Jump to content

kan jeg la lyddemperen stå på rifla ved lagring?????


lapp

Recommended Posts

hallo. har montert på en a-tec tmm5 demper på rifla mi, og lurer derfor på om jeg kan la den stå skrudd på mens rifla står i skapet, eller om det lønner seg og ta den av? lukter jo syre av den....

mvh jørgen borge

 

Du lukter helt rett, det kan også dannes kondens i demperen.

Ikke noe av dette er gunstig for pipa så det er best å skru demperen av etter bruk. Det tar bare 10 sek uansett..... :wink:

Link to comment
Share on other sites

ok, takker for svar. regna egentlig med det, når jeg lukta i den.

ang. demperen. er det normalt att det ser ut som om det har "etsa" bort endel rundt hulla i modulene, alt etter 100 skudd?

er det bare i førsten, eller forsvinner det bare mer og mer???

Link to comment
Share on other sites

@Lapp

 

Erosjonen du ser rundt hullene er ikke noen grunn til bekymring, når demperen er ny så har den skarpe kanter rundt hullene i innmaten, det er disse skarpe kantene som nå er brekt. Nå vil videre erosjon gå mye saktere. Men en lyddemper er forbruksvare akkurat som løp, før eller siden blir de utslitt innvendig pga trykk, varme, krutt og metallpartikler som blåser igjennom med bra fart....

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv en BR reflex til en kal 30-06. Til jakt har jeg ikke merken noen treffpunkt forandring, selv om jeg skrur den av og på igjen mellom hver tur i skogen og hver skyting på skive (100-150m). Mulig de som skyter i benk eller på lengre hold mener noe annet.

Link to comment
Share on other sites

@ kjell olav.

ok, blei litt bekymra når titta inni der se, men da er det jo ikke noe å tenke på:)

 

@Kriegh.

jeg har ihvertfall tatt min av og på flere ganger uten noe forandringer. men om jeg skrur den av, og tester flytter treffpunktet seg 5,2 cm opp og 1,3 cm ut til venstre på 100m hold, men det varierer fra rifle til rifle etter hva jeg har hørt...

Link to comment
Share on other sites

En korrekt montert demper, skal ikke kunne gi treffpunkts endringer, fra bruk til bruk. Skru man den av og så på igjen, skal treffpunktet være akkurat som før om alt annet er akkurat som før.

Viss ikke er noe galt (løse skjefteskruer, skjev gjenging for eller på demper, dårlig tilpassning av demper, noe som er løst i demper).

Link to comment
Share on other sites

ta av demperen,jeg hadde en 223ltr og hsusken demper,lot den sitte på når den blir flittig brukt her på gården.men fikk problem med samling etter vært,tok av demperen og da var det rust i krona,ikke mye som skal til der,sendte den til kroning og ble som før.så her etter tar jeg av demperen med en gang jeg er ferdig med og skyte,aluminium og stål skaper reaksjoner vist nok sa ragnar hansen :idea:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skutt endel med 223r i sommer/høst, og nøyd meg med å dra gjennom pipa. Problemet har etterhvert blitt en knallhard oppbyggning på munningen av noe jeg tror er karbon, etter konsekvent demper bruk (uten å pusse munningen etter bruk).

 

Under/etter siste SF felt på sæberget, ble det konstatert at rifla ikke hadde noen som lignet på god samling (skutt av skyttere som er mye bedre enn meg). Litt rart syntes jeg, uten å reflektere mer på det. Så da jeg tok den for meg her om dagen, la jeg merke til at slagget på pipemunningen, hadde dannet enn raggete kant i og runt kroningen (virklig ille). Jeg er ganske overbevist om, at manglende puss av munning. Har sendt presisjonen ut på tur, og det skal bli spennende å teste når tid og vær tillater det med samme amo og avstand.

 

Jeg har kommet til at demper bruk, fordrer litt omtanke for pipa etter bruk (puss av munning for slam etc), som man slipper når en ikke bruker demper.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ble anbefalt av forhandler å ta av demperen ved lagring. Spesielt ved vertikal posisjon av rifla.

 

Dette på grunn av at hva som en utvikles av slagg eller korrosjon (BR Reflex) i demperen kan løsne å falle i løpet og ned i sluttstykket så setter det seg der og utvikler seg videre uten at du vet om det.

Link to comment
Share on other sites

Rifla mi har hatt lyddempern på gjennom hele sesongen. Jeg har bare tatt den av for å tørke reint og olje gjengene etter turer i fuktig vær. Jeg har jo en kompressor som jeg bruker til bil og verkstedarbeid....går det an å blåse rein lyddempern med den ? Vil det hjelpe på denne dritten som detter ned i løpet ? Dette er første dempern min, så jeg har null erfaring.

 

Men når sesongen min er over 24.12. så vil dempern bli tatt av og lagra på hylla over våpna. For da blir det ikke skutt mer før banen åpner igjen i april/mai for min del.

 

Gleder meg til 10. august igjen :D Uff, det er lenge det gitt :cry:

 

Jeg trur jeg skal kjøpe ammo jevnt og trutt gjennom alle mnd., fram til banen åpner, så blir det ikke så dyrt på en gang å koseskyte litt. Nå skal jeg prøve å få kjøpt en kikkert til 30 lang'n min i januar, og da blir det vel noen turer på banen med den gjennom vår, sommer og høsten også. Den har jeg ikke skutt med siden midten av 90 tallet, så det skal bli morro :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...