Sakoen75 Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 Sliter litt med å velge hvilket stål jeg skal velge meg med disse to som alternativ. Er en kniv til daglig bruk jakt og friluftsliv. Sikkert ikke de beste stålene men liker kniven så da er det hva jeg har å velge i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stigamundsen Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 (edited) D2 held betre på eggen, men er vanskeligare å kvesse. D2 er heller ikkje rustfritt. AUS 8 er lettere å kvesse. Men held dårligare på skarpheita. Ganske rustfritt. Har fått litt overflaterust på AUS8, men ikkje verre en at du lett fjerner det ved vanlig vedlikehald. Så det kjem an på kva du har å kvesse med og kunnskapen. Og om du er ein person som passer på utstyret ditt. Eg ville nok valgt D2, og vore bevisst på at eg må passe på den litt. Edited July 27, 2023 by stigamundsen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted July 27, 2023 Author Share Posted July 27, 2023 Har Lansky, steiner, Work-Sharp og stropp til å holde knivene skarpe med. Har en i AUS8 som jeg er fornøyd med når det kommer til rust og eggen holder seg egentlig overraskende godt selv når barna låner den. Tusen takk for tipsene, det hjelper på valget Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stigamundsen Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 Då skal du ha utstyret til å vedlikehalde det meste, tenkjer eg Kva knivmodel er det, forresten? Vart litt nyskjerrig 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATS Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 stigamundsen skrev (9 timer siden): D2 held betre på eggen, men er vanskeligare å kvesse. Dette er vel en sannhet med modifikasjoner. Slik jeg har forstått @Metallurgen har D2 så mye karbon i stålet at det blir sprøtt. Den høye karbonandelen gjør at slitasjemotstanden er god og eggen kan holde lenge. Problemet er at sprøheten gjør at eggen kan knekke helt ytterst om du spikker tør hard ved, er i knuter på treverk, eller du er i bein under slakting. AUS 8 ligner sandvikstålene, og de er laget spesifikt for kniver. De er rustfri, og balanserer slitasjemotstand og seighet/sprøhet til kniver. For en allround kniv ville jeg valgt Aus 8 fremfor D2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted July 27, 2023 Author Share Posted July 27, 2023 stigamundsen skrev (9 timer siden): Kva knivmodel er det, forresten? Vart litt nyskjerrig Er noe så simpelt som foldeknivene Ontario Rat 1 og 2, egentlig kjempe kniver for prisen i mine øyne. Koster ikke skjorta hvis du mister de og for meg så har de vært "skuddsikre". Modell 1 er litt stor i lomma men en grei kniv når det ikke er en slire kniv i beltet. Modell 2 er liten og grei så den ligger fint i en dongeribukse lomme. Barna låner en nr 2 i AUS8 den siste uka til spikking og fisk, den har holdt seg overraskende skarp så må skryte av AUS8 i denne omgangen. Er ikke så god i de forskjellige stål typene og ble bare forvirret av Kniveksperten sin beskrivelse av de to stålene. ATS skrev (49 minutter siden): For en allround kniv ville jeg valgt Aus 8 fremfor D2 Takker for din konklusjon. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uMtuli Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 Du får kjøpe mens du kan. Ryktene sier at fabrikken legger ned... Lite info å hente på hjemmesiden, bortsett fra at de informerer om at de ikke lengre tar bestillinger OntarioKnife Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted July 27, 2023 Author Share Posted July 27, 2023 Ja har sett det står noe om det på nettet. Leste en plass (facebook?) at de kjører på videre med nye eiere, blir "spennende" å se hva som skjer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8x57IRS Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Har begge disse knivene i D2. Har ikke rust på mine men har ikke brukt dem iherdig. De har jo vært på markedet en god stund og det er jo "hard" konkurranse hvor de ligger i pris messig. Selv om de er ok kniver er det sikkert "bedre" design/alternativer der ute nå. Kina tar over ser det ut til. F.eks. Civivi/(We Knife) https://www.civivi.com/ QSP https://www.qspknife.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.