Jump to content

Keino

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke sikkert man skyter mye bedre med ei tyngre hagle hvis man har gått lenge og er sliten i armene. Og mange velbygde kaliber 20 hagler har fin balanse og gode å skyte med selv om de er lettere enn kaliber 12, men rekylen vil nok bli kraftigere. Er man for eksempel en lettbygd person med ei hagle på 3,5 kilo kan det fort bli sendt avgårde dårligere skudd enn om det hadde blitt benyttet lettere våpen selv om ikke balansen er like god.
 2. Kan legge til at halvauto krever som oftest mere puss. Min er gassdrevet og da blir det en del å rengjøre. Hvordan det er med rekyldrevne, kan jeg ikke uttale meg om da jeg ikke har pusset en slik. Er også lei av hylser som fyker alle veier på jakt. Skal gå over til o/u og ha ekstraktor på min neste hagle. Har heller ikke bestemt meg om det skal bli en kaliber 12 eller 20, men heller litt mot 20 da det fort blir lange dager i fjellet.
 3. Tenker at hvis tennmekanismen ikke kommer skikkelig på plass under oppspenning så skal det ikke mye støt til før skudd går av. Hvis dette skjer 1:100 oppspenninger så skal børsemaker sitte rimelig lenge å kakke børsa i gulvet før han konkluderer, hvis det er slik han tester. I tillegg så kan støt kommer fra forskjellige vinkler som blir påpekt i posten over.
 4. Børsa er ikke min, men jeg har lånt den en del. Gikk av skudd en gang jeg bar den og en gang med eieren selv. Børsa var nesten i ny stand første gang det skjedde, bare brukt 4-5 ganger på leirduebane og 10-15 ganger på rypejakt med normalt vedlikehold etter hver tur. Børseguruen hos forhandler kunne ikke se at noe var galt. Virket ikke som de trodde helt på hva vi hadde opplevd. En annen børsemaker jeg snakket med som ikke har sett på børsa kunne tenke seg at det hadde noe med at tennstift ikke var kommet ordentlig i på plass i avtrekk, og løsnet under bevegelse. Men det er bare spekul
 5. Har opplevd at skudd blir avfyrt under bæring av sikret lanber baron. Skjedd 2 ganger med samme hagla. Fikk et lite støt i våpenet og pang sa det.
 6. Min erfaring med tunge kuler i 223 er at kulene må være godt stabilisert. Kan ikke ligge på grensen av hva riflestigninga i børsa klarer å stabilisere, da kula kan velte ved anslag og lage splatt. Lette kuler med ønsket fart på omkring 800m/s og kaliber med stort hylsevolum kan bli utfordrende. Jeg liker lette kuler forde det skal mere til for at de velter, og om de velter har det ikke så mye å si da de er så kort.
 7. Å jeg som synes 223 er litt vel romslig i hylsa til rypejakta. Har planer om 221fireball til rypa og reven. Ligger randen til soting i 223en med n130 som er kruttet jeg har fått best presisjon med. Bruker fmj kuler rundt 50grs. Testet ut litt tyngre kuler tidligere for å slippe utfordringen med lavt trykk. Blir ikke bra resultat når de velter i mat- eller pelsvilt. Jeg vil si 22-250 er for spesielt intresserte hvis det skal brukes til rypejakt.
 8. Ettermarkedet til tikka er vel noe bedre? Å skulle du trenge nytt løp så er vel det også enklere å få montert av hvem som helst av børsemakere. Noe nytt de har kommet med som jeg har gått glipp av😁
 9. Børsemaker anbefalte meg svemko magnum, eventuelt standard hunter hvis jeg syntes magnum ble for stor og klumpete. Svemko hadde han best erfaring med til sub. Har ikke kjøpt selv enda, da jeg ble å selge børsa. Skal ha ei ny rifle i det kaliberet, veldig moro både til trening og jakt så da må man nok kjøpe den demperen. Svemko har en veldig bra hurtigkoblig, nokså lik den man får til atec.
 10. Leif och billy på elgjakt: https://www.svtplay.se/video/20798364/leif-och-billy/leif-och-billy-sasong-3-jakten
 11. Skikkelig jegerprestasjon av jeger nr. 2..... Klarte å finne fram på gps til oppgitt posisjon på noen minutter og bistå jaktkameraten med et fangstskudd. Nei, dette blir for dumt. Er bare trist at folk legger slikt ut som skrytebilder etter jakta, spesielt med den forhistorien.
 12. Keino

  Sakoklubben

  Puss rifla godt med mantelfjerner. Etter grundig rens kan du å ta ut sluttstykket å se fra munningen langs med riflinga innover så får man et greit inntrykk av tilstanden. Må holde kammerenden mot et lys.
 13. Keino

  223 eller 17HMR?

  Samme pris på cci 17hmr og GGG 223 fra jaktdepotet, 4,50 kr smellen. GGG går faktisk utrolig godt i mange våpen.
 14. Jo lengre ut du trekker sluttstykket, jo mer bevegelse sideveis får du. Du kjenner på bolten at det kan knipe litt om du trekker sluttstykket helt bak og trykker sluttstykket til siden samtidig som du skyver fram. Denne luggingen har jeg ikke fått til i ei rifle som har lengre låskasse enn kaliberet, men boltstopper tilpasset kaliberet. Men liker smekre låskasser tilpasset kaliberet, har ikke noen annen grunn en at de ser penere og mere avmålt ut så da kan jeg leve med bakdelene. Derfor har jeg cz 527 og sako vixen i våpenskapet😊
×
×
 • Create New...