Jump to content

Lade 222 Rem


ronnyen

Recommended Posts

Skal begynne å lade 222 rem å hovedsakelig til skadedyr,men også forhåpentelig vis en gås i ny å ne..Å da lurer jeg litt på kulevalg...Vet jo at V-MAX e bra på skadedyr,men hvis jeg skyter gås osv har jeg lyst å ha noe kjøtt igjen...Noen som har forslag ??  Å hvilke krutt anbefales ??   Har ladet en del til både handvåpen å rifle,men dette kaliberet har jeg ikke vert borti før :-)

Edited by ronnyen
Link to comment
Share on other sites

Lapua har en fin 55 grs helmantel til matfugl. Den er litt butt, så den stabiliserer også i 1:14 riflestigning. Spisse BT-kuler bør være 53 grains eller lettere for å gå godt, ihvertfall hos meg. 

 

Krutt; fra N120 til N135, evt Norma 200-201, Hodgdon 322 og lignende. Det finnes MYE ladedata tilgjengelig og patronen er tilgivende og enkel å lade. :-)

Link to comment
Share on other sites

Om du hovedsaklig skal bruke den til skadedyr ville jeg valgt v-max, bruker selv 40gr z-max hovedsaklig til matfugl pga. jeg føler det gir meg ekstra trygget med tanke på rikosjett. Ladet til 1050m/s har jeg ikke fått gjennomskudd på de få gåsene jeg har skutt med .222, stygge slakt, men skyter lavt på halsen, så har jeg nesten ikke mistet mye mat på fugl ned til siland størrelse. Føler det gir trygghet på human avlivning også, enten blir det bom, eller momentant død. 

 

Du kan like godt bruke flere forskjellige kuler, .222 er så lett å lade, iallefall i min tikka m590

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hvis du ønsker ei raskt ekspanderende kule som ikke er så voldsom som V-max, kan jeg anbefale 50 grain Sierra spitzer blitz 1340. Det statistiske grunnlaget mitt er tynt, men på rev så er min erfaring at de gjør de mindre ugreie enn v-max, men samtidig med god nok effekt til at Mikkel går ned i smellen. Jeg sprenglader ikke, men sender de ut med rundt 880 m/s.

Link to comment
Share on other sites

Ja er ikke ute etter max lading for er ikke sikkert rifla går bra med det...Jeg lager meg en ladestige å tar den som gir best presisjon...Har altid gjort det på den måten. Skal kikke litt på Sierra kulene...Tenkte å ringe Trond Alvestad å høre hva han har eventuelt :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...