Jump to content

chhaug

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chhaug's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

  1. chhaug

    Scrimshaw

    Er det noen her som kan tipse meg om noen som er god i scrimshaw? Jeg lager kniver, og ønsket at noen kunne gjøre en jobb for meg på ei knivslire.
  2. chhaug

    Masurbjørk

    Hei. jeg bruker aralditt, dvs. 2-komponent epoxy lim av typen som bruker lang herdetid. Smør på, og bruk hårføner så det blir tyntflytende og renner ned i sprekka. La det tørke og puss!
  3. chhaug

    Bukspretter

    Tusen takk, Seawolf
  4. chhaug

    Bukspretter

    Her er bilde av en bukspretter som jeg nettopp ble ferdig med. Den ønsker seg en jaktkompis! Interesserte kan sende meg en PM.
  5. chhaug

    Reinhorn

    Hei alle kniventusiaster! Er det noen som kan hjelpe meg å få tak i reinhorn til knivlaging? Mitt eget lager er snart slutt, og jeg klarer ikke å skaffe meg horn av god kvalitet. Dvs. med lite marg og helst så hvit som mulig. Tips mottas med takk! Christian.
  6. De samiske knivene har en bøy i enden av slira, slik at den skal kunne bøye seg bort fra underlaget når du setter deg ned. Enden av skaftet skal være så solid at du skal kunne bruke den til å "kakke" hull i vannhullet når det er frossent. Det er i allefall slik det er tenkt.... Fordelen med slirer i bein eller tre, er at riper, flekker m.m. kan pusses bort, så er det bare å olje på nytt.
  7. Dette er brukskniver, og skal brukes. Som jeg sier til de som får en kniv av meg : Denne trives best på tur i skog og mark! Så er det jo slik at alt som brukes, det slites. Jeg har selv en 2-3 slike kniver som jeg bruker, alt etter som, stort sett hele året, på jakt, fiske og annet. De er 10-15 år gamle og har vært gjennom det meste av slakting, sløying, spikking m.m. Så lenge jeg vasker kniven etter bruk, setter skjefte og slire inn med olje etter slitasje, så fremstår de som nesten ny. De er ikke noe mindre slitesterk enn vanlige "fabrikk-kniver". Nå vet jeg ikke hva som menes med hardt bruk, men hvis kniven brukes til det den er ment for og ikke som hammer, og ved vanlig vedlikehold, så vil jeg påstå at du har en av disse gjennom mange år. Det er en kniv jeg har brukt mye i forbindelse med elgslakting, og på den kan jeg merke at "beinbiten" på skaftet har tatt litt farge av alt blodsølet fra elgen. Og om det er noe som knekkes eller ødelegges, så kan det jo alltids repareres. Og så tenker jeg at hvis kniven varer i 25 år, så kan jeg lage meg en ny! Da trenger jeg bare 3 i løpet av et langt liv.... Jeg mener at uansett kniv, så tar den seg bedre ut i beltet, enn på peishylla.
  8. Hei! Og takk for fine tilbakemeldinger. Det er stort sett Lauri Carbon og Kankaanpaa som jeg bruker i mine kniver. Disse er sylskarpe. Men av og til bruker jeg et rustfritt blad, men da for at "kunden" ønsker det. Dessverre har jeg ikke tatt noe særlig til bilder av mine arbeider. Har bare sett knivlagingen som en hobby, og har ikke giddet å dokumentere den. Men kanskje jeg skal begynne å gjøre det. Holder på med en kniv nå. Legger ut noen flere bilder:
  9. Hei! Jeg kjøper fra www.brisa.fi
  10. Den siste kniven er en bukåpner ja. Blei heftig brukt under høstens elgjakt Den nest siste laget jeg faktisk på bestilling til en same. Og en av dem jeg blei mest fornøyd med....
  11. Hei alle som er interesserte i kniver! (og det burde vel enhver jakt- og fiskeinteressert være...) Legger ut noen bilder av samisk-inspirert kniver som jeg har laget. Noen til meg selv, og venner, og noen som jeg har solgt. Kun for inspirasjon til andre knivinteresserte!
  12. Har en Petit Basset Griffon Vendeen, hannhund, 5 år, som jeg vurderer å få omplassert. Dette av flere årsaker. Mest fordi han er en livlig hund som har masse energi som han må få utløp for, og det kan jeg ikke alltid gi han. Så skal han ha det livet han fortjener, så bør han være hos en aktiv famile/person som har tid til å ta han med på tur. Selv har jeg brukt han på elgjakt, noe som fungerer kjempefint. Losene er ikke for lange, og han kommer alltid tilbake til meg. Problemet under jakta med han, er at han ikke må slippes på "måfå". Han må ha ferske spor i nesen, ellers så jager han ka det måtte være. Hare, rev, katter osv. Flott familehund. Sosial. I motsetning til samboern min, så er det slik at jo seiner det blir før jeg er hjemme, jo mer glad og begeistert blir han når jeg kommer! Interesserte kan legge svar på denne tråden, eller sende en PM.
  13. Takk for tipset, men det heftet har jeg allerede lest. Sto ikke så mye om bås der nei. Kan se at du har en Petit Basset Griffon Vendeen. Jeg har en slik selv, som jeg bruker under elgjakta. Fungerer fint. 5 år gammel. Flott familiehund! Sosial og leken. Pga flere faktorer vurderer jeg omplassering, så om det er noen her som kan tenke seg en slik hund, så kan det tenkes at jeg gir den bort. Om noen var interessert....
  14. Har sporet gaupe heile vintern, og nå kan jeg se et mønster i hvor gaupa vandrer i terrenget. Så har jeg funnet en fin plass hvor jeg tenkte å bygge en gaupebås (kan kontrolleres ganske kjapt på tur til jobb). Så ville jeg bare høre om det var noen her på kammeret som hadde erfaring med dette? Hvilken felle er den beste å bygge? Tegninger? Bilder? Det står endel på dirnat.no (tegninger og lovverk osv), men det kan være greit å få høre om det er noen som har erfaring med dette.
  15. Jeg bruker en Artemis 3-12x50 med lysdott til åtejakta. Uten måne er lysdotten helt nødvendig. Uten lys synes jeg det er vanskelig å se korset mot reven. Så lysdott er å anbefale. I tillegg synes jeg at Meoptaen er meget lyssterk. Har prøvd flere ulike kikkertmerker, men det er ingen i den prisklassen som slår Meoptaen. Lykke til!
×
×
  • Create New...