Jump to content

Tryta

Members
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

Tryta's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tryta

    Whisky

    Det stemmer det ja. Hehe. Har nok drukket for mye Jameson.
  2. Tryta

    Whisky

    Caol Ila 18 år er fløte. 12 år er godt. En annen whiskey som jeg liker svært godt er Longrow 7 år. Longrow lages av Springbank (som også er snaskens). Men tror denne er umulig eller vanskelig å få i Norge. Longrow 7 har den siste lagringen (1,5 år) på vintønner, noe som gir en karakteristisk god smak. Den virker rett og slett mer moden enn bare 7 år. Anbefales. Denne må blandes med litt vann fordi den er litt i overkant røff (55%). Smaken blir mye bedre da.
  3. Bobleplast er bedre? Kan du utfylle hvorfor? Fjellduk er nå basert på samme opplegget som et varmeteppe, nemlig å reflektere varme og holde vind ute. Varmeteppet er dessuten mye mindre og mye lettere.
  4. Satt meg ned og såg gjennom førstehjelpsskrinet mitt (egentlig en pose til turbruk). Der fant jeg mye rart gitt. Vet faktisk ikke hvordan alt skal brukes. Enkeltmannspakken tror jeg at jeg kan. Det er vel bare kompress? Hadde vært veldig kjekt hvis noen kunne gi en beskrivelse av hvordan ting i slike pakker skal brukes på best mulig måte. Her er noen ting jeg kan liste opp: - Enkeltmannspakke - Gassbind - Kirurgisk plaster (samme som selvheftende bandasje?) - Varmeteppe (et slikt tynt sølvfolieteppe) - Fatle (skjønte egentlig ikke hvordan det skulle knytes sammen, elendig beskrivelse på pakken) - Andre ting? Plaster vet jo alle hvordan man bruker da. Hvordan skal varmeteppet brukes? Bør man kle av personen litt eller skal alle klærne være på? Da får man jo ikke den varmerefleksjonen man bør få. Hiv dere på hvis dere har peiling.
  5. Som toppturentusiast (telemark) har jeg god erfaring med skifeller av den moderne sorten. Bruker selv G3 som dekker hele skia (Volkl Gotama). Disse kommer med plastnetting til å ha over limet når de lagres. Dette fungerer meget godt. Ellers er jeg ikke så fornøyd med G3. Ville heller gått for black diamond. Husk å tørke fellene etter bruk. Det er også veldig greit å vokse dem med jevne mellomrom slik at de ikke trekker vann og klabber. Har også et par gamle montana for fjellskiene. Funker utmerket for jakt-bruk.
  6. Tryta

    Kammeret utvider!!

    Se der ja. Meget bra. Liker "dummies" artikler
  7. Sako, du som er så habil på vin, har du ett godt forslag til rødvin til marsipan? Har hørt at det skal være veldig godt.
  8. Tryta

    Riflesekk

    Noen som har skytestøtten til disse sekkene? Fås kjøpt som ekstrautstyr og kan monteres på sekken. Hadde vært greit til fjellrypejakta, så slipper man tofot.
  9. Sukk.... skulle gjerne gjort det samme, men her er det så mørkt nå. Kun et par timer med lys, og det lyset er nå egentlig bare skumring.
  10. Ett tips til pølsespisere som jeg har fått fra pølsetyskerne, bruk søt sennep (Süser senf) hvis dere får tak i det. Den er utrolig god til pølser! Kjøpte masse av det i Tyskland, men har ikke funnet det her hjemme. Kan hende man finner det i gourmetbutikker eller lignende.
  11. Det kan jeg tro ja. Det var en virkelig nydelig børse det der. Helt i min ånd med flott treverk. Har du noen formeninger om hva som er best for småvilt, spiss helmantel eller butt? Skal lade til min .222 og er enda litt usikker på hva jeg skal velge. Kanskje jeg også skulle tenke på å bytte løp Men du vil vel kanskje ha kaliberet for deg selv?
  12. Startet min jegerkarierre med en AYA s/s i kaliber 16. Synes fortsatt at s/s har en romantisk sjarm over seg og jeg skyter godt med den. Men etter jeg fikk halvautoen (Remington 1100) har jeg brukt bare den. Skyter enda bedre med denne og liker faktisk å bare ha ett løp og ingen utskiftbare choker. Har kun 1/2 (mod) åpning.
  13. Tryta

    Kartjakta

    Kart er usannsynlig spennende. Elsker å studere kart. Mange fisketurer og jaktturer har blitt planlagt etter en studie av områder. Bruker også norge i bilder og andre nettjenester for å få enda bedre inntrykk. Dette er svært gunstig hvis man skal studere elvestrekninger og skogsområder. Har funnet flere lure fiskeplasser som skal testes til sommeren. Må vel begynne å planlegge en vintertur etter rypa også snart.
  14. Sako, har du fått brukt rifla på jakt nå? Synes dette høres ut som et spennende kaliber. Skulle akkurat hive opp en tråd om dette da jeg fant tråden din.
×
×
  • Create New...