Jump to content

Orium-hunter88

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Orium-hunter88's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det skal jeg se på. Skal jeg deaktivere "worldwide DEM basemap" og "digital globe" ?
  2. Hei. Har nå forsøkt å legge inn bilder på den nye GA 320'n min.. Jeg har installert kartene på dataen fra cd'er. Så har jeg overført de via mapsource. Når jeg da velger de inne på gps'n, så ser jeg ikke noe kart på skjermen. Hva kan jeg gjøre og hva kan være feil? Har ikke gjort annet før jeg overførte kartene enn å sette i batteri og koble den til dataen vis usb. Rimelig lite peiling på hva det kan være. Og skulle gjerne hatt den til i morgen.
  3. Vet du når Topo Pro kom ut? Rundt 2006? Eller er de nyere?
  4. Takk for svar. Er Mapsource vanligvis med sammen med Astro'en?
  5. Hei, har akkurat kjøpt meg en GA 320. Jeg har ikke hatt GA 220 fra før, kun prøvd den i bruk. Så dette ser jeg fram til! Spørsmålet mitt er. Hvordan skal jeg installere kart? Hvor får jeg tak i? Hvilke kart anbefaler dere? Fugerer kart til GA 220 på GA 320? Det står sikkert en eller annen plass i denne tråden, men jeg fant ikke direkte svar på dette ved noen kjappe søk.
  6. Sikkert noe det samme som jeg brukte i militæret sist år. Meget gode synes jeg de lundhags-støvlene var! Varme synes jeg også de var. Ikke noe problem å bruke de om det er både -25 eller -35. Men det er selvsagt ikke sko man sitter rolig med, noe de ikke er beregnet for heller.
  7. Jeg har sett på finn.no etter mi tikka, ei M690 i .338WM. Om du skal ha i .308, er det 590 eller 595 du er på utkikk etter. Det er samme utgave med kort kasse.
  8. Jeg har ei til salgs hvis noen er interessert! Helt ny i eske. Lyden virker grei, men har ikke øvd så mye med den enda. Fikk til å bestille to istedet for ei, så velger å selge den til noen istedenfor å sende den i retur. PM om interesse.
  9. Jeg syntes det virket høyt og av dårlig kvalitet. Har ikke prøvd det vel og merke. Istedet kjøpte jeg dette. Meget fornøyd så langt.
  10. Unødvendig med lydløse klær så lenge du skal sitte på post. Skal du drive snikjakt er det en fordel. Jeg kjøpte nettopp dovre bukse og finnskogen jakke til alt mulig av jakt egentlig. Hadde jeg skulla valgt igjen hadde jeg valgt komplett dovre dress. Når det gjelder kamuflasje og fargene har ikke dette så mye betydning etter mi erfaring. Sitter du rolig og elgen ikke har teft av deg kommer den likevel. Den ser dårlig farger, men bevegelser oppfatter den meget godt! Ettersom du kjøpte den på tilbud til 2000 hadde jeg likevel vurdert om jeg skulle beholdt den. Det er jo en meget god pris.
  11. Lovende, Ranger!! Godt du sender beskjed om slikt Du er vel sikker på det er kortnebb? Har gått i to uker å hørt på folk som visstnok var sikre på at de hadde sett kortnebbgås på innherred, noe som viste seg å være feil.
  12. Vet ikke om jeg har noen erfaring med at oryx "riv" i hjorten egentlig. Synes den gir gode slakt. Hvor hardt er disse lada til? Oryx er ikke av den typen kule som er hardest eller holder sammen ved litt høy fart. Tror ikke fabrikklada patroner er lada hardt heller da. Jeg lader oryx i 308 selv, både til elg, hjort, rådyr og annet jeg jakter. Er egentlig fornøyd. Farten kommer jeg ikke på for øyeblikket. Ellers bruker jeg swift a-frame i 338WM, hvor jeg har meget gode erfaringer. Denne kula holder bedre sammen og er egnet til kalibre med litt mer fart. Ladet denne kula svakt i kaliberet og jeg har minimale kjøttødeleggelser. Knall og fall har jeg til gode å erfare enda, men har ikke så stort grunnlag å si noe om a-frame på enda. Kun skutt 3 elger med den.
  13. Det er en del gjess som mellomlander i trøndelag ja.. Nærmere 100 000 kortnebb er innom på tur sør og nordover to ganger i året. Mye grågås er det også. Erstatning for beiteskader gis særlig ute ved kysten hvor grågåsa også hekker. Vi ser ofta at gåsa går etter "såspora" i åkeren om våren. Noe som man selv kan tenke seg til at ødelegger mange avlinger.
  14. Prøver i disse dager meg med ei lokkefløyte fra Faulk's. Men får ikke denne til å lage slik lyd som de gjør på youtube.... Sikkert trening som gjør mester her og. Men over til det egentlige spørsmålet her. Jakter grågås og etterhvert kortnebbgås. Lurer på om dere kammer-ater har noen tips eller gode erfaringer med forkjellige lokkefløyter og om dere kan gi meg tips angående hva og hvordan jeg bør trene? Har prøvd å etterligne noen på youtube, men som sagt har jeg ikke lyktes helt med det enda.
  15. Orium-hunter88

    KKC stokk

    Det værste mareritt for en trestokk er, etter mitt syn og erfaring, lakk eller en tett overflate slik du beskriver. Hvis du med en slik overflate får ett sår i stokken, f.eks. etter ett fall, vil du der kunne trekke inn vann. Dette hindrer du om den kun er innsatt med olje i rikelig mengde(mettet med olje). Om stokken på "utsiden" er aldri så fin, vil den kunne begynne å råtne smått ved skader om den er behandlet med lakk, grunnet at stokken tørker fra innsiden. Jeg anbefaler å behandle med olje e.l. som ikke gir ei tett hinne på utsiden. Selv har jeg brukt noe av det billigste, kokt linolje og terpentin. Dette er uten farge, men midler med farge fås kjøpt. Mange andre her på forumet som sikkert har mye mer peiling på dette enn jeg.
×
×
  • Create New...