Jump to content

Keino

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Keino

  Sakoklubben

  Puss rifla godt med mantelfjerner. Etter grundig rens kan du å ta ut sluttstykket å se fra munningen langs med riflinga innover så får man et greit inntrykk av tilstanden. Må holde kammerenden mot et lys.
 2. Keino

  223 eller 17HMR?

  Samme pris på cci 17hmr og GGG 223 fra jaktdepotet, 4,50 kr smellen. GGG går faktisk utrolig godt i mange våpen.
 3. Jo lengre ut du trekker sluttstykket, jo mer bevegelse sideveis får du. Du kjenner på bolten at det kan knipe litt om du trekker sluttstykket helt bak og trykker sluttstykket til siden samtidig som du skyver fram. Denne luggingen har jeg ikke fått til i ei rifle som har lengre låskasse enn kaliberet, men boltstopper tilpasset kaliberet. Men liker smekre låskasser tilpasset kaliberet, har ikke noen annen grunn en at de ser penere og mere avmålt ut så da kan jeg leve med bakdelene. Derfor har jeg cz 527 og sako vixen i våpenskapet😊
 4. Har lenge hatt den meningen at rifler i 222/223 bør ha kort låskasse. Har både sako vixen og cz 527 i våpenskapet. De er flotte våpen, bevares, men boltene kan lugge litt og har liten støtte når den er i bakre stilling. Hjelper på luggingen å polere, men litt slark kommer med årene. Med årenes løp har jeg kommet bort i en del rifler med lang låskasse i forhold til kaliberet. Er stortsett mindre slark på velbrukte eksemplarer og ofte silkemyk sluttstykkegange. Hadde nok vært mer fornuftig å kjøpe en tikka t3x i 223 enn en sako vixen som jeg endte med. Men våpen kjøp handler vel ikke om fornuft😉
 5. Har brukt 18grs N130 og norma 55grs fmj. Fungerer bra. Testet litt med raske krutt som N110, N120 og norma 200 for å få litt høyere trykk med lav fart, men fikk best presisjon med N130.
 6. Har jaktet rype en del år med cz 455 17hmr. Den var veldig presis, men ammunisjonen er varierende kvalitet på etter min erfaring. Brukte stortsett cci ammunisjon, fmj på rypa og gamepoint på hare. Ble noe ødelagte ryper da jeg testet gamepoint på de. Rifla var beddet og presisjonen var god i selve rifla, var ammunisjonskvalitet og vindfølsomhet som gjorde at jeg sluttet med 17hmr. Har nå gått over til å bruke andre rifler på rypa, jaktet litt med sako vixen i 222 og litt med tikka i 6,5. Begge gir like pene slakt som fmj 17hmr, bare at jeg slipper å være så forsiktig med vind. Til 222 er jeg avhengig av hjemmeladd for å få lavere hastighet på kula, finner desverre ikke norma fmj fågel lengre i butikken.
 7. Keino

  Homogene kuler

  Jeg har ikke brukt 6,5x55 på elgjakt da jeg har annen rifle i annet kaliber som dekker det behovet for meg. Men når jeg ser andre bekjente som har brukt 120grs ttsx på elg så har det ikke vært noe problem hittil med effekten. Gamle blykuler som holder kravet er jo lettere en ttsx når man ser på restvekt. Er mange som har god erfaring med litt lettere homogen kule i litt høyere hastighet og da mener jeg at de som får det å funke bør få bruke det. Forskriften burde vært oppdatert etter dagens situasjon. De som ikke er overbevist må også få bruke de kulene de vil. Mener folk må få ta selvstendige vurderinger og bedrive human jakt. Finnes selvfølgelig homogene kuler som ikke egner seg til elgjakt, men det burde være jegers ansvar å velge rett.
 8. Keino

  Stokk tikka t3

  For min del var grs berserk stokken verd hver en krone. Fantastisk comfort og fikk bedre samlinger. Sitter en tikka t3 i den.
 9. På rårandslær kan det være litt vanskelig å skjule råranda i sømmen, men med litt trening går det nok bra. Er nok enklere å starte med vegetabilsk gjennomgarvet skinn. Har vært veldig fornøyd med shaftlær. Gir en stødig slire og man slipper å ta hensyn til råranda, selv om det kanskje blir best med rårandslær om man er dreven. Vil anbefale shaftlær til en som skal starte med slirer og ta det videre med rårandslær om man ønsker mere utfordring. Råranda skal ikke synes på den ferdige slira etter min mening. En gjennomgarvet lærbit man har til overs.
 10. Keino

  Sakoklubben

  Flott rifle du har, plugg69👍 Har du fått laget gjengebeskytter med forsikte? Eventuelt andre som har en genial løsning? Det er noe jeg har tenkt på en stund på min grizzly i 9,3x62. Bruker å ha det moro på løpende elg med kompiser, å da skyter vi åpne sikter. Derfor har jeg ventet med demper, men det hadde vært topp å kunne montere de åpne siktene om man vil selv om man gjenger for demper.
 11. Testet litt i sommer. Grei nok, men noe klumpete/kvass i kantene. Fikk ikke gofølelsen. Grepet var ukomfortabelt. Som skrevet i innlegg over, ikke forvent grs/kkc feeling med denne.
 12. Det er dette Jenny Rolness arbeider for:https://www.nrk.no/nordland/dyretragedie-i-hattfjelldal_-_-minst-100-elger-har-sultet-i-hjel-1.14099740 De fleste jegere er like interessert i dyrevelferd som dyrevernere. Bare det at dyrevernere har låst seg til taken om at jakt og dyrehold er dyreplageri. Man må kunne se det store bildet. Jegerene er opptatt med å bevare artsmangfold og bestander. Problemet med kråkefugl og rever er at bestandene er kunstig høye på grunn av menneskelig aktivitet. De lever i mange områder av avfall og dermed blir trykket høyt på byttedyrene også. Naturens avlivningsmetoder er grusomme, og kan heller ikke sammenlignes med ett velrettet skudd.
 13. Ja det klinger bedre, feilen er rettet opp😊
 14. Gaupa er ganske ofte innom ja, var dær i natt også. Stortsett et par bilder i uken den siste måneden. Bare å håpe på at det blir kvote på dem, har vært lite kvotejakt de siste år i troms og finnmark. Er mye gaupe.
×
×
 • Create New...