Jump to content

bøtelagt etter skadeskyting


knutis

Recommended Posts

Det er dessverre noen jegere som ser altfor lett på en "bom",og endel "kjøttjegere" som konsekvent skyter mot hals/hode for å spare kjøttet :evil: ,resultatet blir ofte tragisk :cry: Var på hjortejakt i Sunndal for to uker siden,der fant vi kadaveret av et flott 10 takker,geviret var bastet,taggene hvite.Kjempefin bukk som døde til ingen nytte :(

 

Aner ikke hvorfor den døde,men syns biltrafikken gikk ganske heftig til å være midt i et hjorteområde 8)

 

 

Naboterrenget til der det datt 4 kjappe...... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Kan det være at dyret hadde vært funnet om det hadde vært lov å drive ettersøk med lys? Kan det være at han ikke turde melde fra om at det var nødvendig med ettersøk siden diverse dommer og skriveri siste tiden?

 

Jeg tror desverre det kan bli flere slike saker i fremtiden at jegrar ikke tør si fra om evnt. skadeskyting :idea:

Link to comment
Share on other sites

All erfaring viser, at bøtelegging og rettforfølgelse av hendlige uhell, eller skjerpet reaksjonsmønster i slike saker. Gjør at mange kvier seg for å melde noe som helst til noen som helst. Man blir redd, og usikker, og nå er engang den mennesklige naturen slik den er. Så å kreve at folk da ikke skal jakte er en utopi uten bakkekontakt. Ingen går på jakt med detfor øye å skadeskyte, og det er situasjonen det skjer i som kan utløse tvil og frykt. Her har politiet nå (ikke i akkurat denne saken) med stryn saken + +, mye å svare for. I stedet for å hjelpe jegrene, så skal man straffe og skremme de. Men reaksjonene på slikt kan fort slå ut på landsbasis, i en utalt uvilje mot alt som ligner på raportering og melding. Vi er etter flere gode år med stadig bedring, nå inne på en farlig vei i forvaltninga av jakt i norge. Og jeg setter de lokale helter på endel sheriff kontorer, og deres medløpere hos påtalemyndigheten i skammekroken for dette. Manglende sans for fornuft har gjort mye skade, vi får håpe den ikke er uopprettelig.

 

Ett godt eksempel på hvordan slik taktikk som t.d stryn lensmannskontor har gjort seg skyldig i, er dette med bøteleggingen av personer som kjører i grøfta, dette enten det er vinter eller vår (dette er det forøvrig våre politikere vi kan takke for). Følgene er en uvilje mot å melde fra til politiet om biler er i grøfta eller andre uhell. For man vet at vedkommede får en 3000kr bot nesten uansett hvorfor bilen endte i grøfta.

 

Resultat, man får ikke tak på en god del fylle/rusa førere som profiterer på dette. Samt en økende uvillighet til å ha med politet å gjøre (si noe man ikke burde ha sagt, og vips kommer bota i posten). Paranoia? Tror ikke det nei, det er alt for mange som jeg vet ikke tør snakke med øvrigheta, selv om de aldri har gjort noe kriminelt i hele sitt liv (gjerne de som er reddest). Og slikt sprer om seg. :?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...