Jump to content

Skyter til venstre for senter av blink


Sindre H

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg er nytt medlem og meldte meg inn her for å kunne få litt hjelp eller pointere på hva jeg sliter med når det kommer til skyting.

 

Uansett våpen, herunder pistol/maskinpistol (9mm), rifle/automatgevær (7,62mm), salongrifle og luftvåpen, går alle mine skudd fra senter og til venstre for senter av blinken. Om jeg drar en vertikal strek igjennom senter av blinken er alle skudd nesten slavisk i eller til venstre for senter.

 

Alle skudd som går til venstre for senter er skutt med de siktemidler som kommer med de respektive våpen og jeg bruker aldri noen form for ekstern optikk.

 

Jeg er ingen dårlig skytter og samlingene mine er konsise. Men, samlingene mine drar alltid til venstre for senter. Jeg har vurdert om det er avtrekket, men det skulle ha mindre å si på et større våpen kontra en pistol der avtrekket er viktig.

 

Jeg har jo også noen skudd som viker fra dette mønsteret, men da er jeg som regel klar over årsaken til dette (avtrekk, pusteteknikk, ufokusert, dårlig illhåndgrep etc).

 

Jeg har tenkt at jeg må ha en eller annen form for rykning eller at jeg rett og slett ser feil på siktemidlene?

 

Håper noen her kan komme med en teori eller to om hvorfor jeg ikke klarer skyte til høyre for senter.

 

Mvh. Sindre

Link to comment
Share on other sites

Er du høyrehendt eller venstrehendt?

Skyter andre i senter med de samme våpen?

Har du hornhinneskjevhet eller andre synsfeil?

Skyter du med skur og korn eller diopter?

Jeg forstår deg slik at du ikke bruker kikkertsikte, er det rett?

 

Det er ikke lett å drive fjerndiagnose på slikt, men synsfeil er det mest sansynlige dersom det oppstår med både rifle og pistol.

Gi litt flere opplysninger så kansje du kann få hjelp.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei, takk for svar!

 

Jeg er høyrehendt med kryssdominant sikteøye. Så sikter med venstre øye når jeg skyter med pistol, høyre øye når jeg skyter rifle. Skyter med begge øynene åpne, noe jeg har lært. Andre som skyter de samme våpen har ikke det samme problemet, og det later ikke til å være feil innstillinger på siktemidler.

 

Skyter med skur og korn, har ingen synsfeil.

 

Til høsten vurderer jeg å ta en runde med instruktør eller annen erfaren skytter for å se om det hjelper meg.

 

Jeg kan veie opp for feilen og endre litt på siktebildet mitt, men jeg tenker at dette er en dårlig løsning.

 

Forstår at dette er en vanskelig problemstilling over nett.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar på innlegget.

 

Lapp over øyet kan være litt upraktisk med tanke på at jeg benytter begge øynene litt ut i fra hvilke våpen jeg skyter med. Jeg er åpen for å prøve dette, men er dette ment som en permanent løsning eller en løsning som hjelper meg med å finne ”feilen”?


 

På rifle kan jeg skru meg ”på plass”. Eneste er at andre som er flinkere enn meg da begynner å treffe til høyre med samme våpen. Men, dette er kanskje meningen? Altså å sette opp et våpen til en enkelt person?

Under skyting med pistol er siktemidlene på samme plass som du påpeker. Jeg har kanskje skutt 7-800 skudd med pistol alt i alt. Tror du det kan være mangel på erfaring som kan være litt av årsaken og at siktebildet vil rette seg opp med erfaring?

Link to comment
Share on other sites

Ethvert våpen må skrus tilpasset hver enkelt skytter og forholdene på akkurat den banen den dagen med de lys og vindforhold som er akkurat da. Hvis noen har fortalt deg at det finnes en felles innstilling av siktene for alle skyttere, har du gått på en stor bløff :-)

Link to comment
Share on other sites

Med pistol kan grepet du holder rundt skjeftet flytte treffpumkt. Dersom du holder for mye fremover på høyre side for å få avtrekksfingeren frem til avtrekkeren vil du ofte treffe til venstre.

For rifle er dette mer uvanlig, men rekylopptaket kan ha betydning. Dersom du er uvanlig tung i skulderpartiet kan du få treffpunkt toil venstre fordi skulderen ikke gir etter raskt nok. Dersom du holder venstre albue veldig innunder riflen kan du også få venstreskudd.

Det er bare å prøve seg frem.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke blåøyd gått ut i fra at et våpen passer alle, men mere det at et våpen som er skutt inn samme dag burde gi tilnærmet sammenlignbare resultater for flere skyttere. Uansett tror jeg svaret ditt ga meg litt nytt syn på saken. Setter pris på det!

 

Jeg har bare lånt rifle de gangene jeg har skutt foruten om førstegangstjenesten hvor låneperioden gikk over tid. Da kan jeg ha svaret om jeg går inn for å kjøpe rifle, og tilegne meg litt hjelp til å tilpasse min skyteteknikk.

 

 

 

Når det kommer til pistolen skal jeg forsøke å endre litt på grepet neste gang jeg er på banen. Så håper jeg tipset løser saken!

 

Tusen takk for alle tilbakemeldinger. Tydelig at det er mange med mye god kunnskap her inne. Takk igjen!

Link to comment
Share on other sites

Jeg glemte en liten ting med pistol, pass på at du bruker tommeltoten aktivt til å holde pistolen, kommer du for langt frem med hånden på høyresiden og ikke får tommelen med på grepet rundt skjeftet så ender du med venstreskudd.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De gangene jeg har lånt pistoler, så forlegger jeg siktepuntet siden våpnene er innskutt til eier. Det samme gjelder rifler, noen skyter likt mens andre treffer litt annerledes. 

Det er selvsagt morro å skyte mest mulig poeng, men om du legger fokuset på minst mulig samlinger, så tror jeg du får mye ut av trening med lånte våpen.

 

 

Edited by 1983
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...