Jump to content

Bruk av lys/lommelykt i Sverige


slemmo

Recommended Posts

Fast belysning er tillatt ved åtejakt på villsvin. Svenskene får ikke engang sette opp lys til reveåtene sine, men "befintlig belysning", altså lys som er der "fra før" er lov.

Ved såkalt skyddsjakt på villsvin (som gjør skade) får man lov til å bruke bevegelig lykt eller IR/ lysforsterkingsutsyr om man søker på forhånd.

Ved ettersøk er all slags belysning tillatt "om der finns behov".. http://www.jagarteori.se/

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det er jeg slett ikke i sikker på. Har du dokumentasjon som viser dette?

.

 

Nei ikke annet enn at jeg spurte polisen i skåne om det i en mail i forbifarten for ett par år siden, mailen var egentlig angående bruk av lyddemper. Pluss at jeg har vært endel turer i sverige å jaktet villsvin og vær gang blir vi anbefalt å ha ett lys på børsa tilfelle vi må lyse opp utenfor/på kanten av åtebelysningen...

Link to comment
Share on other sites

Har inntrykk av at man ikke er så nøye på dette når det gjelder villsvinjakt på mange steder I Sverige, men så lenge ingen bryr seg ser det ut til å gå bra. Sørg bare for å ikke bli tatt "med buksa nede". Svenskpolisen har kan hende ikke så mye I mot å klemme til mot en Norbagge om de får muligheten.

Link to comment
Share on other sites

Det å stole på hva man blir anbefalt av ulike jakttilbydere er i mange tilfeller langt fra hva lovverket sier. Der handler det ofte mer om tilbyders ønsker i forhold til resultat av jakten. Det finnes info om dette både hos Svenske Jegerforbundet og Jegernes Riksforbund, i tillegg til offentlige sider med lovverk. For de fleste jaktformer så er det uansett helt uaktuelt fordi tidsrammen for når man kan jakte er godt innenfor tiden med dagslys.

Det man bør huske om man planlegger å montere ei lykt på pipa ved evt. bruk der det er tillatt, er å sjekke innskyting med lys i forhold til uten. Treffpunkt kan variere en god del.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...