Jump to content

uMtuli

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

uMtuli last won the day on January 2

uMtuli had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Har selv sett etter «Helt vilt» noen år nå, siden jeg ikke fikk sett alle episoder da det gikk på TV, men har ikke funnet annet enn det som ligger på YouTube. Om det er noen trøst så kan du se på originalen «I jegerens gryte» som til nå har gått i 11 sesonger. Noe ligger vel på NRK, men alle sesonger ligger fritt tilgjengelig, også her fra Norge, på dansk TV. Går under tittelen «Nak & æd» i Danmark. Link: Nak & Æd: Sæson 11 | Se online her | DRTV
  2. Sveipet innom mest for at jeg håpet på at det var et svææært tre, som kunne brukes til bueemner. Da skulle jeg gjerne hjelpe til med avhending… Har ikke noen erfaring med rådyr og barlind, annet enn at jeg har sett at de viste interesse for naboens barlindhekk for noen vintre siden, da det var så innmari mye snø her i Vestfold. Barlind er driitgiftig for både 2- og 4-beinte. Jeg vet om at hester har daua av å spise barlind her i Norge (fruktkjøttet er visstnok ikke giftig, men en enkelt fruktkjerne skal være nok til å drepe en hest), og i fjor daua 6 kuer av å spise barlind som noen hadde
  3. 😄😅👍 En av fatterns spesialiteter var noe han kalte for «svensk krigerbæsj», og noe han drev med seine nattekvelder, når han var sulten og ikke muttern var hjemme. Har null peiling på hvor han fikk navnet fra, men han hadde jobbet litt i Sverige i sin ungdom...men etter hva jeg vet er de eneste traumer derfra, når han snakket om svensk surströmming... «Krigerbæsjen» bestod i praksis av minst to brødskiver, helst ristet brød, i ytterkant, og deretter en haug på 8-10 cms høyde med diverse pålegg etter prinsippet «man tager hvad man haver»…noe som oftest inkluderte peanutbutter, marmite, sp
  4. Er noen år siden nå, men jeg reagerte ikke på smaken i hele tatt. Smaken var iallfall ikke mye ulik pålegg laget av røkt hjortekjøtt, og var vel derfor det ble presentert som sånn også. Det var tomt for smørbrød med ekte røkt hjort, så jeg fikk ikke sammenliknet direkte der og da. Nå er danske såkalte "høje smørbrød" ganske stæsjet opp med mye annet enn bare en skive med pålegg, og en sånn brødskive blir jo en kulinarisk totalopplevelse av forskjellige smaker.
  5. Både interessant og tragisk å lese. Jeg kjenner meg igjen i det siste du skriver. Når man har vært del av en svært sammensveiset gjeng, med helt spesielle opplevelser og omstendigheter, så vil de som er gått bort alltid være en del av oss som er igjen, på både godt og vondt... R.I.P.!
  6. Slanger er faktisk ganske allrighte dyr! Ingen grunn til å avlive hele gjengen – de har sin plass i systemet, men når det er sagt, så er det enkelte varianter det definitivt ikke er noen god grunn til, eller iallfall ikke noen god idè å verken ha rundt huset, eller til og med dele hus sammen med. Utenfor «sesong» ser man dem faktisk svært sjeldent, men vet man hvor man skal lete er det ikke noe problem å finne dem hele året rundt. De er egentlig fascinerende dyr, og jeg har ikke noe problem med dem, selv om at jeg innrømmer at det er en tre-fire varianter som lett kan gi meg «the heebie-jeeb
  7. En del av barndommen ja, men langt fra hele. «Farm boy» også. Er ikke norsk statsborger by the way. Glemte å ta med at vi hadde myye moro med en gammel antikk Brown Bess munningslader og hjemmelaget svartkrutt...ohhh så gøy !! Har alltid hatet kjøpesentre....men de gangene vi var på storinnkjøp i de store variantene av sånne (type Sandton City Mall osv) visste muttern alltid hvor hun kunne finne oss, etter at vi lurte oss vekk så fort det var mulig. Det var bare å sjekke i jakt og fiskebutikken...
  8. Beklager lang post i forrige innlegg, men når først minnene begynner å strømme på….
  9. Interessant og morsom tråd! Jeg tror nesten ikke at det går en eneste dag, hvor jeg ikke drømmer meg tilbake til barndommen og deler av ungdomstiden, og skulle ønske at jeg på en eller annen måte kunne trylle meg tilbake til den tiden. Jeg vokste opp i det sørlige Afrika, og gikk barfot i slitte shorts og khakiskjorte nesten så godt som året rundt, hadde alltid en sprettert i lommen, og levde livet «fri som en fågel» !! Livet var så mye enklere da… og Man, I really miss that !! Min skytekarriere startet med diverse luftgevær og myye skyting med disse - BSA, Webley, Diana og Gam
  10. Sånn som jeg husker det, er det mye enklere å eksportere våpen for privatperson enn for butikk. Har erfaring fra begge deler, selv om at det er noen år siden. Har som privatperson eksportert både hagle og rifle til brodern som er bosatt i Danmark, siste gang i 2015. Som privatperson må du fylle ut et skjema fra det lokale våpenkontor (ta kontakt og sjekk - noe kan ha endret seg). Du må legge ved godkjente papirer (på det aktuelle våpen) fra politiet i Danmark når du søker. Eksportskjema godkjennes og stemples deretter av dit lokale våpenkontor, og i tillegg må du få det stemplet i tollen på
  11. Husker ikke om gutta i det danske programmet Nak & Æd har spist grevling, men de har iallfall gitt ganske grei tilbakemelding om at rev var det verste de noen gang har spist. For den som vil kan man se alle 11 sesonger her Nak & Æd: Sæson 11 | Se online her | DRTV Grevling blir ofte kalt «skogsgris » eller «husmannsgris», og det var ikke helt uvanlig å spise skogsgris under krigen – både her i Norge og i Danmark. Har selv familie som spiste det flere ganger under krigen. I Danmark blir det i jaktselskaper innimellom servert smørbrød med røkt grevlingskinke som presenteres som
  12. I forbindelse med konkurs på en tidligere jobb, satt vi (jeg) plutselig i den situasjonen at jeg hadde solgt en haug med våpen på konkurssalget som ikke kunne utleveres, og som umiddelbart måtte fjernes fra konkursboet, og som ikke kunne oppbevares i godkjent lokale ettersom dette måtte tømmes i løpet av kort tid osv. Bostyrer var veldig oppsatt på å få tømt lokalet VELDIG fort, og våpenkontoret ville ikke (kunne ikke grunnet plassmangel) oppbevare de solgte våpen frem til at kjøperne hadde fått godkjente papirer tilbake. Jeg hadde ansvaret for våpenavdelingen, og var også den personen so
  13. Helt enig !! Har ikke prøvd Oslo Skytesenter sin, men vært med brodern på tilsvarende baner/kinoer i Danmark når jeg har vært nedover. Kjempegøy og bra trening. Veldig greit å være to som nevnt, slik at man kan fylle magasinet mens den andre skyter - og det er et absolutt "must" å ha med mye ammunisjon og veldig gjerne flere våpen eller piper hvis man bruker systemvåpen....det blir veldig fort varmt !!
  14. Stemmer at børsemakere bruker Lynol. Iallfall Vågsland bruker å bade gamle stokker i Lynol, før de skal ha ny finish. Tror dessverre at Lynol ikke lengre er i produksjon, om det er pga miljøhensyn eller fordi det brukes til å lage hjemmelaget sprengstoff type TNT vet jeg ikke. Dagens alternativ er kanskje en eller annen form for "tilsvarende" tynner ?
×
×
  • Create New...