Jump to content

Hjortefot

Members
  • Posts

    393
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hjortefot

  1. Jeg bestilte slike tidlig i høst. Jeg fikk en bekreftelsesmail 1. september, noen dager etter at jeg hadde sendt inn bestillingsskjemaet. Deretter fikk jeg en mail med faktura den 26. september, og så kunne jeg hente pakka på posten noen få dager senere. Så jeg syns det gikk rimelig kjapt, men leveringstiden kan sikkert variere litt.
  2. @Polardego Arrowmaker her på forumet har jo laget et par patroner basert på 8x68S, .300 og .338 OAM. Mener det er en tråd om dem her inne en plass.
  3. Jeg har en Mauser som burde hatt nytt løp, og i søken etter å holde kostnadene nede kom jeg over dette https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ObjectID=68255 Prisen er god, men er produktet godt? Jeg skjønner at disse løpene ikke er tilsvarende Lilja, Krieger osv., men lurer på om det går an å få rimelig god jaktpresisjon med et slik. Hvis noen har erfaring med slike løp, så rop ut!
  4. Jeg har skutt en god del tusen skudd i to stk Remington 700 og en Seven uten noen form for trøbbel med utdrageren. Jeg passer på å rengjøre støtbunnen for messingrester av og til, men det bør en jo strengt tatt gjøre på alle rifler.
  5. Jeg har brukt .357" Sierra Tournament master(?) 170 grains helmantel i min .358 Winchester og fått brukbare samlinger. De går ikke like tett som jaktkuler med riktig diameter, men heller ikke så mye dårligere. Jeg har ladd med N-133.
  6. En gammel Brno model 2 har ikke akkurat skjefte som passer til min kropp. Så i et forsøk på å gjøre salongrifla til et mer attraktivt treningsvåpen, har jeg begynt å modifisere den litt. Fremre del av skjeftet smalner inn veldig og ender i en liten snabelavslutning. Det passer dårlig med lange fingre som trenger noe mer å holde rundt. Skjeftet ble derfor kappet rett foran fremre skjefteskrue, og en passende bit med bøk (det var det jeg hadde tilgjengelig) ble limt på og formet til. Her går funksjon før form, men egentlig syns jeg ikke det ble så gæli. Jeg hadde forventet at det skulle bli langt verre En eller annen slags finish gjenstår, men jeg har planer for kolbekammen også, så finishen får vente.
  7. En annen løsning kan være å bytte ut "hjulet" på montasjen med en vingemutter. Jeg prøvde det på en sånn montasje, men jeg fikk aldri testet repeterbarheten med den løsningen. Det er ihvertfall billig å prøve.
  8. Jeg har en Zastava M70 i 30-06, riktignok ikke med noen av de skjeftene du vurderer, men stålet er identisk. Min erfaring er at det er mye bruksverdi for pengene, men i og med at prisen er lav vil jo ikke alt være optimalt. Avtrekket på min var ikke akkurat noe matchavtrekk. Forrige eier hadde prøvd å justere det bedre, for det er justerbart, men endte da opp med at sikringen ikke virket lenger. Så da ble det halvbra avtrekk og sikring som virker. Ei stund etter jeg hadde kjøpt den, ble jeg lei halvbra avtrekk og kjøpte et Timneyavtrekk. Løpet er ikke av de glatteste, så jeg må følge litt nøyere med på mantelbelegget her. Men løpet samler bra, så lenge skytteren gjør jobben. Funksjonering og mating fungerer bra, men jeg ser at forrige eier har pusset og polert litt her og der, så det er mulig det trengtes da den var ny. Så jeg vil ikke fraråde deg å kjøpe en Zastava M70, men du bør være forberedt på å bruke noen kroner ekstra for å bli fornøyd. Og her tenker jeg i første omgang på avtrekk og bedding. Å pusse og polere litt her og der for å få sluttstykket til å gli glattere klarer du selv, hvis du ikke har ti tommeltotter.
  9. Nå har jeg ikke skutt innmari mange rådyr med 6,5, men jeg har god erfaring med tung kule i moderat hastighet. Jeg har skutt 5-6 stk med hjemmeladd 160 grains Hornady Interlock, og de rusler ut i 750 m/s. Da har jeg kulebane god nok på de holdene jeg skyter på, moderate kjøttødeleggelser og dyrene har foreløpig ikke gått langt.
  10. Takk for svar! Ja, en må vel regne med litt "hard" lyd, men det kan jeg tåle. Bare det ikke støyer slik at det høres ut som tinnitusen har blitt verre, for det gjør med jaktapparatet Jeger`n. Da må Cens med i vurderinga
  11. Opplever du noen form for susing eller egenstøy i proppene? Og hvordan er lydkvaliteten? Høres det "naturtro" ut, eller blir enkelte lyder litt "metalliske"? Jeg har noen gamle Resound Jeger som jeg aldri har brukt noe særlig pga mye egenstøy, så etter å ha kastet bort noen tusenlapper der har jeg vært skeptisk til å prøve andre typer. Lydgjengivelsen i dem var også litt metallisk.
  12. Akkurat hvor høyt trykket blir kan jeg ikke svare deg på. Men det blir nok ikke veldig høyt, ettersom Norma oppgir f.eks 61 grains MRP som maksladning for 165 grains Oryx, eller 60,6 grains for 170 grains Tipstrike.
  13. Jeg har brukt Rafdal flere ganger og jeg har god erfaring med han. Det var en gang det var noe småtteri som ble feil, men det ble raskt retta opp i. Og som andre her skriver, så blir det levert til avtalt tid. Noe en del andre ikke er særlig flinke med.
  14. Hehe, her gikk det nok litt fort i svingene Ja, jeg mente Te-Titan
  15. Omsider har jeg fått skutt litt med rifla. Sammenlignet med en velbrukt Hausken JD151 som sitter på .260`n min, så demper den nok litt dårligere. Men helt ok i forhold til størrelsen, verken mer eller mindre. Jeg hadde en gang en munningsmontert A-tec Cmm-4(?) i aluminium på en .30-06, og denne Svemkodemperen er nok i omtrent samme gata.
  16. Dette er absolutt et prosjekt som vil være interessant å følge, så bare kjør på!
  17. Da skjønner jeg problemstillinga, men jeg har desverre ingen god løsning. Får håpe du finner en løsning som fungerer for deg
  18. Hvis jeg forstår deg riktig skal du feste sammen to bambuspinner i kryss med tau? Jeg tror det vil være bedre å ha skytestøtta løs, istedet for å feste den i rifla. Jeg har brukt den løsningen i årevis, og det er helt uproblematisk med rifla over skuldra og skytestøtta i hånda.
  19. Hvis jeg snart får igjen rifla mi fra børsemakeren kan det bli ei råd med brukererfaring. Det endte nemlig med at jeg kjøpte en Hunter short Børsemakeren antydet at rifla skal være ferdig utpå våren, så da får en krysse fingra for at det er snart. Jeg skriver noen ord så fort jeg har noe å rapportere
  20. Denne her https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5836&prodid=12997 burde fungere godt. Jeg har skutt 5 rådyr med samme kula, men i 222 Remington, med veldig godt resultat.
  21. Takk for tilbudet! Jeg skal si ifra hvis det blir aktuelt
  22. Takk for alle innspill, folkens! Jeg får ta en runde med meg sjøl på om det egentlig er helt nødvendig å fjerne den hylsa. Sjøl om jeg ikke har henda helt fulle med tommeltotter, så ser jeg for meg at dette kan medføre en del frustrasjon og høylydt banning
  23. Takk for gode råd! Det vil helt sikkert bli vanskelig å holde kontroll på temperaturen, selv om en kanskje kan prøve å kjøle ned foran og bak hylsa. Jeg får prøve å finne ut mer om egenskapene til limet, før jeg eventuelt gjør et forsøk.
  24. Jeg har ei rifle med scoutmontasjehylse fra XS Systems limt rundt løpet. Denne kunne jeg tenkt meg å fjerne, men den er visstnok limt med Loctite 638. Etter det jeg har greid å finne ut, trengs det 250°C for å få Loctiten til å slippe. Så da er spørsmålet: Tåler løpet og låskassa såpass høy varme?
×
×
  • Create New...