Jump to content

Cowboy action shooter tips


Håkon90

Recommended Posts

Revolver

Single action, gjerne en Peacemaker klone (Colt 1873). Jeg synes Uberti sin El Patron er penest, og den gir 4 klikk når du spenner opp hanen (slik originalen gjør). Kaliber 357 Mag (som du skyter 38sp i) eller 45lc. Ruger sin SASS-utgave av Vaquero er vel anerkjent som den mest konkurransedyktige om det er viktig for deg.

 

Hagle
En side by side duger til å begynne med. De får du billig overalt - Boito eller tilsvarende korte (eller kapp den selv). En Winchester 1897 (eller klone av denne) er kjent for å være den raskeste, men koster også 9' for en original. Tøffest er naturligvis 1887 lever action hagla - men krever nok mer trening for å fart i og kostbart leketøy (de har en på Børselars, men det finnes også en utgave med 2-drop som gjør at du kan droppe to skudd i slengen og da kan du få fart i sakene :))

 

Rifle

Her er det vel bare Winchester 1873 som gjelder - gjerne Uberti sin short rifle eller competiton utgaven. Og gjerne samme kaliber som revolverne, eller ikke - flere kalibre er vel mer gøy? Noen synes 1866 Golden boy er pen, jeg liker flammeherdet låsekasse best.

 

Skal du skyte wild bunch må du opp i 45lc, så da kjøper du enten en 357Mag først og en 45lc etterpå eller gå for 45lc om du ikke ønsker flere rifler. Stasj blir det uansett nok av etterhvert...

 

Ta deg en tur innom nærmeste klubb så får du sett hva som brukes - hvor bor du i landet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg lurer også på,.. ikke hva som er penest, men som er godkjent for bruk.

 

Er en Win. mod 94 (kal. 30-30) med åpne sikter - skur/korn, eller med diopter tillat,.. eller hva med en vanlig Marlin lever action?

Jeg har en .357 Ruger Blackhawk Single action, eldre type (som også gir 4 klikk), men med stillbare (micro) sikter,- er den dermed  IKKE godkjent ?

Link to comment
Share on other sites

Alt står i skytterhåndboken: http://www.swsnet.org/doc/SHB2016.pdf

 

Win 94 i 30-30 er ikke tillatt da riflene vi bruker må være i pistolkalibre (det finnes unntak for long range)

Marlin lever action 1894 er tillatt om den er kamret i et pistolkaliber.

Revolver med justerbare sikter kan kun benyttes i kategorien B-western, og da er det en haug med andre regler som slår inn - først og fremst går det på bekledning, men du må eksempelvis benytte en rifle fra 1880 eller nyere (altså ikke 1866 eller 1873). 

 

Det er mange regler og bestemmelser som må etterleves om du skal delta i VM/EM/NM eller Nordisk, men som leder i lokal klubb kan se litt gjennom fingrene med frem til du får tatt sikkerhetskurset og kommet deg godt i gang :-) Så få på deg hatten og ta turen innom nærmeste klubb :-)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...