Jump to content

Keino

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Keino

  Er Ruger 10/22 et god valg til mengdetrening?

  Enig med MorganKane sitt inlegg over. Har en bror som har denne i take down og jeg liker ikke rifla til trening. Vet ikke om det bare er den børsa, men den er en upresis sak. Er oppgradert med diverse volquartsen deler med mer men når ikke opp til samlingene jeg får med cz455-en. Men moro å skyte duelltre og selvanvisere med. Har en del erfaring fra browning sa-22, remington 597 og ruger 10/22 TD, min anbefaling er å gå for en boltrifle av ett eller annet slag, cz452 for eksempel.
 2. Keino

  Tikka t1x rimfire

  Noen som har fått prøvd denne noe, eventuelt klådd litt på i butikken? Har ikke kommet over den i de butikkene jeg har besøkt til nå. Vurderer å bytte ut cz 455-en. Har lyst på ny 17hmr.
 3. Keino

  Jakt dress Dovre (magasinet) vs Alaska (nettojakt)

  Min erfaring fra dovre er at pustende klær suger vann og skallbekledning som beskytter mot regn et potte tett så man blir våt fra innsiden. Fungerte greit når det var ordentli kaldt på vintern, men da funker jo det meste av bommull eller lignende som puster mye.
 4. Keino

  Hei!

  Har snoket rundt på forumet i lang tid så det er vell på tide med en presentasjon. Fantastisk gjeng med problemløsere og jaktgale folk hær inne! Er en friluftsinterressert mann, 95 modell bosatt i Finnmark. Riktig sted for meg med naturen med de enorme jaktområdene. Jakter mest småvilt, men kobba i fjorden og jerven er også på lista. Kommer nok med en haug dumme spørsmål her inne med årenes løp😊
 5. Keino

  Cz-Klubben

  Må nok melde meg inn i klubben med en 455 syntetisk i .22lr, .22wmr og .17hmr og en 527 i .223. Ser CZ kommer ut i år med 527 i .300AAC BLK i år. Noen som vet om man får kjøpt magasiner i kaliberet? Skal fikse meg et løp i det kaliberet, men hvis jeg skal bruke de magasinene jeg har i dag må jeg fjerne innsnevringa framme i magasinet som .22 kula akkurat passer i. Kan jo selvsakt fjerne denne men hadde vært fint å få tak i de rette magasinene. Eventuelt noen som har prøvd magasinet til 7,62x39 med .300AAC BLK? Hadde også vært en mulighet om det funket.
 6. Keino

  Klikk med Browning Auto .22, ha kan jeg gjøre?

  Rart, har plagdes lenge med feilsøking på salongen, men løste seg like etter at jeg spurte hær på forumet. Fjeren på ekstraktoren var rett og slett for hard. Klipte bort en bit på den og nå funker børsa som bare det Han som solgte børsa sa den gikk problemfritt med det meste av ammunisjon, noe jeg finner merkelig.....
 7. Keino

  Klikk med Browning Auto .22, ha kan jeg gjøre?

  Hei! Kjøpte meg en brukt browning/miroku sa-22 som klikker ca. 50% eller mer. Ser på hylsa at det er et lite merke men slaget har ikke vært kraftig nok. Trodde først det var slapp fjær til tennstiften. Skifta denne og rengjorde grundig inni bolten men samme problem oppsto. Så studerte jeg omladningen nøye å oppdaget at det var en terskel som bolten slet over siste millimeteren før bolten er lukket. De gangene børsa klikker brukes energien i tennstemplet bare til å lukke bolten helt. Skyver jeg fram bolten etter hvert skudd, funker det. Skifta rekylfjær og ekstraktor men hjalp heller ikke. Dette gjelder all ammo jeg har prøvd slik som: CCI standard, stinger og subsonic SK standard pluss, high velocity og subsonic Pluss diverse Eley og Winchester. Har også prøvd å justere løpet men hjalp heller ikke. Er det noen forandringer på delene eller har de vært lik oppigjennom tidene? Foresten usikker på årstal på børsen. Så håper kammerfolkets kompetanse kan hjelpe meg hær. Alt av bidrag settes stor pris på!
 8. Keino

  Ny Laika

  Hei. Har lenge hatt lyst å skaffe meg en ny Øst laika. Noen som vet av brukbare kull i nordnorge, finland eller sverige? Blir ikke å bruke hunden på elg, men rovvilt og fugl. Grunnen til at jeg vil ha øst laika kontra de andre laikaene er på grunn av kløving og pulktrekking. Alt av tips er til stor hjelp, virker ikke som det er mange kull av denne sorten.
 9. Keino

  Slå flat tangen..

  Jeg sleit med dette på noen kniver hvor hele tangen var herdet stål. Var ikke mulig å få flatt. Måtte sveise på en bit bløtere jern i halve tangen for å få det til. Ordentlig smidde knivblar har bare herdbart stål ut til ca. halve skaftet. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 10. Keino

  hva slags olje bør jeg bruke.

  Har bare brukt gammel spillolje med godt resultat. Ble anbefalt av en gamling som smidde knivblad. Ikke bruk hydraulikkolje, blir giftige gasser når det tar fyr. Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 11. Keino

  Tikka T3 vs T3X Berserk

  Hei. Er det forskjell på berserkstokken for t3 å t3x? Har en vanlig t3 lite som jeg vurderer å bytte ut om en stund. Vil ha stødigere våpen etter hvert for seljakt å vurderer da en super varmint t3x rustfri. Hadde vært bra om jeg kunne kjøpt en berserk stokk nu som jeg også kan bruke om jeg skifter børse.
 12. Keino

  CZ 527 & Brno Fox info

  Takker så mye for svar. Å åpne sluttstykket var jo en god ide. Rifla med sub-ammo var tiltenkt harejakt fra soveromsvinduet, må tynne litt ut før harepesten kommer å knekker bestanden.
 13. Keino

  CZ 527 & Brno Fox info

  Hei! Har tenkt litt på det med å bytte kaliber på disse cz 527-ene. Hvis jeg skal bytte fra .22 hornet til 7.62x39, må jeg ha ny bolt også da i tillegg til magasin å løp? Tenkte det ville være fint kaliber til matvilt og subladninger. Er det noen som i såfall vet om man får tak i det?
 14. Keino

  Allergivennlig jakthund

  Hei! Har allergi selv og skal ha jakthund. Hadde en vorsteh tidligere som jeg reagerte litt på, men ikke helt ekstremt. Lurer egentlig på hvilke av de raser jeg nevner under som folk har erfaring med at de ikke fremkaller så mye allergi? Har passet en del laika-er som jeg ikke reagerer på i det hele tatt. Samme med sort elghund. Men eksempelvis grå elghund blir jeg helt tett av og kløe i øyne og nese. Samme erfaring har noen kompiser med nevnte raser. Så hva med disse, er det noen som har erfaringer? Buhund Finsk spets Norrbotten spets Russisk støver På forhånd takk
 15. Keino

  Baikal MP153 - MP155 erfaringer?

  Halloen☺ Lurte bare på hvor forskjellene ligger mellom en billig halvauto i forhold til en dyr? For eksempel Baikal MP155 Halvauto vs Browning Maxus? Det er jo en hagle som er 3 ganger så dyr. Har bare prøvd Browning Maxus.
×