Jump to content

OscarK

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by OscarK

  1. Takk for flott artikkel. Kunne det vært skrevet noen linjer om 223 og subsonic lading og muligheter og umuligheter rundt dette? Eller er det bare å banne i kirken? Skaffet selv noen fabrikkladet 128 grain subpatroner som desverre ikke passet i min tikka pga manglende friflukt, men senere ble disse gjort om til 100 grain av produsenten(og passer fremdeles ikke i tikka`en), men US M1 fikk disse til å fungere i sin Ruger(om ikke det var ruger, var det hverfall en rifle med 1:7 stigning)vet jeg. Vanlig er de jo ikke, men kan kjøpes i Norge. Litt OT, men legger likevel med noen bilder: Hvis du ser på sub kulen blir den raskere "tykk" og det er dette som hindrer meg i å få sluttstykkearmen ned. Har tidligere prøvd å få noen til å hjelpe meg med konsekvensanalyse dersom jeg flytter kula 1-2 mm lenger inn i hylsa, men foreløpig ikke fått svar.
  2. Gratulere så mye! Søren nå greide jeg å bomme mitt eget 1 års jubileum på kammeret med noen minutter på dette innlegget:-)
  3. OscarK

    Remington 742-noe tess?

    Hei. Jeg har en 742 stående i 308 og den skyter det meste og har aldri vært noe problem med nato i den. Derimot vet jeg at den ikke er noe særlig likt blant folk. Problemet med min er at den får raskt dårlig(spredt) presisjon når den blir varm.(etter 10 skudd). Derfor har det vært en utfordring å skyte de siste 20 skudd + prøve med den.
  4. OscarK

    lydnivå .223?

    22 uten demper syntes jeg smeller høyt(altfor høyt til å ikke bruke hørselvern), 223 smeller som flere har skrevet her skarpere og vel så høyt som en 308 f.eks, men 308 "brummer" mer. (har mer bass hvis det går an å si) Jeg monterte en demper på min Tikka 223 og ble utrolig overrasket over effekten. Det smeller ikke "for høyt" , men overlyd og anslags smellet høres jo fremdeles, men foregår "lengre unna". Jeg har tidligere lagt ut en filmsnutt på dette, dog den demper mye bedre enn det høres ut som på filmen. Utrolig fornøyd! http://www.oscark.no/gammel/Diverse%20m ... 23high.wmv
  5. Stort sett alle butikker som fyller luft, altså dykkerutstyr butikker. Lokale større brannvesen er også godkjent som regel, men de trykktester stort sett bare eget utstyr.
  6. Hva kostet den levert i norge? Er det plass til heldempet løp i denne?
  7. Bestilte en stokk fra Mounting solutions og etter ordrebekreftelse osv begynte jeg så smått å glede meg litt. Idag fikk jeg derimot en mail: "Dear Oscar, . We regret to inform you that we are unable to ship the MZ-1022-plus that you ordered out of the country. We have canceled the order and credited back your credit card, you will see the credit in three to five business days. We are terribly sorry for the inconvenience this may cause. Thank you and have a wonderful day. Sincerley Mounting Solutions Plus" Noe særlig wonderful day blir det nok ikke, men forsøkte hvertfall..
  8. Noen som har vært borti en smartere løsning enn den orginale? Da jeg kjøpte ble jeg fortalt at den som er orginal har weaver mellomrom men picatinny størrelse(eller mulig det var motsatt). Videre er vel ikke selve stål "stativet" som skinna står på helt 100% stabilt(dette må fjernes ved demontering/grundig puss). Uansett, Hovedproblemet er altså at når jeg setter på min kikkert med picatinny fester finnes det slerk noen mm horisontalt. Selger fortalte at så lenge man husker på å enten skyve den helt frem eller helt tilbake hver gang man monterer den etter puss så går den likt, dog jeg for min del syntes at det hadde vært bedre om det satt like godt som et picatinny feste sitter på picatinny skinne.
  9. Noen som har erfaringer med nye ruger 10/22 stokker og tilbehør for oss som har heldempet varianter? Linker tas imot med stor takk..
  10. Noe som vet om hvor dette eventuelt kan skaffes fra?
  11. jo takk, det har jeg gjort. Han kan skaffe.
  12. Jeg er i hvertfall veldig interessert i noe slikt. Har flere løp til contenderen jeg kunne tenke meg å sette i bestilling.
  13. noen forlsag på hvor i Norge jeg kan bestille contenderløp??
  14. OscarK

    ny rifle

    http://www.oscark.no/Diverse%20mapper/J ... magnum.wmv her er en annen film. I slow motion ser du det rykker litt:-)
  15. OscarK

    våpenrom

    Takker for det. Men den svarer egentlig ikke på om f.eks stål er godkjent istedet for Leca, men jeg kan selvfølgelig bare spørre på politikammeret. Men hvis noen hadde hatt en runde på dette hadde det jo vært interessant å få høre om..
  16. Ikke sikkert dette var riktig sted å legge inn spørsmålet men da kan det flyttes eventuelt: Jeg skal bygge på huset og har drømt litt om et "hemmelig" rom hvor jeg kunne ha våpen, amo og ladeutstyr. Ser i kravene til våpenrom at det skal være uten vinduer og vegger som tilsvarer 20 cm leca. Spørsmålet er dermed: Hvilke andre materialer er tilsvarende og godkjent? På jobben leverer vi en del 2mm stålplater som blri brukt rett på trestendere for å sikre viktige rom(f.eks serverrom osv). Utenpå stålet legges det vanlig veggkledning på(slik som gips, panel osv) Noen som vet om f.eks dette er godkjent? Etter min mening slår du deg raskere gjennom en lecavegg enn en vegg med 2mm stål i?? Hva slags dør er det krav til? Har vært på et privat våpenrom tidligere og det var på 200 m2 med en spesialbestilt dør fra en europeisk bank som veide 3 tonn, men dette kan jo ikke være kravet?
  17. Prøvde blåfis i rifla i dag med lyddempe virket bra det, men smalt godt.. Da er det brakt på det rene at det går hverfall:-)
  18. Noen som har linker eller vet hva prisen er for denne?
  19. hei. Hold oss oppdatert på hvordan det går mht stokken da. Jeg er også interessert i en slik dersom noen får tak i. Derimot er kan det være en liten utfordring å få fatt i Jørn(Practac), men mulig du har bedre dreis på det enn jeg har erfare-)
  20. OscarK

    7mm TCU

    Hei. Har en contender i 7mm som jeg kunne tenke meg å skyte litt med igjen, men har bare tomhylser og lurte derfor på om noen her inne sitter med ladedata og kulevekt/type for dette kaliberet.
  21. Jeg er super fornøyd! Skyter med vanlig 223 amo uten behov for hørselvern om nødvendig. Skjøt litt i går og 223 med a-tech demper smeller mindre enn salong uten. Salong uten demper smeller etter min mening alt for mye til å ikke ha hørselvern. 223 med demper gjør ikke det.
  22. Hei. Har en slik en som jeg lurer på å bygge om eller skifte stokk, løp o.lign. Er denne tilsvarende remington 700 kasser som alle beskriver som fin å bygge om eller er dette en modell som er "far off" når det gjelder ombygginger?? Noen som eventuelt har noen linker til kolber, løp eller annet utstyr som passer denne?
  23. Jeg skjøt idag igjen, men sub patronene er for "lange" for min tikka tacktical 223, derimot har jeg kyndig hjelp fra folk på forumet som skal forske på om jeg kan flytte kula litt bakover uten å skape for stort trykk. Må nesten bare avvente til de gir meg en tilbakemelding..
  24. Vel, det er vel slik at det er lov å spørre om ting man lurer på også får det være opp til hver enkelt om de har mulighet eller ork til å svare? Å skrive noen linjer om, hvis, hvorfor osv tilfører hvertfall veldig lite matnyttig for den som spør. Rødfis- Blåfis avfyres jo fra en rifle og det er vel ikke helt off topic å legge dette på riflekammeret?
×
×
  • Create New...