Jump to content

Keino

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har vært lite rev i det siste på åta jeg har lagt ut 30-40m bak huset. Har skutt noen pelser før jul, men tror gaupa har spist opp det som er av rev hær i området. Har tikket inn bilder av gaupe jevnlig i det siste, her er 3 stykker på åta😊
 2. Synes disse lundhagsskoene er veldig lik Alfa bever fjellsko, virket enda litt stivere uten at det ble ubehagelig stivt som plastsko. De har en spennende sko hvis man vil bruke BC som heter Lundhags Guide Expidition BC. Har ikke prøvd denne BC skoen, men som nevnt lenger opp i tråden har jeg versonen i 75mm. Kjøpte de på grunn av at jeg ofte har litt tyngre bør på ryggen og ville ha sko som ligner fjellstøvlene. Svarte virkelig til forventningene. Men skoen jeg linket til hær er samme skoen i BC utførelse, så de kan jo ha en annen såle som ikke har samme torsjonsstivhet og dermed blir bløtere. Vurderer å handle et par til av de lundhags skoene i 75mm, i tilfelle de forsvinner fra markedet😊 Lundhagsskoene er også bred nok til min fot, omentrent som mine alfa fjellsko. Prøvde noe crispi sko for noen år siden som var litt smalere i sålen, ble utrolig sliten i nedre del av foten bare av korte turer på ski.
 3. Er meget fornøyd med 75mm systemet, med hengslet tåplate. Bruker bindingen Voile switchback , og skistøvelen Lundhags Guide Expidition. Kan ikke sammenlignes med gamle faste 3pin tåplaten, har ikke prøvd et stødigere oppsett og samtidig ha fri bevegelse forover når jeg går. Kan låses fast om man skal sette utfor bakker, er gull verdt når jeg har mye nedoverbakker med tung sekk og spesielt med litt rykk og napp føre. Binding og sko kostet en del men jeg har funnet mitt oppsett som jeg ikke kommer til å endre på med det første. Har også et skisett med BC magnum binding og Alfa polar. Er også et bra oppsett, men 75mm oppsettet er mere støtte i samtidig som det er like lett som BC å gå med. En fin greie med begge skoene jeg har linket til er at de har kartanker som kan taes ut og tørkes og de er veldig varme og gode.
 4. Har brukt xtra hundfor en stund og det har gitt meg noen rever i år. Bruker å variere med litt xtra kattefor, virker som de liker det også.
 5. Snakket med noen skyttere på den lokale skytebanen og de hevdet forurensinge/avrenning mange plasser er et problem etter at man begynte å skyte stålhagl. Var vist noe med galvanisk og kjemiske reaksjoner som løser opp bly i våte omgivelser. Paradoksalt hvis denne teorien stemmer, da har jo stålhagl virket mot sin hensikt.
 6. Har prøvd sako 50gr og norma 55gr i min sako vixen .222 og cz 527en i .223. Har ikke fått skikkelig presisjon med sako kula, ligger mellom 25-35mm på 100m i begge våpnene. Prøvde norma 200, vv n110, n120, n130, n133 og n135. Med norma kula på 55gr har jeg fått grei samling, ligger på 20mm i .222en og litt bedre i .223en, rundt 18mm. Dette har nok med at .222en foreløpig mangler bedding. Ladd med vv N130, 830m/s hvis jeg husker rett fra kronograferinga. Ryper, ender og harer har blitt meget fine slakt med tilstrekkelig drepeevne. Skarven og gåsa har jeg hatt noen som har flakset ett lite stykke før de segnet om. Liker egentlig 6,5x55 bedre på de litt mer hardskutte fuglene, spesielt om det blåser litt.
 7. Min anbefaling til ts er en 308 hvis du skal gå med børsa i skog/kort hold, da kan du ha en kort og hendig børse. Er det litt åpnere er 6,5x55 ypperlig med løp i standard lengde. Får du trent litt så er den fin å skyte på litt lengre hold. Har skutt mange ryper og harer med 6,5x55 og kjøttødeleggelsene er minimale med helmantel. Veldig god på småvilt, de dagene det blåser litt på sørøya har 223en blitt igjen i skapet og 6,5en har blitt med ut, er mere komfortabel med denne i litt vind. Tikka t3 pakke er et fint førstegangskjøp.
 8. Løpslengde har absolutt noe med patrontype å gjøre. Er ikke særli lurt å kappe en 6,5x55 til 40cm, 308 passer bedre i så måte. Fikk kappet min 6,5 til 50cm, mistet mye fart. En kule på 150grain trenger lengre tid for å oppnå samme fart og energi i 6,5 kaliber enn 7,62, med samme trykk bak kula. Fysikkens lover, trykk x areal. Skal få montert et lengre løp igjen på min, for meg er 60cm passelig i 6,5x55 til jaktbruk. Har 9,3en til skogsjakt med 50cm løp.
 9. Jeg bruker drone slik at ikke det blir spor av menneske. Ser ut til å fungere utmerket. Går ut en elgskank fra baksiden av sporet. Har en halvlitersflaske med ett hull det drypper av så flyr jeg ut via noen faste holdepunkter i terrenget. Om det har så veldig mye å si vet jeg ikke men noe vettugt må jo drona brukes til🙂
 10. Keino

  Klubb Anschütz

  Var innom Landrø i går for å se på anschutz. Bynner å bli på tide at lillebror arver Cz 455-en min så da må man jo oppgradere. Fikk vite at anschutz kommer med ny låskasse med løpsbytte for 22lr, 22wmr og 17hmr. Startpris skulle vist være rundt 13 000,-. Hadde bestemt meg for at jeg egentlig var ferdig med løpsbytte på salongen etter eierskapet av 455en men denne fristet litt. Synes magasinløsningen på 1416 så penere ut en den nye 1761, men man blir vell vant til alt. https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?produktID=1558&menu=106&sprache=1&produktShow=detail
 11. Som Super XX sier gir lavere fart som oftest penere slakt. Har testet et par pakker jeg hadde liggende av winchester 55gr fmj i 223en i høst på rypa. Farta på denne sorten lå på 950m/s. Ble en del stygge utgangshull spesielt på rypene skutt under 100m. Tok to stykk mellom 130 og 140meter som holdt bedre sammen. Jeg blir nok å bruke hjemmeladd i 223en fremover i ruslefart rundt 800m/s. Min bror har en browning nordic light i 223 og han har kjempe suksess med GGG 55gr fmj med utgangshastighet runt 900m/s. Han har skutt noen ender, et titalls skarv og litt ryper hittil i år og det virker ikke som han får samme sprenge effekt. Utrolig god presisjon får han også med denne billigpatronen til 4,- smellen fra jaktdepotet. Cz 527en min liker ikke denne så jeg må nok holde meg til hjemmeladd. Lader en ikke selv bør man vurdere kaliber 222, da får du norma fågel 55gr fmj med en fart ut av løpet på 850m/s. Mange fine brukt børser i dette kalibret.
 12. Ja det er jo verdt forsøket. Må bare vente på en bedre vekt som er på tur fra jaktdepotet😊
 13. Vil være litt avhengig av områder du skal jakte, om det er vindutsatt eller lange hold. Har brukt cci fmj på hare, rype og ender. Det blir veldig fine slakt om man treffer dær man skal. Brukte noe gamepoint og det ødela altfor mye. Gamepoint funker bra på rev. Har skutt en del revevalper på høsten med denne, alltid hatt knall og fall. Har ikke funnet annen helmantel enn cci fmj og det kan virke som de er ujevnt ladet. Får rundt 5cm samling på 100m med min cz 455(pilar og glass beddet). V-max ligger runt 25mm samlinger. På grunn av mangel på presis helmantel ammunisjon vurderer jeg å kvitte meg med 17hmr. Synd egentlig for kaliberet har virkelig presisjons potensial i rett børse og kvalitets ammo. Har mere tro på 22lr(rype og and), 22wmr, 22hornet eller gå litt opp til ett eller annet i 223 familien.
 14. Hei! Som nevnt i 17hmr tråden, https://www.kammeret.no/topic/65091-17-hmr-tråden/, sliter jeg med å få fmj og gamepoint ammoen til å gå presist i cz455-en min. Har pusset børsa grundig med mantelfjerner++, men samlingene uteble. Får grupper som ligger runt 5cm på 100m når det er vindstille. Under tilsvarende forhold gir 17gr v-max 25mm samlinger. Kronograferte noen ammo bokser og fant ut at 20grain gamepoint og fmj fra cci har utrolige variasjoner i farten. Ser på 8 skudd serien med fmj at hastigheten varierte fra 642m/s til 734ms, 92m/s forskjell. V-maxen til cci var jevnere, varierte fra 759m/s til 785m/s. Hadde fin samling med fmj ammoen jeg kjøpte med børsa i 2011(tror jeg det var). Det er den ammoen som ble kjøpt etter ammotørken som sliter. Så til spørsmålet. Hva kan jeg gjøre med dette og hva er mest sannsynlig feil med patronen? Har tenkt på et par alternativer. 1. Har hørt at noen driver og sortere billig 22lr ammo på vekt og randtykkelse. Noen som har prøvd og har gode tips til prosessen? Har ikke en brukbar vekt for hånden, bruker rcbs 5-05 og chargemaster når jeg lader, så bestilte meg en liten lyman 1500 digital vekt til denne jobben. 2. Plukke patronene fra hverandre og veie inn krutt, eventuelt bytte det. Sortere kuler hvis det viser seg at de er ujevne. Så er det spørs om det i det hele tatt er mulig å demontere patronen uten å deformere komponentene. Har 2000 av disse upresise riskorna.....
 15. Keino

  17. HMR tråden

  Frykter desverre det samme. I såtilfelle veldig trasig da den virker og være svært presis med rett ammo. Bunkret opp med 2000 skudd etter ammotørken, angrer litt nå..... Noen som vet hva optimal løpslengde/twist som er optimalt for 20grain kuler i kaliberet?
×
×
 • Create New...