Jump to content

JevèrMann

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JevèrMann

  1. Hvis du er åpen for forslag så anbefaler jeg følgende kombinasjon; http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/853511" target="_blank http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/917549" target="_blank 2x http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/237315" target="_blank
  2. JevèrMann

    Tørrklikking

    Jeg har en Rem 597, og jeg har skadet kammeret og brukket tennstempelet på grunn av tørrklikking. Har du en slik rifle, ikke tørrklikk!
  3. Tanken var å lage en sammletråd med relevant informasjon rundt de nevnte våpensystemene. Jeg har en LTR i .308 og jeg lurer på følgende.. Har noen kronograf data på dette våpenet med NM60/62? 20" pipe, 12" twist. Lurer i grunn på det samme med Norma jaktmatch også.
  4. Tror dette kan være løsning på sistnevnte problem. http://echeng.com/journal/2008/07/11/ho ... iphone-20/
  5. Da var jeg ferdig, men jeg er ikke helt fornøyd. For det første så ble tallene veldig små, og i strid med konseptet "Veldig synlig og veldig stygt". For det andre ble det så mye forskjellige farger at det blir rotete. Forslag til forbedringer mottas med takk, da jeg sitter litt fast nå. Følgende bilde viser 12 MIL: Dette viser 18 MIL:
  6. 1 MIL = 3.438 MOA, så hvis du har 1/4 MOA justering så skal du merke 0.5 MIL pr. 7 klikk og 1 MIL pr. 14 klikk.
  7. Jeg tenkte at jeg kansje kunne jobbe med det faktum at tårnet mitt går opp og ned, og allerede har en enkel metode for å vise antall rotasjoner. Jeg laget noen skrå fargestriper, slik at fargen på den nederste stripen som er synlig indikerer hvilken rotasjon jeg er på. Stripen skifter brått til neste farge ved fullført rotasjon. Planen var da å lage MIL merking på forskjellige linjer, og i forskjellige farger som sammsvarer med antall rotasjoner. Dette ble litt vanskelig å forklare, så ta en titt. Jeg har ikke lagt inn MIL verdier ennda, og jeg er usikker på om dette er brukbart, da det sannsynligvis blir veldig uoversiktelig på rattet, men vi får se. Innspill eller andre idèer er meget velkommne.
  8. Jeg så videoen til ROE og gikk umiddelbart til verks. http://www.youtube.com/user/sierra645#p ... UfgrUE-Hgg Tanken var å dra den litt lenger og lage det hele i Photoshop, og så printe og lime endringen på tårnet. Da jeg begynnte å tenke litt over saken så oppdaget jeg et problem. Hvis jeg merker alle 7. med .5 og alle 14. med +1 så vil ikke disse merkingene stemme når rattet har gått en hel runde. På mitt sikte (Leupold mk4 M1) så har jeg 3 klikk for mye etter en runde, og merkingen blir således feil. Har noen en smart løsning på dette, eller en lur huskeregel for å ikke ratte feil? Mvh
  9. Da er dette kansje en vinner? http://www.midwaynorge.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=480684 Edit: Da var linken fikset.
  10. Kjempegreier, men jeg finner bare bokser som tar 4stk. Er i grunn på jakt etter boks for 20-30stk.
  11. Jeg har konvertert til oppladbare batterier, da jeg ble mektig lei av å være tom. I den forbindelse har jeg opparbeidet et lite berg av batterier, og jeg tenkte at en boks til pistol ammo ville være en god måte å oppbevare dem på. Spørsmålet er da, basert på følgende mål (AA batteri) 14x51mm, hvilket kaliber sammsvarer dette best med, med tanke på hvilken boks jeg bør kjøpe? Ja, jeg vet dette er off topic, men hvor ellers skal man spørre om noe slikt? hehe. Mvh Jevèrmann
  12. Mye på tapeten disse dager, så det tok sin tid. Men nå er adsam uten magasin testet og ikke funnet i orden. Andre forslag til utbedring? Er det så fy-fy å modifisere en syntetstokk som jeg har fått intrykk av? Det jeg tenker på er da å "kose" bort litt fra stokken forran låseklakken under pipen.
  13. Jeg vurderte å fjerne litt fra stokken, men så leste jeg en plass (john plasters bok kansje?) at man aldri skulle gjøre slikt arbeid på en syntetstokk. Satt mer eller mindre med sandpapiret i hånden, men så feiget jeg ut. Skal demontere og sette sammen uten magasin. Melding følger. Edit; Den er ikke beddet.
  14. Her er bilde av problemet: Magasinrammen sitter løst og ledig, og er satt i på den mest logiske måten. Det kan dog hende at logikk ikke er min greie, så ta gjerne en titt:
  15. Jeg justerte avtrekket på min Rem700 LTR for en tid siden, og som en liten sjekk før turen på banen, dro jeg en seddel mellom pipe og stokk. Til min forbauselse så jeg at lappen stoppet tvert flere cm før låseklakken, som tidligere var endestasjon. Forsøkte å løsne front skrue, intet. Slakke bakskrue, intet. Slakke begge, intet. Nå var jeg kansje litt dristig som demonterte vpn uten å ha moment nøkkel til sammensetting, men jeg gutset, blendet av prospektet med bedre avtrekk. Jeg forsøkte naturligvis å lagre i minnet hvor hardt skruene satt da jeg først åpnet de, men hodet mitt har tydeligvis litt slingsingsmonn. Noen som har opplevd noe tilsvarende? Løsninger eller ting jeg kan forsøke?
  16. Jeg kjøpte NM60 over disk i Bergen for under 1 år siden.
  17. Naturligvis låser den i bakre. Tenkte på AG3 nå. Da blir det en klikkpatron neste gang jeg besøker min lokale våpenkiosk. Tusen takk for tips og hjelp så langt. Med unntak av at jeg ikke treffer en låvevegg når jeg står INNI låven engang, så er jeg aldeles betatt av våpenet, og det står øverst på innkjøpslisten når jeg får kroner til overs. Hvis jeg bare kunne fått kustus på monsteret så hadde verden min vært en fin plass. Vil tilføye at jeg deltok på uhøytidelig kjegleskyting med en lånt .44 revolver og blåste ned 5stk på 4sec, så jeg får ikke helt denne selvdiagnoserte rekylskrekk teorien min til å passe, men jeg forventer å avdekke problemet med klikkpatron. Hvis ikke så er det vel bare fokus på teknikk og mengdetrening som skal til.
  18. Nå har dette med møting av våpen vært i tankene, og jeg har forsøkt å trekke av så sakte at skuddet overrassket meg, men jeg skal forsøke dette med ukjennt antall patroner neste gang jeg er ute. Rapport følger.
  19. Vel, det er ikke mine våpen noen av dem, og ang colten (1911 .45ACP ja) så har flere i pistolklubben ommtalt siktet som "et badekar". Noe som leder meg til å tro at det ikke helt møter standarden innen konkurransepistoler. Greit nok, men problemet er at andre i klubben har skutt, og sammlet helt greit med samme våpenet. Det er derfor helt klart at det er skytter som skaper avviket her. Når jeg sier "helt greit" så mener jeg innenfor svarten på en stor skive. Alltså ikke fabelaktig på noen måte, men i det minste farlig å stå på feil side av, i motsettning til når det er JEG som skyter. Ammoen jeg skjøt var av merket Winchester UMC, hvis jeg ikke har blitt dement, så det skulle ikke ligge noe problem i ladningen, og som sagt, "alle de andre" traff greit med den. Min egen ukvalifiserte gjettning er at det må ha noe med rekylopptaket å gjøre, for jeg har forsøkt alt annet ang teknikk, og dette fungerer jo bra med mindre kaliber. Kan det være at jeg rett og slett ikke har spist nok grøt?
  20. Sist jeg var på skytebanen skjøt jeg med litt forskjellig. Først begynnte jeg med en .22LR revolver, og da sammlet jeg rundt en neve på 25m. Med en 9mm ble det omtrent det dobbelte.. Og når turen om til en Colt .45 så var det ikke hull i skiven.. ? Tømmte flere magasin og fokuserte hardt på siktebilde og avtrekk, men blinken var like hel.. Så satt jeg opp en skive over og under den jeg skjøt på, og konstanterte at jeg sammlet greit, men ca 1 METER lavt! Nå må jeg erkjenne at jeg er ganske fersk på pistolskyting, men jeg har skutt med rifle i snart 20 år og tror jeg har forstått de fleste prinsipper innen kunsten. Hva skjer!?
  21. Og viktigst av alt, legg ut resultatene dine her, da jeg lurer på akkurat det same.
  22. JevèrMann

    sporlys

    Man får også sporlys med IR signatur for bruk med nattoptikk. http://www.nammo.com/templates/Technologies.aspx?id=130
  23. Jeg skadet kammeret og brakk tennstiften på en Rem 597 pga tørrklikking. Nå bruker jeg klikkpatron i ALLE våpen. Ser ikke hvorfor man skal risikere skadet vpn, når en klikkpatron koster like mye som en halvliter øl.
×
×
  • Create New...