Jump to content

amatør

Members
  • Posts

    8,632
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    36

amatør last won the day on April 27

amatør had the most liked content!

3 Followers

Recent Profile Visitors

7,216 profile views

amatør's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

1.7k

Reputation

  1. Du må bruke momentnøkkel, å skru for hard er minst like ille som å skru for løst. Jeg liker godt Era-Tac. De vel i samme prisklasse som Spuhr. https://www.eratac.de/en/products/tactical-mounts/one-piece-mounts/
  2. Det er faktisk min skyld. Jeg klagde fordi den var 1 cm for kort. Håpet var at jeg skulle få en gratis flammedemper, og det skulle løse problemet. Men det ble lenge mutter på buffer-røret. 832 mm i utgangspunktet uten flammedemper. https://hk-manuals.s3.amazonaws.com/files/Civilian/MR556/MR223A1_Semiautomatic_Match_Rifle.pdf Nå tror jeg at selv med forlenget mutter så går "slim-line" kolben helt inn på innerste hakket, men det virker som om de nå måler med flammedemperen: https://hk-manuals.s3.amazonaws.com/files/Civilian/MR556/MR223A3_Semiautomatic_Match_Rifle.pdf
  3. Du forstår vel at dette oppleves som personangrep?
  4. Enig i at det sikkert er bedre med kinesisk stål enn no-name kinesisk aluminium. Men man bør uansett ikke kjøpe drittmontasjer. Montasjen bør absolutt ikke være Det svakeste ledd. Mange oppgir 7075, og det er ikke kinesium. Ikke er det unobtainium heller.
  5. Nei, det er ikke er problem for den gjengse AR-15-skytter. Han kjøper jo en montasje av aluminium. @Bartemannen, jeg nevnte mine to argumenter for å velge aluminium. Det virker som du mener jeg ikke skulle skrevet det.
  6. Stål utvider seg med ca 12 ppm/C, mens aluminium utvider seg med ca 25 ppm/C Når alle delene er i aluminium, vil alle delene utvide seg likt og det kan ikke oppstå termiske spenninger ( Det er ikke sannsynlig med termiske gradienter) Om man setter sammen et kikkertsikte av aluminium, og en montasje av stål oppå en pickatinnyskinne av aluminium, så vil disse utvide seg ulikt, slik at det enten blir spenninger, eller at noe glir. Neppe et stort problem, men totalt unødvendig siden det finnes utmerkede montasjer i aluminium.
  7. Men det er vel ganske sikkert at den montasjen du har i dag, ikke er egnet for en AR-15. Montasjen skal festes i låskasse, og ikke på forskjeftet, så du må ha overheng for å få kikkertsiktet langt nok frem. Spuhr har slike montasjer også (se bildet). Om jeg ikke tar feil, så er montasjen under i stål. På en AR-15 ville jeg valgt en montasje av aluminium. Både pga vekt, men også fordi da får den lik termisk utvidelse som både øvre glidekasse og kikkertsiktet.
  8. amatør

    Håndkikkert.

    Dette er litt som Heidi Wengs “å bøye seg i hatten” Skal du korte ned på denne måten, så må det bli: “the proof is in the eating” Dette er hele utrykket: “the proof of the pudding, is in the eating”
  9. amatør

    Sakoklubben

    Du kan finne en brukt. Jeg har et slikt sikte, det er svært bra.
  10. amatør

    Sakoklubben

    Zeiss Diatal 7x50 finnes bare med lys
  11. Den finns ikke i standardkaliberene til Blaser. Det virket som om han ønsket seg Blaser.
  12. Er det det man kaller avansert norrlandskombi?
  13. Nei, om den er 22 mm og i .30 blir det ca 26 g pr cm. .30 hullet betyr ikke mer enn én mm på diameteren. Så å gå fra 6,5 til .30 har mye mindre å si enn å gå fra 21 til 22 mm på diameteren.
  14. amatør

    Sakoklubben

    Jeg visste jeg ikke kom på alle
  15. Nå har du. En slags .223 med rand. https://en.wikipedia.org/wiki/5.6×50mm_Magnum Det står i standardlista til Blaser
×
×
  • Create New...