Jump to content

Keino

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Keino

 1. Har prøvd sako 50gr og norma 55gr i min sako vixen .222 og cz 527en i .223. Har ikke fått skikkelig presisjon med sako kula, ligger mellom 25-35mm på 100m i begge våpnene. Prøvde norma 200, vv n110, n120, n130, n133 og n135. Med norma kula på 55gr har jeg fått grei samling, ligger på 20mm i .222en og litt bedre i .223en, rundt 18mm. Dette har nok med at .222en foreløpig mangler bedding. Ladd med vv N130, 830m/s hvis jeg husker rett fra kronograferinga. Ryper, ender og harer har blitt meget fine slakt med tilstrekkelig drepeevne. Skarven og gåsa har jeg hatt noen som har flakset ett lite stykke før de segnet om. Liker egentlig 6,5x55 bedre på de litt mer hardskutte fuglene, spesielt om det blåser litt.
 2. Min anbefaling til ts er en 308 hvis du skal gå med børsa i skog/kort hold, da kan du ha en kort og hendig børse. Er det litt åpnere er 6,5x55 ypperlig med løp i standard lengde. Får du trent litt så er den fin å skyte på litt lengre hold. Har skutt mange ryper og harer med 6,5x55 og kjøttødeleggelsene er minimale med helmantel. Veldig god på småvilt, de dagene det blåser litt på sørøya har 223en blitt igjen i skapet og 6,5en har blitt med ut, er mere komfortabel med denne i litt vind. Tikka t3 pakke er et fint førstegangskjøp.
 3. Løpslengde har absolutt noe med patrontype å gjøre. Er ikke særli lurt å kappe en 6,5x55 til 40cm, 308 passer bedre i så måte. Fikk kappet min 6,5 til 50cm, mistet mye fart. En kule på 150grain trenger lengre tid for å oppnå samme fart og energi i 6,5 kaliber enn 7,62, med samme trykk bak kula. Fysikkens lover, trykk x areal. Skal få montert et lengre løp igjen på min, for meg er 60cm passelig i 6,5x55 til jaktbruk. Har 9,3en til skogsjakt med 50cm løp.
 4. Jeg bruker drone slik at ikke det blir spor av menneske. Ser ut til å fungere utmerket. Går ut en elgskank fra baksiden av sporet. Har en halvlitersflaske med ett hull det drypper av så flyr jeg ut via noen faste holdepunkter i terrenget. Om det har så veldig mye å si vet jeg ikke men noe vettugt må jo drona brukes til🙂
 5. Keino

  Klubb Anschütz

  Var innom Landrø i går for å se på anschutz. Bynner å bli på tide at lillebror arver Cz 455-en min så da må man jo oppgradere. Fikk vite at anschutz kommer med ny låskasse med løpsbytte for 22lr, 22wmr og 17hmr. Startpris skulle vist være rundt 13 000,-. Hadde bestemt meg for at jeg egentlig var ferdig med løpsbytte på salongen etter eierskapet av 455en men denne fristet litt. Synes magasinløsningen på 1416 så penere ut en den nye 1761, men man blir vell vant til alt. https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?produktID=1558&menu=106&sprache=1&produktShow=detail
 6. Som Super XX sier gir lavere fart som oftest penere slakt. Har testet et par pakker jeg hadde liggende av winchester 55gr fmj i 223en i høst på rypa. Farta på denne sorten lå på 950m/s. Ble en del stygge utgangshull spesielt på rypene skutt under 100m. Tok to stykk mellom 130 og 140meter som holdt bedre sammen. Jeg blir nok å bruke hjemmeladd i 223en fremover i ruslefart rundt 800m/s. Min bror har en browning nordic light i 223 og han har kjempe suksess med GGG 55gr fmj med utgangshastighet runt 900m/s. Han har skutt noen ender, et titalls skarv og litt ryper hittil i år og det virker ikke som han får samme sprenge effekt. Utrolig god presisjon får han også med denne billigpatronen til 4,- smellen fra jaktdepotet. Cz 527en min liker ikke denne så jeg må nok holde meg til hjemmeladd. Lader en ikke selv bør man vurdere kaliber 222, da får du norma fågel 55gr fmj med en fart ut av løpet på 850m/s. Mange fine brukt børser i dette kalibret.
 7. Ja det er jo verdt forsøket. Må bare vente på en bedre vekt som er på tur fra jaktdepotet😊
 8. Vil være litt avhengig av områder du skal jakte, om det er vindutsatt eller lange hold. Har brukt cci fmj på hare, rype og ender. Det blir veldig fine slakt om man treffer dær man skal. Brukte noe gamepoint og det ødela altfor mye. Gamepoint funker bra på rev. Har skutt en del revevalper på høsten med denne, alltid hatt knall og fall. Har ikke funnet annen helmantel enn cci fmj og det kan virke som de er ujevnt ladet. Får rundt 5cm samling på 100m med min cz 455(pilar og glass beddet). V-max ligger runt 25mm samlinger. På grunn av mangel på presis helmantel ammunisjon vurderer jeg å kvitte meg med 17hmr. Synd egentlig for kaliberet har virkelig presisjons potensial i rett børse og kvalitets ammo. Har mere tro på 22lr(rype og and), 22wmr, 22hornet eller gå litt opp til ett eller annet i 223 familien.
 9. Hei! Som nevnt i 17hmr tråden, https://www.kammeret.no/topic/65091-17-hmr-tråden/, sliter jeg med å få fmj og gamepoint ammoen til å gå presist i cz455-en min. Har pusset børsa grundig med mantelfjerner++, men samlingene uteble. Får grupper som ligger runt 5cm på 100m når det er vindstille. Under tilsvarende forhold gir 17gr v-max 25mm samlinger. Kronograferte noen ammo bokser og fant ut at 20grain gamepoint og fmj fra cci har utrolige variasjoner i farten. Ser på 8 skudd serien med fmj at hastigheten varierte fra 642m/s til 734ms, 92m/s forskjell. V-maxen til cci var jevnere, varierte fra 759m/s til 785m/s. Hadde fin samling med fmj ammoen jeg kjøpte med børsa i 2011(tror jeg det var). Det er den ammoen som ble kjøpt etter ammotørken som sliter. Så til spørsmålet. Hva kan jeg gjøre med dette og hva er mest sannsynlig feil med patronen? Har tenkt på et par alternativer. 1. Har hørt at noen driver og sortere billig 22lr ammo på vekt og randtykkelse. Noen som har prøvd og har gode tips til prosessen? Har ikke en brukbar vekt for hånden, bruker rcbs 5-05 og chargemaster når jeg lader, så bestilte meg en liten lyman 1500 digital vekt til denne jobben. 2. Plukke patronene fra hverandre og veie inn krutt, eventuelt bytte det. Sortere kuler hvis det viser seg at de er ujevne. Så er det spørs om det i det hele tatt er mulig å demontere patronen uten å deformere komponentene. Har 2000 av disse upresise riskorna.....
 10. Keino

  17. HMR tråden

  Frykter desverre det samme. I såtilfelle veldig trasig da den virker og være svært presis med rett ammo. Bunkret opp med 2000 skudd etter ammotørken, angrer litt nå..... Noen som vet hva optimal løpslengde/twist som er optimalt for 20grain kuler i kaliberet?
 11. Keino

  17. HMR tråden

  Hei. Har et løp i .17hmr montert på en cz455 som jeg ikke synes gir god nok presisjon med 20 grain cci fmj og gamepoint. 17grain v-max fungerer bra, 5 skudd ca. 25mm på 100m på en vindstille dag. Under like forhold gir fmj og gamepoint runt 50mm samlinger. Prøvde å kronografere skudda og fant ut at spesielt fmj hadde enorme hastighetsvariasjoner. På 8 skudd varierer hastigheten fra 642m/s til 734m/s, altså 92m/s variasjon! V-max skudda hadde jevnere fart. Varierte fra 759m/s til 785m/s på 8 skudd. Ergelig siden ryper og ender jeg skyter blir fine slakt med fmj-en, men man må jo treffe. Lurer på om noen har greie på om løpslengde eller andre ting på våpenet kan påvirke hastighet? Eller er det skudda som er ujevnt ladet? Løpslengden er 525mm. Vurderer å kappe løpet om noen tror det kan bedre saken.
 12. Enig med MorganKane sitt inlegg over. Har en bror som har denne i take down og jeg liker ikke rifla til trening. Vet ikke om det bare er den børsa, men den er en upresis sak. Er oppgradert med diverse volquartsen deler med mer men når ikke opp til samlingene jeg får med cz455-en. Men moro å skyte duelltre og selvanvisere med. Har en del erfaring fra browning sa-22, remington 597 og ruger 10/22 TD, min anbefaling er å gå for en boltrifle av ett eller annet slag, cz452 for eksempel.
 13. Noen som har fått prøvd denne noe, eventuelt klådd litt på i butikken? Har ikke kommet over den i de butikkene jeg har besøkt til nå. Vurderer å bytte ut cz 455-en. Har lyst på ny 17hmr.
 14. Min erfaring fra dovre er at pustende klær suger vann og skallbekledning som beskytter mot regn et potte tett så man blir våt fra innsiden. Fungerte greit når det var ordentli kaldt på vintern, men da funker jo det meste av bommull eller lignende som puster mye.
 15. Keino

  Hei!

  Har snoket rundt på forumet i lang tid så det er vell på tide med en presentasjon. Fantastisk gjeng med problemløsere og jaktgale folk hær inne! Er en friluftsinterressert mann, 95 modell bosatt i Finnmark. Riktig sted for meg med naturen med de enorme jaktområdene. Jakter mest småvilt, men kobba i fjorden og jerven er også på lista. Kommer nok med en haug dumme spørsmål her inne med årenes løp😊
 16. Keino

  Cz-Klubben

  Må nok melde meg inn i klubben med en 455 syntetisk i .22lr, .22wmr og .17hmr og en 527 i .223. Ser CZ kommer ut i år med 527 i .300AAC BLK i år. Noen som vet om man får kjøpt magasiner i kaliberet? Skal fikse meg et løp i det kaliberet, men hvis jeg skal bruke de magasinene jeg har i dag må jeg fjerne innsnevringa framme i magasinet som .22 kula akkurat passer i. Kan jo selvsakt fjerne denne men hadde vært fint å få tak i de rette magasinene. Eventuelt noen som har prøvd magasinet til 7,62x39 med .300AAC BLK? Hadde også vært en mulighet om det funket.
 17. Rart, har plagdes lenge med feilsøking på salongen, men løste seg like etter at jeg spurte hær på forumet. Fjeren på ekstraktoren var rett og slett for hard. Klipte bort en bit på den og nå funker børsa som bare det Han som solgte børsa sa den gikk problemfritt med det meste av ammunisjon, noe jeg finner merkelig.....
 18. Hei! Kjøpte meg en brukt browning/miroku sa-22 som klikker ca. 50% eller mer. Ser på hylsa at det er et lite merke men slaget har ikke vært kraftig nok. Trodde først det var slapp fjær til tennstiften. Skifta denne og rengjorde grundig inni bolten men samme problem oppsto. Så studerte jeg omladningen nøye å oppdaget at det var en terskel som bolten slet over siste millimeteren før bolten er lukket. De gangene børsa klikker brukes energien i tennstemplet bare til å lukke bolten helt. Skyver jeg fram bolten etter hvert skudd, funker det. Skifta rekylfjær og ekstraktor men hjalp heller ikke. Dette gjelder all ammo jeg har prøvd slik som: CCI standard, stinger og subsonic SK standard pluss, high velocity og subsonic Pluss diverse Eley og Winchester. Har også prøvd å justere løpet men hjalp heller ikke. Er det noen forandringer på delene eller har de vært lik oppigjennom tidene? Foresten usikker på årstal på børsen. Så håper kammerfolkets kompetanse kan hjelpe meg hær. Alt av bidrag settes stor pris på!
 19. Keino

  Ny Laika

  Hei. Har lenge hatt lyst å skaffe meg en ny Øst laika. Noen som vet av brukbare kull i nordnorge, finland eller sverige? Blir ikke å bruke hunden på elg, men rovvilt og fugl. Grunnen til at jeg vil ha øst laika kontra de andre laikaene er på grunn av kløving og pulktrekking. Alt av tips er til stor hjelp, virker ikke som det er mange kull av denne sorten.
 20. Keino

  Slå flat tangen..

  Jeg sleit med dette på noen kniver hvor hele tangen var herdet stål. Var ikke mulig å få flatt. Måtte sveise på en bit bløtere jern i halve tangen for å få det til. Ordentlig smidde knivblar har bare herdbart stål ut til ca. halve skaftet. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 21. Har bare brukt gammel spillolje med godt resultat. Ble anbefalt av en gamling som smidde knivblad. Ikke bruk hydraulikkolje, blir giftige gasser når det tar fyr. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 22. Hei. Er det forskjell på berserkstokken for t3 å t3x? Har en vanlig t3 lite som jeg vurderer å bytte ut om en stund. Vil ha stødigere våpen etter hvert for seljakt å vurderer da en super varmint t3x rustfri. Hadde vært bra om jeg kunne kjøpt en berserk stokk nu som jeg også kan bruke om jeg skifter børse.
 23. Takker så mye for svar. Å åpne sluttstykket var jo en god ide. Rifla med sub-ammo var tiltenkt harejakt fra soveromsvinduet, må tynne litt ut før harepesten kommer å knekker bestanden.
 24. Hei! Har tenkt litt på det med å bytte kaliber på disse cz 527-ene. Hvis jeg skal bytte fra .22 hornet til 7.62x39, må jeg ha ny bolt også da i tillegg til magasin å løp? Tenkte det ville være fint kaliber til matvilt og subladninger. Er det noen som i såfall vet om man får tak i det?
 25. Hei! Har allergi selv og skal ha jakthund. Hadde en vorsteh tidligere som jeg reagerte litt på, men ikke helt ekstremt. Lurer egentlig på hvilke av de raser jeg nevner under som folk har erfaring med at de ikke fremkaller så mye allergi? Har passet en del laika-er som jeg ikke reagerer på i det hele tatt. Samme med sort elghund. Men eksempelvis grå elghund blir jeg helt tett av og kløe i øyne og nese. Samme erfaring har noen kompiser med nevnte raser. Så hva med disse, er det noen som har erfaringer? Buhund Finsk spets Norrbotten spets Russisk støver På forhånd takk
×
×
 • Create New...