Valmara Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Litt dårlig overskrift, men jeg sliter med følgende: Jeg får rett og slett ikke til å slå "flat" toppen på tangen når jeg lager kniver. Alt går som en drøm når jeg lager skaftet, helt til jeg skal banke fast toppen, blir overhodet ikke flat. Ser så lett ut når man ser på filmer osv.. Men hos meg blir det knapt nok merke. Har skrudd fast i skrustikke, men det samme skjer hver gang, skaftet løsner. Kan hammeren være for myk? Tips mottas med takk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keino Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Jeg sleit med dette på noen kniver hvor hele tangen var herdet stål. Var ikke mulig å få flatt. Måtte sveise på en bit bløtere jern i halve tangen for å få det til. Ordentlig smidde knivblar har bare herdbart stål ut til ca. halve skaftet. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Det er vel "bare" å anløpe tangen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valmara Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Anløpe vil da si...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Å varme opp stålet, gjerne til det er rødt. Problemet er å unngå at mer enn tangen anløpes, en autogen eller kraftig propan-brenner burde gjøre jobben. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Du kan ha resten av bladet under vann, og så varme enden av tangen. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valmara Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Får prøve det neste prosjekt. Takk for tipset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Hva slags blad er det snakk om? Smidd, helstål i karbonstål eller rustfritt? Selv med gløding vil tangen på et rustfritt blad være rimelig hardt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valmara Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 Kankanpaa Saami Steel: 80CrV2 Carbon steel Sier meg ingen verdens ting =0} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Lavlegert stål. Bør gå greit å gløde for å få det passe mykt. Ideelt sett kan du varme opp til 700 C og da har ikke kjølehastigheten noe å si. Kommer du derimot over rundt 720 C må du kjøle sakte ned (saktere enn bare luftkjøling) for ikke at tangen skal ta noe herding. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.