Jump to content

Hjortefot

Members
 • Content Count

  379
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hjortefot

 1. Akkurat hvor høyt trykket blir kan jeg ikke svare deg på. Men det blir nok ikke veldig høyt, ettersom Norma oppgir f.eks 61 grains MRP som maksladning for 165 grains Oryx, eller 60,6 grains for 170 grains Tipstrike.
 2. Jeg har brukt Rafdal flere ganger og jeg har god erfaring med han. Det var en gang det var noe småtteri som ble feil, men det ble raskt retta opp i. Og som andre her skriver, så blir det levert til avtalt tid. Noe en del andre ikke er særlig flinke med.
 3. Hehe, her gikk det nok litt fort i svingene 😄 Ja, jeg mente Te-Titan 👍
 4. Omsider har jeg fått skutt litt med rifla. Sammenlignet med en velbrukt Hausken JD151 som sitter på .260`n min, så demper den nok litt dårligere. Men helt ok i forhold til størrelsen, verken mer eller mindre. Jeg hadde en gang en munningsmontert A-tec Cmm-4(?) i aluminium på en .30-06, og denne Svemkodemperen er nok i omtrent samme gata.
 5. Dette er absolutt et prosjekt som vil være interessant å følge, så bare kjør på! 👍
 6. Da skjønner jeg problemstillinga, men jeg har desverre ingen god løsning. Får håpe du finner en løsning som fungerer for deg 🤞
 7. Hvis jeg forstår deg riktig skal du feste sammen to bambuspinner i kryss med tau? Jeg tror det vil være bedre å ha skytestøtta løs, istedet for å feste den i rifla. Jeg har brukt den løsningen i årevis, og det er helt uproblematisk med rifla over skuldra og skytestøtta i hånda.
 8. Hvis jeg snart får igjen rifla mi fra børsemakeren kan det bli ei råd med brukererfaring. Det endte nemlig med at jeg kjøpte en Hunter short 😉 Børsemakeren antydet at rifla skal være ferdig utpå våren, så da får en krysse fingra for at det er snart. Jeg skriver noen ord så fort jeg har noe å rapportere 👍
 9. Denne her https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5836&prodid=12997 burde fungere godt. Jeg har skutt 5 rådyr med samme kula, men i 222 Remington, med veldig godt resultat.
 10. Takk for tilbudet! Jeg skal si ifra hvis det blir aktuelt 😁
 11. Takk for alle innspill, folkens! Jeg får ta en runde med meg sjøl på om det egentlig er helt nødvendig å fjerne den hylsa. Sjøl om jeg ikke har henda helt fulle med tommeltotter, så ser jeg for meg at dette kan medføre en del frustrasjon og høylydt banning 😄
 12. Takk for gode råd! Det vil helt sikkert bli vanskelig å holde kontroll på temperaturen, selv om en kanskje kan prøve å kjøle ned foran og bak hylsa. Jeg får prøve å finne ut mer om egenskapene til limet, før jeg eventuelt gjør et forsøk.
 13. Jeg har ei rifle med scoutmontasjehylse fra XS Systems limt rundt løpet. Denne kunne jeg tenkt meg å fjerne, men den er visstnok limt med Loctite 638. Etter det jeg har greid å finne ut, trengs det 250°C for å få Loctiten til å slippe. Så da er spørsmålet: Tåler løpet og låskassa såpass høy varme?
 14. Det er hyggelig å få svar på i tråden sin, men så langt har ingen kommet med svar på det jeg lurte på. Fint om dere kan ta diskusjonen om hurtigmontasje av lyddempere i egen tråd. Takk for oppmerksomheten😊
 15. Her bør du finne ut omtrent når rifla di er produsert: https://www.sako.fi/sites/default/files/SakoOldmodelsNumbering.pdf
 16. Jeg lurer på om noen har brukererfaring med andregenerasjons dempere fra TE Titan? Jeg skulle hatt en nett demper med bra demping og liten diameter, og da ser jo Huntermodellene lovende ut https://www.te-titan.no/gen2 Kanskje spesielt Hunter short. Jeg kan ikke huske å ha sett noen omtale av disse i hverken jaktblader eller på nettet, så jeg håper noen her kanskje sitter på noe praktisk info?
 17. Hvis det er silikonputene til Peltor Sporttac du mener, så kjøpte jeg dem her: https://beta.xxl.no/3m-peltor-hygienesett-gel-for-sporttac-std-gra/p/1154179_1_style
 18. Jeg har god erfaring med Peltor Sporttac med nye silikonputer. De ble mye bedre å ha på seg, og de tetter (og demper) mye bedre enn før 👍
 19. Ja, jeg følger Rasmus på Youtube og jeg må si han lager meget bra filmer👍 Det virker som disse proppene foreløpig er mer utbredt i Sverige.
 20. Ja, både Lep-100 og Lep-200 har vært omtalt i Jakt i senere tid. Jeg fant litt brukererfaringer på det svenske Robsoftforumet, og de var utelukkende positive.
 21. https://www.guns.com/news/2018/12/18/aquila-introduces-new-5mm-remington-rimfire-magnum-load Det lanseres fortsatt ammunisjon til den gamle 5 millimetern, men noen stor hit blir det neppe.
 22. Den første salongrifla mi var en slik, dog av litt nyere dato med matt, glassblåst finish på stålet. Avtrekket var litt langt, men "mykt" og uten hakk. Litt som å dra i en gummistrikk 😄 Den gikk godt med Remington Yellow Jacket, for high speed ammunisjon med hulspiss måtte det være! Kikkertsikte fungerte aldri noe særlig på den jeg hadde. Det var å skyte inn, og etter å ha håndtert børsa litt så satt ikke samlinga helt på samme plass som sist. Med løst deksel som siktet sitter på og løpet klemt fast i løpskanalen ble nok variablene for mange. Men vi hadde mange gode stunder s
 23. Sako leverte rifler med magasin i 6PPC også, men de er neppe å finne i store kvanta her til lands 😕
 24. Er det noen som har prøvd de elektroniske øreproppene til Peltor?https://www.xn--verkty-fya.no/3mtm-peltortm-lep-200-eu-oreplugger Det virker som et interessant alternativ til formstøpte propper, men det er lite info å finne.
 25. Jeg er litt usikker på om den er i produksjon fortsatt, men Merkel KR1 har pipeskiftsystem og kikkertmontasjen festet på pipa.
×
×
 • Create New...