blacksky Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 (edited) Dette er tilbehør til vilt- og biffmiddager 2 pers 7 ratte poteter eller amedine poteter med skall 1 dl kremfløte sky fra stek eller steking ikke mer en 1 dl kvernet rosepeper maldon salt 2-3 ts hvit trøffelolje 2 ss kvitseidsmør eller Røros smør En liten aning revet muskatnøtt En knivsegg knust hvitløk:) ( ikke kuttet eller presset ) alt mikses med pressse En oppskrift som jeg har laget, som får de fleste til å slikke bollen etter middagen:) Edited November 24, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Oi! Det der hørtes snadder ut Oppskrifta skal prøves! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannebo Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Denne er veldig lik den jeg pleier å lage. Bruker i tillegg litt sellerirot i sammen med poteten, om det ikke lages egen pure' av dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemi Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 God, hjemmelaget potetmot er supergodt - i flere varianter. Prøv også med provencekrydder, absolutt veldig velsmakende til vilt. Blacksky - det med trøffelolje hørtes veldig bra ut, skal prøves! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Steike, den oppskrifta der, hørtes snadder ut. Den må testast ut. Og Kviteseid smør er skikkelig smør, det er standard i jul og høgtider. Ellers så klarer eg meg godt med vanlig meieri smør og Brelett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksky Posted January 12, 2008 Author Share Posted January 12, 2008 Dere får gi en uttalelse etter dere har smakt på det! Men husk at hvit trøffelolje er ganske drøy så smak det til (den sorte er mildere)! Har nettopp hatt gryterett med elgkjøttdeig! Det ble "slikke bolle" tendenser nå også da serverte jeg faktisk potetmosen til. Og hadde rødvinen LAN fra rioja til, 2001 mod. Det er et exelent år for denne må prøves. Er det interesse for oppskrift for elgkjøttdeiggryte? PS! Amedine passer litt bedre til mos enn ratte, mandel er perfekt, men da bør du skrelle.. Mvh Bjørnar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Har aldri brukt trøffel olje, så det kan bli spennandes. Får sjekke Meny om dei har slikt, eller må ein kanskje innom ein delikatesse butikk ? Og eg pleier å bruke mander til mine snadder potetmos det er den beste poteten til det etter min smak. Men eg har ein heil ordinær oppskrift i forhold til denne. Men denne hørtes veldig spennandes ut, så heilt klart denne må prøvast ut... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksky Posted January 13, 2008 Author Share Posted January 13, 2008 Hei Mauser ! det er bare noen få meny-butikker som har det.. det er den lille dråpen som gjør hele forskjellen!! grunnen til annen sort at det er bedre skall på amedin enn mandel har noen problemer med å få tak i kan jeg hjelpe:) bare ta kontakt Mvh Bjørnar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Takk for det, skal prøve å få tak i her på Meny, eller få dei til å bestille det til meg.. Dei pleier å væra behjelpelige med å få tak i saker og ting, iallefall hvis dei vil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Mat er gøy, altså! Prøvde dette på Søndag! Super oppskrift, men jeg byttet ut rosepepperen med svart pepper, og la i to store fedd hvitløk - smaken er som baken! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 smaken er som baken! Rund og god, altså? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 smaken er som baken! Rund og god, altså? Jepp, magre rumper vil vi ha oss frabedt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksky Posted January 17, 2008 Author Share Posted January 17, 2008 hei igjen! poenget med å bruke trøffel er å gjøre det så enkelt som mulig! ergo så små mengder av andre smaktilsettninger som mulig:) kun pasta med godt smør, godt salt og trøffel er nok for at det blir gormet. ha mye annen, F ex hvitløk pepper, muskat mm vil minske opplevelsen av trøffel smaken.. ""TIDLIG FRANSK GASTRONOMI brukte mye tid på å forsøke å gjøre mat til en vitenskap. «Det finnes fire smaker,» sa de lærde mennene. «Surt, salt, søtt og bittert. Alle smaker er en variasjon over disse fire grunnelementene.» Men de fikk et problem når de kom til trøffelen. For den er verken søt, salt, bitter eller sur. Derfor konkluderte franskmennene med at trøffelen ikke smakte noe. «Den har bare aroma, ingen smak,» sa de for å dukke unna problemet. Jeg har det samme problemet. En god trøffel har den mest overveldende smak og lukt du kan tenke deg. Men den kan ikke beskrives for dem som ikke har smakt det. Den lar seg ikke sammenlikne med noe annet, noe kjent - sopp, for eksempel. "" Mvh Bjørnar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.