Borging Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Hei, har kjøpt meg 5 familieribber a ca 3-3,5 kg hver. tenkte jeg skulle lage bacon, så lurte jeg på saltlaking. hvilken lakeprosent anbefaler dere på dette, og hvor lenge skal de ligge i laken? (ikke spekebacon ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 .. mener å ha sett en tråd her inne om speking av bacon.. se om du finner den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jas Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Hvis du har vakumpakker kan du salte i vakumposer. Legg flesket i pose, tilsett 2% vanlig finsalt, vakumer og sveis igjen. Legges i kjøleskap i en uke, vips ferdig. Du kan også tilsette røykpulver samtidig hvis ønskelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Jeg pleier alltid å tørrsalte. Skjønner egentlig ikke greia med lake. Her er hva jeg pleier å gjøre med godt resultat: La ribba ligge ca. 4 døgn etter å ha tørrsaltet den (gnidd godt inn) på begge sider med en blanding av 1/4 del sukker og 3/4 salt pluss en god porsjon peppermix. Jeg strør ikke på i store mengder, men gir sidene et fyldig dryss. Svoren er rutet opp så blandingen får tak på den siden også. Evt. kan du fjerne svoren først. Ribbene snus daglig så laken som danner seg får virke på begge sider. Heng deretter ribbene til tørk på et kjølig sted i 2-3 døgn før kaldrøyking. Røyken "setter" seg bedre om det er litt tørr overflate på kjøttet. Jeg foretrekker oreflis (older), mens andre synes bøk smaker best. Bjørk funker også bra, så her blir det smak og behag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Gjør omtrent som Gringoen beskriver. Jeg skjærer av svoren først.Smak, og behag... Røyker med en redneckløsning, kulegrill, akvariepumpe, og blikkboks Resultatet blir konge hver gang... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Anbefaler å bruke en venturi røykgenerator. Enten lage selv eller kjøpe ferdig. Regner med det er en sånn Ruger # 1 bruker siden det nevnes akvariepumpe. Da har man full kontroll over røykmengde og ikke minst røyktemperatur. Det skal så lite til med Reodor Felgen-løsninger før det blusser opp og du har kokt istedenfor røkt. Om noen er interessert, kan jeg maile tegning av en jeg har laget selv. Tok det beste fra flere typer og kombinerte det til en jeg er veldig godt fornøyd med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhawk Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 ved tørrsalting får man prima vare, lake har jeg aldri likt men har røykt alt fra fisk til store lår med tørrsalting. brukte tidligere en gammel vedovn med 10m nedgravd jernrør til røykebua, funket godt og om det blusser opp litt og tar fyr blir det ikke varmt og varmrøkt. enkel og billig løsning. Har prøvd profesjonelle røykeskap men der er det lettere å få for mye varme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joika Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Her er et eksempel på venturi-røykutvikler som jeg vurderer å kopiere : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 @El Gringo Er venturi jeg prater om. Full kontroll på røyken... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 5o gram grovsalt pr kg ribbe, litt grovmalt pepper og noen knuste enebær; litt sukker (gjerne brunt). Fjern bein, gni og maser med saltmixen, putt i pose (med det saltet som ikke sitter på kjøttet; legg kjølig. Snu 2x daglig; la ligge like mange dager som ribba er tykk i cm. Skyll av salt, heng luftig noen dager, røykes, henges luftig så lenge du orker. 5-6 uker og du har spekebacon; utrolig godt enten du steker eller spiser "rå". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 8 liter vatn, 1,3 kg finsalt, 100 gram sukker. 24 t i lake, 1-2 døgn henging før røyking. Dette er til tynnribber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Bruker littegrann nitritsalt for fargens skyld + for å unngå feil bakterier, harskning etc. Fåes kjøpt bla. på de fleste Meny butikker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guffen Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Jeg vakuum salter på 3.5% av vekta med nitrittsalt og lar det ligge ei drøy uke. 2 dager med tørking og så røyking. Bruker abu røykespon nå.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stihl Crazy Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 omtrent sån gjere eg da http://farminsittkjokken.com/berekraftig-bacon-pa-heimebane/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.