Jump to content

Frykter taushetsplikt-frikort kan skade tilliten


Hedmarkingen

Recommended Posts

http://www.nrk.no/norge/reagerer-pa-tau ... 1.11893855

 

Dette kan jo potensielt mistolkes slik at en eventuell lege kan finne på og utlevere opplysninger om en skytter som har pysiske problemer etter samlivsbrudd,dødsfall i familien etc..

Det kan jo også forutsake at gamle psykiske episoder gjør at en blir funnet ikke skikket til å inneha våpen.

 

Det er uansett en skummel utvikling vis en med psykiatrisk diagnose kan miste retten til å inneha våpen pga en eventuellt overivrig og firkanta tante som ikke skjønner forskjell på lettere og ufarlige diagnoser som ADD,ADHD,Autisme,Asbergers syndrom og de som virkelig har farlige diagnoser.

Link to comment
Share on other sites

Det er allerede lovbestemmelser på plass som sikrer PST og for den saks skyld vanlig politi tilgang til den informasjonen de trenger. Imidlertid har krefter innen politietatene lenge presset på for å få vite alt de ønsker. Som Georg Apenes sa, alle har noe å skjule. Det er den informasjonen PST vil ha - bare for sikkerhets skyld, selvsagt.

 

Tankegodset i seg selv er ikke noe nytt. Hvis forslagene som nylig har blitt lagt på bordet av PST-sjefen går igjennom det politiske apparatet i en tilnærmelsesvis gjenkjennelig form, er det ikke noe annet enn en erkjennelse av at det ikke er noen forskjell på Norge og DDR med tanke på hvordan makthaverne ser på folket.

Link to comment
Share on other sites

Ja dette blir helt feil.

PST og andre myndigheter har flere ulike lovhjemler de kan benytte dersom de ønsker innsyn hos mannen i gata og dennes taushetbelagte private sfære, allerede.

Evt. lovendringer i dette med taushetsplikten til leger og helsepersonell, er isåfall kun for å gjøre det ENKLERE for påtalemyndigheten m.v. å få innsyn i ulike personlige forhold. Og, som vi vet fra mye annet, lettere tilgang = lettere og større sannsynlighet for misbruk/feilbruk.

Nå må fru/frk Bjørnland roe seg litt ned her....

Link to comment
Share on other sites

 

Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke finne sted, unntatt i kriminelle tilfeller.

Statens myndigheter skal sikre et vern om den personlige integritet.

Jeg vil gjerne høre forklaringen på hvorfor dette forslaget ikke bryter mot grunnloven. At PST kan gå til en domstol og få tilgang ved behov ser jeg ikke noen problemer med, men fri tilgang? Ikke FAEN!

Link to comment
Share on other sites

Neida, det er å overdrive.

 

Men du kan bli bedt om å forklare hva du gjorde utenfor døra på nærmere angitte tidspunkt siden mobiltelefonen din befant seg i et område hvor en kriminell handling ble begått. Ikke at det er noe nytt forøvrig.

 

Regn også med å bli "innkalt" til DNA tester basert på samme informasjon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...