med som er veldig for ulv, har både slektninger og bekjente som deler denne meningen. En andel av disse er enten vegetarianere, stemmer SV og er vegetarianere, eller er veldig begeistret for "store" rovdyr. Poenget her er da at ganske mange av disse er også såkalte miljøforkjempere/aktivister, men er selvfølgelig imot å høste av overskudd igjennom jakt. Man kan komme med mange argumenter mot, det kan bli ganske hete diskusjoner.. -Mennesket er og skal fortsette og være på toppen av næringskjeden, dette vil vi fortsette og være selv om det blir mye ulv, men hvorfor skal vi dele overskuddet med ulven? Det er ikke ubetydelige mengder viltkjøtt som blir tatt i form av jakt, er det ikke bedre at vi fortærer dette kjøttet i stedet for import av kjøtt t.eks ifra Argentina...? Svar ifra typisk ulv/miljøaktivist: Mennesket/vi skal IKKE spise kjøtt, det er miljøskadelig!!......der stopper diskusjonen. -Et annet smørsmål som er morsomt å stille til ulveaktivister som spiser kjøtt: -Hva spiser du på julaften? Svar: Pinnekjøtt. -Hva er best av pinnekjøtt og ulv? Svar: Pinnekjøtt. -Hvorfor vil du da ha mere ulv i Norge, siden den spiser pinnekjøttet ditt? Mange morsomme paraleller.
  2. (Fjernet et utsagn som kunne (mis-) tolkes som oppfordring til ulovligheter. Jegermeistern.) Interessant diskusjon dette med for/imot ulv, jeg er helt klart imot at vi skal ha ulv i Norge. Jeg er også imot politikere som tror ulven leser kart og holder seg på sin side av grensen / ulvesonen. Hmm, mye man er imot gitt, tror jeg har havnet på feil sted i livet, diktator hadde kanskje passet bedre?
  3. Jeg har en 6-24x, det er en del som skryter uhemmet av disse, men faktum er at det er ikke noe mer enn en helt "ok" kikkert. Den har mange av funksjonene og kvalitetene man gjerne ønsker seg til langholdsskyting som FFP, cm klikk/0,1mil, høy forstørrelse, gode tårn med markerte klikk. Den har livstidsgaranti. Når det gjelder selve optikken, hvis jeg stiller denne inn på 10x forstørrelse og sammenligner med den gode gamle zeiss`n (2,5-10x52) på samme forstørrelse. Da kan jeg ikke akkurat si at Vortexen er sylskarp, for forskjellen er meget stor. Et annet "problem" er at den er veldig kilen på øyeavstanden ved 24x. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd, det blir litt urettferdig å sammenligne billige kikkerter med kikkerter som koster godt over det dobbelte.
  4. Hvis våpenet har 100% lik vekt vil to forskjellige kaliber med samme kulevekt og v0 ha eksakt lik rekylenergi. Energi (Joule) er kraft og tidsenhet. Det jeg tror er grunnen til at rekylen føles kraftigere i 308 kontra 6.5 med samme kulevekt og utgangshastighet er bruken av raskere krutt i 308win. Dette gir høyere kraft (newton) over en kortere tidsperiode. Føles mer som et slag, kontra skyv da. Uansett, rekyl er vel egentlig ikke noe argument til/fra når det gjelder disse kaliberne, de er rimelig behagelig begge to. Til vanlig Norsk jakt er der ingen gode argument for/mot 308 og 6.5, men jeg støtter første taler, det er stor fordel og ha en rifle man er 100% komfortabel og kjent med.
  5. Jeg har også opplevd rikosjetter ifra Barnes X kuler, Skulle bruke opp noen patroner på blink/gong skyting, bakgrunnen er en fjellside med noen steiner som stikker frem her og der. Opplevde heftig rikkosjett lyd av iallefall 2 skudd av 15. Har sendt ivei flere tusen "vanlige" kuler mot samme kulefang, da dette er min private skytebane og har aldri hørt noe lyd ifra noen av disse.. Kjedelig opplevelse å ikke vite hvor disse j... tar veien og i jakt sammenheng blir de ikke brukt mer.
  6. Jeg er så absolutt ingen fotograf, men er morsomt å snike seg innpå hjorten å jakte litt med kameraet istedefor børsa nå utenfor sesongen. Hender jo man er innenfor skuddhold på noen dyr.. Disse er klikkbar: Og sånn som dette blir reaksjonen når man er knotfingret og glemmer å skru av blitz på 10meters avstand i skummringen.. Gleder seg til høsten.
  7. Hei, det er ikke noe problem å bruke selve rifla som den er til å skyte langhold, dette forutsetter jo at den er rimelig presis og ikke et mandagseksemplar. Det du trenger er vel egentlig bare en brukbar kikkert med utvendige tårn og kurrant forstørrelse. Tofot, eller du kan bruke frontrest/backrest.. Kronografere gjennomsnitthastighet på ammunisjonen du bruker og vite BC på kulene. Da er du igang. Skyt ut den pipa du har før du vurderer og bytte 6,5x55 er nesten det beste kaliberet for å lære seg, billig ammunisjon og kuler med god BC. Lykke til.
  8. Hei. Rekylopptak har mye og si, både med og uten demper. En kraft har alltid en motkraft har vi ifra fysikken, dette betyr at geværet begynner og bevege seg bakover i det øyeblikket kruttet antennes. Det gjør at geværet beveger seg mens kula enda er i løpet, dette gjør rekylopptak svært viktig. Løpet er over skulderen, dette gjør at man får munningsvipp. Er rekylopptaket ulikt ifra gang til gang vil også treffpunktet endre seg og gruppene åpnes. Den viktigste faktoren til at vi får treffpunktforandring med og uten demper er faktisk selve vekten av demperen så langt fremme (v x a = moment) Denne vekten endrer balansen i våpenet ganske drastisk og derav rekylopptaket. Man får mye mindre munningsvipp, derfor er treffpunktet som regel lavere med demper, enn uten. Rekylen i seg selv reduseres også en del. Andre faktorer som pipens egensvingning osv vil også endre seg, men i hovedsak er det rekyl opptak som gir treffpunktforandring m/u lyddemper. Hvis du bruker tofor, eller front-rest kan det være greit å sjekke at ikke for skjeftet ligger ann mot løpet, det er ikke akkurat presisjonsfremmende. Ta en 50 lapp og dra bak under løpet når rifla ligger i skytestilling. Ligger det ann så må du finne frem pussepapiret.. Prøv og få rekylopptaket likt ifra gang til gang.
  9. Jeg hørte her en dag: Når et nytt løpsemne blir blånert ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Blånering ) vil dette også kunne påvirke innsiden av løpet og lage et tynt oksydert lag, pusser man imellom de første skuddene så slites dette bort. Blir dette innkapslet under mantel og kruttslam KAN det redusere levetiden til løpet. Jeg for min del skal nå forsøke dette ritualet med innskyting for første gang. På et svindyrt matchløp....
  10. Ja, det føltes som metall kontakt. Må få kjent på noen andre før det blir no kjøp.
  11. Hei. Skal kjøpe meg ny salong nå, har pdd en Browning bøylesak, morro det, men den er størrelse barnehage xxliten, og samler på det beste 10-15cm på 80m. Har lest mye skryt av disse CZ børsene, så dro idag en tur innom børsemakeren og "tafset" på flere cz455. Den thumbhole stokken var god, men det jeg reagerte på var sluttstykkegange. Var det noe galt med den jeg kjente på? Det var tregt og fælt. Er det sånn på alle? Går det seg muligens til etter et par hundre repeteringer?
  12. Har testet litt Partizan blyspiss til valmet 412n i 7x65R, presisjonen har ikke vært akkurat overbevisende til nå, samler ifra 5-10cm på 80m, men nå er jo dette ei dobbeltrifle og ganske kresen på ammunisjonen. Når det gjelder hylsene så mener jeg de er helt OK, det er noe vekt forskjell på de ca 5-6grain, men med god ladningen med Nosler Accubond 160grain og en passelig dose krutt samler våpenet konsekvent på 10-15mm (80m), bare man passer på å ikke skyte den for varm. Jeg har ikke opplevd antydninger til funksjonsfeil, eller annet tull. Er det noen som har testet disse Partizan blyspiss kulene på hjort/rådyr? Såg en lenger opp her, men ett skudd er ikke nok til å dømme kula nord og ned, treffer man grove bein blir utfallet stygt uansett kule..
  13. Hei igjen. Hylsene ser helt j.. ut, men det som er merkelig er at noen av hylsene er nesten hel dekt av blå merker, mens andre er det ikke nesten ikke noe på. mulig jeg gjør et forsøk på å polere di, å se om det forsvinner da. (klikkbare linker). Mvh.
  14. Hei. Ja da var den saken oppklart Steyr scout er jo en kjempe børse, men som du sier, ikke billig. Trenger ikke skyte 1/8 del moa på 1000m.. Skjelden holda strekker seg over 100-150m på jakt i skog. Får se etter en brukt 700.
  15. stuejeger

    Remington 770

    Hei. Har diverse rifler og hagler bla. 2x rem700 30-06/65x65, mauser 6.5x55,Valmet 412 m 2x12/70, 12/70 -222rem, 2x 7x65r+++ Felles for disse er at ingen har kaliber som egner seg særlig for kapping under 50cm, og nå som det er slik i vinden med lett børse, 308win og 40cm løp, så må jeg vel hive meg på trenden jeg også. Jeg ser for meg at det kan være greit med ei kort og lett børse på den morsomste jakta etter hjort og rådyr, dvs ta de på deres hjemmebane. Så kommer vi til spørsmålet, har noen erfaringer/hørt andres erfaringer når det gjelder disse nye billigbørsene ifra remington ? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... archQuery= Dette var slettes ikke ille, kikkerten er kanskje OK til dagjakt, kommer ann på hvordan den er angående dogging, men det er altså børsene jeg lurer på, hva er forskjellen på disse og 700 serien?
×
×
  • Create New...