Jump to content

Jegermeistern

Members
  • Posts

    8,820
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    92

Jegermeistern last won the day on April 8

Jegermeistern had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

6,740 profile views

Jegermeistern's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

3.2k

Reputation

  1. Vi diskuterte vel nettopp dette i en annen tråd: https://www.kammeret.no/topic/100214-høyre-og-sv-ønsker-å-stramme-inn-våpenloven/ Opplysende å vite hvor våre politikere får sine "gode" ideer fra!
  2. Min første jaktrifle, ERMA-M/98, er ganske lett, men sjøl med ny og lett demper passerer den nok 4 kg. Mye å dra på i vårt gaupe-terreng, for en gammel mann. Skulle gjerne slanket den litt, men ikke så veldig mye, den er jo i 9,3x62. Kompositt-skjefte vil nok lette et halvkilo, i forhold til bøtteplast-skjeftet, og vel så det, i forhold til det nedhøvlede original-skjeftet. I en tråd om "superlett jaktrifle" skrev jeg: Lagret til Børslars ble overtatt av Erik Bækkevold. Han husket disse underbeslagene fra sin tid hos Lars, men har nå ikke noen igjen, og vet ikke hvor de kan skaffes fra. I en eldre tråd på forumet nevnes at man kan få hengslede alu-underbeslag til M/98 fra Rafdal. Men han har heller ikke sett noen slike på mange år. I noen av trådene (etter søk på "aluminium underbeslag") nevnes "DIP", "Atlasworks" og at slike var til salgs på egun.de, men jeg klarer ikke å søke opp noe fornuftig. Jeg kunne kanskje laget noe slags greier sjøl, eller hvertfall fått kamerater med hobby-verksted til å laget noe (jeg har verken utstyr, eller teknisk utdanning/praksis). Er det noen av "kammer-folka" som vet noe om en-eller-annen magisk vei til å få kloa i et underbeslag, som kan lette Mauseren littegranne?
  3. Litt OT i forhold til trådens tema, men - : Det er akkurat nå noen meldinger i media om massedrap med kniv i Kina. I den forbindelsen blir det sagt at i Kina er det totalforbud mot våpeneie for sivilister. Dette er altså et land med gjennomført overvåkning av alt og alle, "ansiktsgjenkjenning", kameraer på alle offentlige steder, som, bokstavelig talt, overvåker hvert skritt man tar.
  4. Det er selvfølgelig amatørmessig av stats- og finansministeren å skylde på "oljefond-avkastning", når handelen kunne vært finansiert på "hvilkensomhelst" måte, ved å bruke det politiske flertallet. Prisen var sannsynligvis "markedspris", som jeg skriver noen innlegg lenger oppe. For de som sitter på enorme formuer, er et slikt kjøp en god forberedelse for en kommende gjeninnføring av føydalvesenet. Med utsikter til en kommende greve-tittel, spiller økonomisk utbytte på kort sikt liten rolle. Våpenmotstander og leder av Stortingets kontrollkomite, Høyre-representanten fra Bergen, synes nok synd på de milliardærene som ble lurt til å legge inn for lavt bud i denne merkelige handelen. Men hvis den brave Bergenshøyre-representanten har sånn omsorg for oljefondet, bør han kanskje se på hvordan den daværende regjering, ledet av hans Høyre-kollega fra Bergen, ga bort 68 milliarder i skatteinntekter fra oljeindustrien, i unødvendige skattelette-tiltak i korona-tida.
  5. Temmelig tydelig at det er "re-branded", ja. Jeg husker disse siktene, ikke usannsynlig at Tasco sto for produksjonen. Det er vel OK optikk, for de som vil sitte noen timer på en stubbe, for å få "sin del" av viltkjøttet. Riflene er kanskje litt mer interessante for oss her på forumet!
  6. Litt tynt med opplysninger, men - : Jeg går ut fra at dette er en DFS-bane? Og at avfyring av "de obligatoriske skuddene" for skyteprøven er i gang? I så tilfelle er det nok som @Nybegynn3r skriver, for å få unna alle som vil ha attestasjon for maksimalt antall "treningssskudd" pr. dag, 15 stk. Litt surt å bli kastet ut før pipa er skikkelig varm, men minst like surt å stå og vente i timesvis, og kanskje måtte kjøre heim igjen, uten å få skutt et eneste skudd.
  7. Hei, og velkommen til forumet! I tillegg til "bilder, bilder, og flere bilder" er jo også (for-) historien til at våpenet har endt i din varetekt, interessant. Hvis den har navnet "Husquarna", kan det være modell 1600, 1640, eller, hvis den er kjøpt rundt 1970, topp-modellen 1900, et meget godt våpen. https://no.wikipedia.org/wiki/Husqvarna_1900 Edit.: Og, som vanlig, er serienummer, kontroll-stempler etc. av interesse (må kanskje av med kolben for å finne alle).
  8. No 8 has a stock from Hallvard Stormoen, "in the Sauer 200 STR style". Stocks like this one was made by many producers (Bredvold, Kongsberg, Vaapensmia), for Karg.J and Kongsberg M/67 mausers. I can watch if there is some at the marked, snd send you a message. They are often cheap ($ 200 or less).
  9. - eller ansatte i Posten? https://www.kvf.no/vaapen.php?type=Pistol&weaponid=PIST0016
  10. Faktum gjenstår - administrasjonen og Skyttertinget presterte å "glemme" hele 15-m-skytingen! Og da gjelder de tidligere reglene. Jeg møter vel Presidenten på stevne i dag. Noen som kan hjelpe henne med gode bortforklaringer?
  11. Neivel, det er jo mange versjoner av sikkerhetsreglene (Jeff Cooper blir ofte nevnt), de gjør jo jobben, hvis de blir fulgt. Jeg "forholder meg" til "ta eller overta - ", siden den ble så grundig hamret inn. Den dekker jo også tilfellene (skjer ikke så sjelden!) der jegeren, som sprer skudda ut i kviten, sier til den erfarne skytteren på standplass: "Prøv rifla, du, da". Hvoretter vedkommende legger seg ned, holder våpenet fjellstøtt, sikter seg inn, tar et kontrollert pressavtrekk - og så sier det "KLIKK!!!!". I de ikke helt uvanlige tilfellene, der "noe" har berørt avtrekkeren på et sikret våpen, og den henger seg opp (?), klikker/smeller det straks sikringen tas av, om så avtrekkeren er i vakum. (Den splitter nye M/67-en min fikk pent stå ubrukt, til Søilen hadde montert danskavtrekk på den).
  12. Jeg har nevnt den mange ganger før, regel nr. 1, som løytnant Vaag hamret inn i skallen på oss blodferske rekrutter, på Steinkejrsannan i januar 1967: "Ta eller overta aldri et våpen, ditt eget eller andres, uten først å sjekke om det er ladd eller ikke". I dette tilfellet vil jeg være tilbøyelig til å unnskylde politiet. Det er jo et utall våpentyper, og sjøl om noen av oss regner oss for å være noenlunde våpenkyndige, er det sikkert våpentyper der ute, som vi må "knople" adskillig med, før vi får tømt. Dessuten er det en vanlig feil, som kan forekomme med mange våpen, blant annet Krag-J og Mauser m/98 med originalavtrekker. Jeg fikk levert en M/67 fra KV i 1973, med dette "ekstrautstyret": Hvis man spenner våpnet, setter på sikringa, og så er borti avtrekkeren, kan tennstempelet slå fram, når man tar av sikringa. HVIS dette var tilfelle, har polititjenestepersonen opptrådt helt korrekt, holdt våpenet i ufarlig retning, når h*n startet tømmingen.
  13. Hei, og velkommen til forumet! Takk for at du skriver "mye kunnskap og erfaringer blant folk her inne", det var jo det noen av oss gjerne ville ha, da vi startet forumet. Ja, svaret er så ofte "Tikke T3", at jeg fristes til å be administratorene av forumet opprette en egen "Tikka T3"-avdeling under "Våpen". Vekt på jaktvåpen er avhengig av jaktformer, terrengformer (eller skogsbilvei til stubben man skal sitte på), og ikke minst, størrelse, vekt og form på jegeren! Jeg er gammel gubbe på 65 kilo, og ville nok ikke hatt "varmint-pipe" (har det på 22-250-rifla) til bruk i vårt veiløse og bratte terreng. Det evige spørsmålet "308 W eller 30-06" gjør at vi trøndere, som vanlig, svarer med et mot-spørsmål: Lader du sjøl, eller har du planer om å gjøre det?. I så tilfelle er svaret 30-06. Hvis man baserer seg på kjøpe-ammo, er 308 W beste løsningen. Som oftest ladet til samme hastighet som 30-06, bedre utvalg på jaktammo i de fleste forretninger, og ofte bedre tilbud på ammo til mengde-trening.
  14. Noen av oss blir hvertfall fornøyde, når felt- og bane-sesongen starter neste år. Hvor fornøyde "noen" blir, når de skal skyte på 15-m etter 1. oktober i år, gjenstår å se. For Skyttertinget vedtok altså ingen nye klasser, eller nye skyteprogrammer, der, som dokumentert tidligere i tråden.
  15. Kikkertklassen hører egentlig til i en parallell tråd, men - : Dette kunne vært et argument, i Krag-Mauser-tida. Nå er et av verdens mest presise våpen, oftest kamret i en av verdens beste langholdspatroner, blitt "dusinvare" i DFS. Det er derfor lite å tjene på å "kjøpe seg poeng" på våpen-sida. Man kan jo legge kronasjene i premium-optikk, men der er det også lite å hente. "Anekdotisk bevis" - jeg har vunnet 8 15-m-stevner i vinter, med et Kina-ræl-sikte til under 500 kroner. Det viktigste med kikkertsikter til DFS-bruk er at kneppene stemmer, og det gjør Tasco-en, ingen problemer å skru fra 15 til 50 og videre til 100 meter, og ned igjen, og få samme treffpunkt. Ja, noen av oss er litt "støyende". Men klassen er altså. som klasse 3-5 bane og 15-m, ei klasse uten kvalitetssortering. Mange av kikkert-skytterne jeg har møtt, er skyttere som tidligerre har hevdet seg meget bra, men som mistet interessen for de vanlige konkurranseformene i DFS. Meritterte skyttere har evnen til å si fra, når noe kan forbedres.
×
×
  • Create New...