Jump to content

Munningsflamme AG3


Orium-hunter88

Recommended Posts

Jeg la en del lyng rundt og over løpet.... tydligvis litt for langt foran...

Det spruta opp lyng og kvist når jeg skøyt :lol:

 

Munningsflammen er veldig vanskelig å se i dagslys, bare tenk litt på avstanden til ting som kan røre på seg når du skyter.

 

En annen ting; kammonettet er som oftest ikke godt nok, det må en del mer til...

Link to comment
Share on other sites

er det det dag må du bare sørge for å finne deg en stilling med dypde. det vil si at du finner noe å gjemme deg bak så legger du deg inni noe, bak det igjen. da går det. er det natt kan du glemme det. håper det var til hjelp.

Som sondre sier så må du skjule deg i dybden. Ikke legg deg så du har "fri sikt" til målet (kula må jo ha det, men den er liten).

Finn deg en plass med trær og kratt og legg deg bak dette der du har et lite vindu å skyte igjennom.

Husk på at du setter små grener og buskvekster i bevegelse ved avfyring, så unngå dette forran munningen.

Hvis du kan lage en improvisert hylsefanger av noe tøy el. lign så er det bra, da hylsen spretter opp og frem og kan avsløre deg ved bevegelse og glimt dersom det er sol. (dette utgår med rødplast med mindre du bruker rekylforsterker)

For å unngå støvsky i stillingen din kan du legge en feltjakke eller annet stoff under munningen, eller fukte bakken med vann.

Husk at den desidert beste kamuflasje er den du finner på stedet du ligger eller i nærheten. All slags ghillie materiale og kamuflasjemønster er bare halvgodt hvis du ikke nytter naturlig vegetasjon i tillegg.

Anbefaler deg å skaffe en liten hagesaks/grensaks til å klippe vegetasjon, og sist men ikke minst, ikke ta vegetasjon FORRAN stillingen, men heller bak der du ligger så du ikke lager en "tom" flekk forran deg.

 

Dette ble kansje litt mer enn hva du spurte etter, men du får nok nytte av dette dersom dette er en øvelse du skal drive mye med.

Ellers vil du nok få den opplæring du trenger fra avdelingen din.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Det beste vil være å skru av flammedemperen, da ser man nesten ikke stikkflammen rett forfra. Med demperen på, økes "rosen" mange ganger. Poenget med flammedemperen på en AG-3 er at man ikke skal kunne si hvilken vei det skytes, da man får en stor ildkule i stedet for en stikkflamme. Ikke skyt ned i lyngen deller dekk munningen med tøystykker, da får man en guffen røyksky som er lett å observere.

 

Vi lå på Finskegrensen oppenfor Helligskogen en gang, og skulle beskyte veien på andre siden av elven. Veien skulle mineres av besetningen i Helligskogen, og vi skulle ta ut nøkkelpersonell. Vi var nedgravd, og avfyrte skudd med pipen innenfor åpningen på 150x150mm. Kruttdotten som ble hengende i åpningen var betydlig, og nok til at vi ble observert selv om holdet var over 500 meter. Litt for selvsikre la vi oss til å sove, og våknet av at noen gikk på stillingen vår. Det hadde nok gått bra, men noen hadde glemt igjen en infanterispade på utsiden. Det gikk likevel over 15 minutter og lavmålt diskutering før vi venneligst ble bedt om å komme ut... :wink: Det nyttet lite å si at vi hadde skutt offiseren som hadde sent dem over elven for å ta de slemme skarpskytterene. (Dette var en militær øvelse - jeg er ikke SÅ gammel!)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...