gaupejeger Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Skøyt ei gås i dag, hva bør gjøres nå. med tanke på mårning og mat. er det noen som har en anbifalt oppskrift på gås? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 "Søk" er en God Ting : viewtopic.php?f=5&t=5190 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaupejeger Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 "Søk" er en God Ting : viewtopic.php?f=5&t=5190 Men når "Søk" ikke alti virker, MÅ MAN SPØRRE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Ikke rope slik, da. Jeg er ikke så tunghørt Jeg fant sjøl den linken ved å søke og begrense søket til matprat, så såvidt jeg kan forstå virker "søk". Dessuten finnes det alltids Google. Søk f.eks. på gås oppskrift site:kammeret.no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryta Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Jeg fikk servert stekt gås med plommesaus i Polen. Dette var sinnsykt godt. Prøv å finne plommesaus-oppskrift på nettet. Gåsa var stekt med skinnet på. Var vel et lår hvis jeg ikke husker feil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 God dagen! Gratulerer med nydelig mat! Gås er snadder, og jeg for minn del lager den som kalkun. Har kun prøvd grågås. Har flådd den, lagt den på kjøkkenbenken ett døgn og siste natta i kjøleskap for mørning. Det holder. Så er det bare å stuffe med eplebiter, brødsmuler, løk og svisker. Krydre godt utenpå. Stek gåsa i stekepose til kjernetemperaturen er 66 - 67 grader. La fuglen hvile, så går tempen opp enda et par grader, og du får et utrolig saftig kjøtt! Server med grønnsaker, poteter, tyttebærsyltetøy og god viltsaus. Selv er favoritten løtegratinerte poteter og en fyldig smaksrik fløtesaus. Tror jeg skal jeg i frysern og tine meg en snart.... Bare å leke seg frem. Hvordan gås var det? Forventer full rapport når middagen har sunket! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Stek den på lav varme med mye eple sviske og løk. sjyen trenger bare en slump fløte og litt litt jevning så er d en nydelig saus jeg brukte stekepose og dro på en jakttur til mens den sto i ovnen. 2 grågås var mer enn nokk til tre jegere og fruene:) Mørningen er jeg ikke så veldig nøye med alltid men den bør ikke ligge for kaldt i alle fall. 10-15 grader i et par dager holder d. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Men skal man ikke ta ut innvoller rett etter skuddet? Og bør man ribbe eller flå? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Men skal man ikke ta ut innvoller rett etter skuddet? Og bør man ribbe eller flå? Kommer litt ann på hvor du har skutt den. Hvis det er fare fopr at den har sitt daglige opphold på sjøen ville jeg hatt litt mere hastverk med å få det ut. Da spiser den sjøgress. Personlig synes jeg ikke det er fullt så godt som de som knasker på åkere. Ikke at gresspisende arter ikke er gode. Jeg har kun flådd. På min første begynte jeg å ribbe, men synes det ble mye jobb. Jeg har slaktet og flådd samme dagen for så å legge de til mørning. Med stor suksess. Så har ikke ahtt behov for å prøve noe annet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaupejeger Posted October 31, 2008 Author Share Posted October 31, 2008 noen som har prøvd å steike i steikepanna. slik som vi gjør med biffen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoMagnum Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Nu fikk æ løst på gås igjen.... Støtter det som tailgunner sei, spesielt det me en jakttur mens gåsa står i ovn..... Ingenting e som lokta av ei færdi stekt gås når man kommer av jakt.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CatLikeFox Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 Forrige helg ble 11 gås kaldrøkt og hengt til tørk. Etter litt prøving de siste årene har jeg funnet ut at kun ungfugl blir brukt som stekegås (og de blir alltid ribbet, selv om det er jævla mye arbeid!). Voksen fugl skjærer jeg ut hele bryststykket med brystbein og vingeknoker og fryser ned. Når sesongen er over tas alle opp og tørrsaltes i to dager, tørkes en dag og kaldrøykes i to dager. Meget god spekemat til jul (Sammen med gåsa ble det røkt 7 elghjerter, tre lårtunger og en ribbeside av elgkalv. Så når 20 kg elgmorr kommer fra slaktern snart så kan jula komme!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.